Samsung Galaxy S review: beste Android-telefoon van dit moment?

samsung galaxy-sDe Samsung Galaxy S is een high-end Android-telefoon en momenteel bij verschillende aanbieders in Nederland verkrijgbaar. Met de Samsung Galaxy S mikt Samsung op het hoogste segment van de markt en het toestel is dan ook van de nieuwste snufjes voorzien.
Zo op het eerste gezicht lijkt de Samsung Galaxy S behoorlijk op de iPhone van Apple, maar eerlijk gezegd is hier bij touchscreen-smartphones al bijna geen ontkomen meer aan.

De telefoon draait op Android 2.1 met de eigen TouchWiz 3.0-interface en de 1 GHz Hummingbird-processor moet de telefoon van snelheid en vermogen voorzien. Verder heeft de telefoon een 4 inch S-AMOLED beeldscherm, een 5 megapixel fotocamera, die tevens in HD (720p) videofilms opneemt.

Samsung Galaxy S: verpakking

samsung-iphoneEen van die dingen die ons doet denken aan de iPhone is de verpakking. De doos is stijlvol en compact en alleen het nodige zit (en past) er in. Apple heeft er met de iPhone bijna een kunst van gemaakt om de verpakking zo compact mogelijk te houden en het is duidelijk dat Samsung zich hierdoor heeft laten inspireren. Aan accessoires wordt een micro-usb-kabel, een oplader (ook micro-usb) en een setje oordopjes geleverd. De oordopjes zijn zogenaamde in-ear dopjes, die redelijk goede geluidskwaliteit hebben. Tevens zijn deze oordopjes te gebruiken als handsfree set.

Samsung Galaxy S: uiterlijk en design

De Samsung Galaxy S is gemaakt van hoogwaardig plastic. Het glanzende zwart geeft het toestel een stijlvol voorkomen, wat wordt benadrukt met de chromen rand. Daarnaast zit de telefoon stevig in elkaar en voelt hij solide aan. Opvallend is dat iedereen die de telefoon voor het eerst in zijn handen krijgt vrijwel meteen zegt: “Goh, het lijkt wel erg op een iPhone”. En eerlijk is eerlijk, Samsung heeft goed naar de telefoon van Apple gekeken. Toch heeft de telefoon zijn eigen kenmerken en is het een mooi, strak toestel.

samsung-galaxy-s

Hoewel de telefoon met 122 x 64 x 9.9 mm vrij fors is, weegt hij maar 118 gram. Dit is vooral wanneer je de telefoon voor het eerst oppakt nogal een vreemde gewaarwording, want het gewicht past niet echt bij het formaat. Hierdoor besluipt je het gevoel alsof je een speelgoed telefoon in handen hebt, maar na een aantal dagen raak je hier wel aan gewend. Toch ligt de telefoon door de grote afmeting niet helemaal lekker in de hand.

De voorkant wordt voor het grootste gedeelte in beslag genomen door het reusachtige beeldscherm. Onder het beeldscherm zijn twee aanraakgevoelige knoppen (Menu en Terug) en een hardwareknop in het midden (Home) te vinden. Verder is de volumeknop aan de linkerzijde en de aan/uitknop aan de rechterzijde geplaatst. De micro-usb-ingang en 3,5 mm audiojack-ingang treffen we op de bovenzijde aan. Tenslotte zijn de 5 megapixel camera en speaker aan de achterkant van de telefoon te vinden. De gehele achterkant bestaat uit de batterijklep die bij het verwijderen de batterij, SIM-kaart en microSD ingang laat zien.

Samsung Galaxy S: hardware

De Samsung Galaxy S is leverbaar in een 8 of 16 GB versie, dat dankzij een mircoSD-kaart tot 32 GB uit is te breiden. Zoals gezegd, het toestel wordt aangedreven door een 1 GHz Hummingbird-processor. Als je de smartphone-technologie een beetje volgt, weet je dat de meeste high-end smartphones draaien op een 1 GHz Snapdragon-processor. De Hummingbird heeft Samsung samen met Intrinsity gemaakt en dit is de eerste 1 GHz processor die de strijd met de Snapdragon-processor aan gaat. Volgens Samsung presteert de processor grafisch 3x beter dan die van Qualcomm en is die ook over het geheel genomen het beste van dit moment. Helaas is dit nog niet echt te merken bij het meegeleverde spel (Asphalt 5), want de graphics van dit spel zijn niet erg indrukwekkend. Ook zijn in de Android Market de games grafisch niet erg hoogstaand, dus voorlopig heb je op dit gebied nog niet veel aan deze verbetering. Waar de processor wel van pas komt is bij de animaties en overgangen in het menu; deze gaan over het algemeen vrij soepel en vloeiend. Maar vooral bij het navigeren door het menu en openen en laden van webpagina’s in de browser valt de snelheid van de Samsung Galaxy S op. Ook zoomen en scrollen over een webpagina gaat zeer vloeiend.

samsung-galaxyHet gekke is dat de snelheid van de telefoon van moment tot moment kan verschillen. Af en toe hapert het toestel bij het laden en wisselen tussen programma’s. Dit komt door het feit dat Samsung ervoor heeft gekozen om het laden van de programma’s te koppelen aan de traagste opslaglocatie die er in de Samsung Galaxy S beschikbaar is: de interne sd-kaart. Dit is af en toe frustrerend, je zit soms tijden te wachten op het laden van bijvoorbeeld iets simpels als je contactenlijst. Mocht je het ook ervaren en wil je er wat aan doen? Op deze site wordt uitgelegd hoe je dit kan veranderen. Gelukkig komt dit niet heel veel voor en over het algemeen is het toestel erg snel.

Samsung Galaxy S: touchscreen

Het 4 inch Super-AMOLED multi-touchscreen met een WVGA-resolutie is een van de beste schermen die we ooit hebben gezien. Qua contrast en helderheid is het scherm ongeëvenaard en de kleuren spatten van het scherm. Zo erg zelfs dat de kleuren bijna onrealistisch zijn. Het verschil tussen de Super-AMOLED technologie en andere technologieën is dat de laag dat het aanraken van het scherm detecteert in het scherm is verwerkt. Hierdoor is het scherm het dunste op de markt, is de kijkhoek groter ten opzichte van AMOLED, reageert het beter op je vingers en is het beter in de zon af te lezen. Verwacht overigens geen wonderen van het Super-AMOLED scherm in direct zonlicht, want de leesbaarheid is dan nog steeds matig en minder dan bijvoorbeeld een iPhone. Maar binnenshuis is het Super-AMOLED scherm het beste wat we tot nu toe hebben gezien en wat ons betreft is het beeldscherm alleen al een legitieme reden om het toestel aan te schaffen.

Samsung Galaxy S: camera

De Samsung Galaxy S heeft een 5 megapixel camera die foto’s met een maximale resolutie van 2592 x 1944 pixels neemt. Dit lijkt de norm voor high-end Android toestellen te zijn, want ook bijvoorbeeld de HTC Desire heeft zo’n camera. Alleen mist de Samsung Galaxy S wel een flits en een cameraknop, hoewel de virtuele cameraknop goede vervanging is voor de afwezigheid van een hardwareknop.

De camera-interface is dezelfde interface die we op zoveel Samsung toestellen terugvinden. Erg vingervriendelijk met de scenemodi en verschillende fotostanden al meteen benaderbaar. Voor de andere opties moet je het instellingen menu openen. De camera focust automatisch, maar er is ook een touch focus feature, waardoor de optie om zelf te kiezen waar de lens zich op focust ook beschikbaar is. Verder zijn eigenschappen als ‘blink detection’, beeldstabilisatie, geotaggen, lachdetectie en gezichtsherkenning ook op het toestel aanwezig.

De kwaliteit van de foto’s is erg goed. Kleuren worden realistisch weergegeven en ook zijn er voldoende details zichtbaar. Verder is er weinig ruis op de foto’s en is het merendeel van de geschoten foto’s dankzij de beeldstabilisator scherp en bruikbaar.

De Samsung Galaxy S is een van de weinige mobiele telefoons die 720p videofilms kan schieten. De maximale resolutie s 1280 x 720 pixels met 30 fps. Dit is vrij uniek, want toestellen als de Samsung i8910 OmniaHD en Sony Ericsson Vivaz filmen wel met dezelfde resolutie, maar niet met dezelfde framerate. De kwaliteit van de filmpjes is uitermate goed, want er is bijna geen sprake van ruis en details worden prima weergegeven. Ook het afspelen van de geschoten content gaat soepel. Het enige waar nog grote vooruitgang kan worden geboekt is het geluid, want deze stelt wel een beetje teleur. In onze ogen is de Samsung Galaxy S een waardige vervanger van een pocket HD camera.

Samsung Galaxy S: interface

De Samsung Galaxy S draait op Android OS versie 2.1 met TouchWiz 3.0. Overigens werd op het event waar we al eerder over schreven bevestigd dat de Samsung Galaxy S ergens dit jaar ook een update naar Android 2.2 krijgt.

Fabrikanten maken eigen schillen voor Android omdat het besturingssysteem van zichzelf niet erg gebruiksvriendelijk is. Na Android 3.0 zal dit waarschijnlijk niet meer nodig zijn, aangezien Google zich voor deze update focust op de user interface. Samsung slaagt met de TouchWiz-interface wel in het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid, evenals de looks van het besturingssysteem. Alhoewel er ook mensen zullen zijn die het kleurrijke TouchWiz als kinderachtig bestempelen. Overigens moet je ook weer niet te veel van Samsung’s eigen schil verwachten, want het zijn in feite kleine aanpassingen die het originele Android verbeteren.

Wat wel opvalt is dat de TouchWiz-interface gelijkenissen vertoont met iOS voor de iPhone. Er zijn van links naar rechts 7 beginschermen die je allemaal kan vullen met widgets en/of applicaties. Onderaan het scherm is een dock van 4 iconen die te allen tijde zichtbaar blijven. Ook al zijn er geen widgets op iOS aanwezig, Samsung heeft wel degelijk naar de concurrent gekeken.

Naast de standaard Android-widgets heeft Samsung ook 8 ‘eigen’ widgets, die bijvoorbeeld ook op de Samsung Wave te vinden zijn. Waarvan de leukste wat ons betreft, ‘Feeds and Updates’ en ‘Buddies Now’ zijn. Feeds and Updates toont je Twitter en Facebook updates in een stream en Buddies Now is een widget waarbij je favoriete contacten op 1 plek worden verzameld. Een leuke feature van TouchWiz is dat er standaard integratie met Twitter is, dat kan worden gekoppeld aan contacten. De statusupdates zijn dan bijvoorbeeld ook zichtbaar in de Buddies Now-widget. Verder zitten alle updates die Android 2.1 naar de Android smartphone heeft gebracht, zoals live wallpapers, ook op de Samsung Galaxy S.

samsung-galaxy-s

Samsung Galaxy S: software

Naast de standaard Google-applicaties als Gmail, Maps, Market, Talk en YouTube beschikt de Samsung Galaxy S ook nog over een Agenda, Aldiko eBook-reader, AllShare, Calculator, Camera, Fileindex, FM-radio, Galerij, Klok, Layar, Memo, Mijn bestanden, Mini-dagboek, MP3-speler, Samsung Apps, Schrijf en start, Social Hub, Spraak commando, Spraakrecorder en ThinkFree Office van te voren op de telefoon geïnstalleerd.

Samsung Apps is een soort van marktplaats voor applicaties die speciaal voor Samsung Mobile Phones zijn ontwikkeld en geselecteerd. Deze zijn dan voor verschillende platformen te gebruiken. Verder is het misschien leuk om de MP3-speler eruit te pakken. TouchWiz 3.0 komt met een nieuwe skin voor de muziekspeler. Deze interface is overzichtelijker met tabs voor bijvoorbeeld een playlist of albums. Ook is de eigenschap om een nummer snel op YouTube of Google te zoeken aanwezig.

Verder wilden we de andere manier van tekstinput hier nog even vermelden: Swype. Met deze manier typ je door over het scherm te vegen in plaats van door op het toetsenbord te ‘tappen’. Deze manier van typen is erg fijn en het is verbazingwekkend hoe weinig fouten je maakt. Samsung claimt dat het 1,5x sneller is dan normaal, of dat echt zo is weten we niet, maar het typen gaat wel supersnel. Voorlopig is dit exclusief op Samsung telefoons in Nederland, tenzij je een van de gelukkigen bent die een beta app voor Android heeft bemachtigd.

Samsung Galaxy S: batterij

De batterij van de Samsung Galaxy S heeft een capaciteit van 1500 mAh, wat voor een standbytijd van 750 uur en een gesprekstijd (met 3G ingeschakeld) van iets meer dan 6,5 moet zorgen. Zoals zo vaak haalt de telefoon dit niet, maar zelfs met intensief gebruik haal je het eind van de dag makkelijk. Langer dan een dag zal er bij intensief gebruik waarschijnlijk niet in zitten. Wel moeten we er bij zeggen dat we de widgets niet op automatisch updaten hadden staan en ook Wi-Fi niet onnodig aan lieten. Doe je dit echter allemaal wel dan zal je merken dat de telefoon toch wat eerder leeg zal zijn. Al met al is het uithoudingsvermogen van de batterij prima, want er is tegenwoordig bijna geen smartphone meer die het een week vol houdt.

samsung-schade
Tip: laat het toestel niet vallen, want ons toestel raakte tijdens de test beschadigd.

Conclusie

De Samsung Galaxy S is met recht het vlaggenschip van de Samsung mobiele telefoons. Door het Super-AMOLED scherm, de 1 GHz processor, Android 2.1 en mogelijkheid om in HD te filmen hadden we hoge verwachtingen van de telefoon, aangezien het toestel alles te bieden heeft wat er vandaag de dag van een smartphone wordt verwacht.

Gelukkig maakte de Samsung Galaxy S onze verwachtingen waar. Het Super-AMOLED scherm is schitterend en de 1 GHz processor zorgt ervoor dat de telefoon bijzonder snel is. Helaas zijn er wel momenten dat het toestel hapert, wat toch wel frustrerend is. Wie weet dat Samsung hier in een volgende update nog wat aan doet, want eigenlijk is dit de enige echte kritiek die we op het toestel hebben.

Oke, de Samsung Galaxy S heeft veel weg van de iPhone en wat meer creativiteit was op zijn plaats geweest. Ook vragen we ons af wie er écht op eigen software als Samsung Apps zit te wachten. Maar dit neemt niet weg dat de Samsung Galaxy een prima telefoon is. En wat ons betreft de nieuwe leider van de Android-toestellen.

Pluspunten:

 • Design
 • Snelheid
 • Super-AMOLED beeldscherm
 • Swype

Minpunten:

 • Toestel hapert af en toe
 • Formaat

Meer prijzen en specs vind je op een aparte pagina: Samsung Galaxy S

 • ZX12Richard

  Waar ik met samsung altijd beetje bang voor ben, ik heb nu 2 toestellen gehad en na het 1e jaar lijkt het toestel minder te worden qua kwaliteit en heeft samsung volgens mij niet echt iets om hun toestellen up2date te houden. Ik denk toch dat ik voor een desire ga.

 • Ag

  Galaxy S is een echt top toestel. Even wat aanpassen (om haperen te verhelpen) en TouchWiz 3.0 uitzetten en het is het is het krachtigste smartphone van dit moment….

 • orpheo

  Niet mee eens.de dell streak is mijns inziens krachtiger. En dat 5” scherm maakt t volledig af op die telefoon.

 • MiAmRA

  @orpheo:

  Wat versta jij onder krachtiger?
  De Galaxy S is imo krachtiger op basis van de chipset, die niet alleen een krachtigere GPU heeft dan een Snapdragon maar ook de CPU is wat sneller.
  Daarnaast is Super AMOLED ook echt een stap vooruit ten opzichte van een LCD scherm.

  Overigens is het geen verassing dat dit toestel momenteel de beste Android foon is. Kijk oa maar de hardware maar ook naar de handige softwarematige features van Touchwiz en de multimedia aspecten. Samsung heeft goed werk afgeleverd met Touchwiz, het werkt makkelijk en snel alleen het horizontaal scrollen lijkt op de iPhone. Daarom vind ik het niet zo heel veel op de iPhone lijken. Samsung heeft op MWC 2010 aangegeven dat ze idd hebben gekeken naar de concurenten (zonder de naam te noemen) om te kijken wat goed viel bij de gebruikers en horizontaal scrollen iets wat goed viel.
  De kleine happeringen hebben te maken met het trage geheugen (het ophalen of schrijven naar geheugen) dit kan worden opgelost dmv Android 2.2 (Apps2sd).

  Verder kan ik me niet voorstellen dat Samsung dit toestel niet zal ondersteuning dmv van updates. Samsung beseft ook als ze de grote stap willen maken in de smartphone wereld dat ze de toestellen moeten updaten. Mensen die klagen over de updates van de eerste Galaxy moeten ook beseffen wat de positie is van een toestel. De Galaxy was Samsung’s eerste Android telefoon en was na de Dream en Magic het derde Android toestel, op dat moment was Android nog nieuw en de fabrikanten hadden geen zekerheid dat Android zou gaan slagen. Dat besef had Samsung ook en dat zie je ook terug aan de specs, het toestel was in het voorjaar van 2009 aangekondigd in Azie en draaide op een trage chipset van Qualcomm terwijl Samsung het toestel ook had kunnen uitrusten met een veel krachtigere chipset van eigen makelij. Ook kan je het terug zien aan het design, het toestel had namelijk veel knoppen om als Samsung’s vlaggenschip op Android te kunnen functioneren. Wat ik hiermee wil zeggen is dat de Galaxy meer als een test is gebruikt. Wat ook logisch is, geen enkele fabrikant wil veel geld pompen in iets wat zich nog niet bewezen heeft. HTC heeft dat met Dream en de Magic ook gedaan.
  Samsung geeft wel updates voor hun eigen toestellen en ook Windows Mobile toestellen. Ook voor de Spica heeft Samsung updates uitgegeven, wellicht was het allemaal niet zo snel maar ook de Spica is geen vlaggenschip waardoor de prioriteiten binnen een fabrikant anders komen te liggen. Ook bij het HTC zie je hetzelfde terug met nu de Hero.

 • Jonas

  mm…blijft toch een Samsung met groot risico op frustratie na een paar maanden.

 • m double u

  blijft toch n900

 • mcmark

  Fantastisch toestel zolang je hem root en Touchwiz eraf hebt gedonderd :)

 • Aardworm

  Desire met Launcherpro… Persoonlijk het beste

 • ZX12Richard

  Origineel geplaatst door Jonas
  mm…blijft toch een Samsung met groot risico op frustratie na een paar maanden.

  Daar ben ik dus ook zo bang voor.

 • Samsung Galaxy I7500 :’-(

  Samsug == Flutmerk. Ze zijn niet eens origineel in het bedenken van een eigen phone. Look a Like van een IPhone tsssss.

  Let maar op dat gebruikers over een jaar gaan klagen over de ondersteuning vanuit Samsung. Samsung zal namelijk geen nieuwe updates uit brengen, want ze bouwen liever look a likes.

  Maar gelukkig hebben we de custom rom-bouwers die wel met de gebruikers mee denken. Drakazz rulez!!!

 • Herman

  Het is en blijft een Samsung, welke altijd twijfelachtige kwaliteit leveren. Ik heb nog nooit een Samsung gezien waar niet iets mee mis was of waarvan de functionaliteit uiteindelijk niet ernstig tegenviel. Daarmee heb ik de Samsung toestellen al lang geleden vaarwel gezegd.

  Mijn vriendin heeft nog een Samsung gehad afgelopen jaar, maar ook dat was een pruttoestel.

 • Corleone

  Ik heb de Galaxy S nu 2 dagen , hiervoor had ik een HTC Hero en daarvoor een Iphone 3Gs , geen enkel toestel dat ik al gehad heb komt zelfs nog maar in de buurt van de Galaxy , het is echt een fantastisch toestel…

 • Jonas

  Origineel geplaatst door Corleone
  Ik heb de Galaxy S nu 2 dagen , hiervoor had ik een HTC Hero en daarvoor een Iphone 3Gs , geen enkel toestel dat ik al gehad heb komt zelfs nog maar in de buurt van de Galaxy , het is echt een fantastisch toestel…

  Da’s dan in ieder geval één klant die voorlopig nog niet ontevreden is. :-)

 • ZX12Richard

  @Corleone:

  Origineel geplaatst door Corleone
  Ik heb de Galaxy S nu 2 dagen , hiervoor had ik een HTC Hero en daarvoor een Iphone 3Gs , geen enkel toestel dat ik al gehad heb komt zelfs nog maar in de buurt van de Galaxy , het is echt een fantastisch toestel…

  Maar zeg dit nog is over een paar maanden.. Al mijn samsungs waren (#@@ toestellen.

 • Yavuz

  Dag mensen! Ik snap niet wat iedereen zit te zeuren over Samsung. Heb een aantal jaren geleden een D900 gekocht die ik nog steeds heb liggen thuis. In de jaren erna heb ik verschillende merken foons gehad en allemaal zijn ze naar de kl#te gegaan. Gelukkig had ik elke keer m’n oude samsung nog liggen, want die heeft ‘t altijd blijven doen. En nu nog! Heb de Galaxy nu drie dagen en ik kan er maar niet van afblijven. Echt een toptoestel! Groetjes.

 • Trientje

  Ik heb al 8 jaar verschillende Samsung toestellen gehad en nog NOOIT een klacht gehad. Ik ben een zeer blije Samsung gebruiker :D Mijn vriend heeft Nokia toestellen gehad, die allemaal na een tijdje slecht werden. Hij is nu ook weer terug op de Samsung :D En bevalt hem prima! Ik ga voor de Galaxy eind van de maand als ik mijn abbo weer mag verlengen!

 • ZX12Richard

  Over het algemeen is Samsung niet denderend met support. Vraag me ook af of er android 3.0 op gaat komen in de toekomst.

 • Jelmer

  Samsung is over het algemeen wel zwak met software maar in vergelijking met de andere Android toestellen en de iPhone is dit echt een top toestel!

  De Galaxy S is overigens ook ‘With Google’, ik weet niet exact wat de voorwaarden daarvan zijn maar verwacht wel dat de software support beter zal zijn bij deze.

 • Jonas

  Origineel geplaatst door Jelmer
  De Galaxy S is overigens ook ‘With Google’, ik weet niet exact wat de voorwaarden daarvan zijn maar verwacht wel dat de software support beter zal zijn bij deze.

  Betekent gewoon dat er Android op zit, net als op de 1ste galaxy. De vraag is of ze dit keer wel updates zullen maken of dat ze zich vooral op marketing van nieuwe toestellen zullen richten.

 • John

  Hallo mensen,

  Ik heb twee dagen terug ook net de Galaxy S gehaald. Ik vind het geweldig toestel. Er zijn een paar min puntjes natuurlijk, de eerste is al hierboven genoemd, namelijk de kleine haperingen die je zo nu en dan krijgt. Ik heb ook een HTC Desire en die heeft hetzelfde probleem met haperingen, en bij bepaalde handelingen voelt het systeem traag aan. Bij de Galaxy voelt het nooit traag. Een ander groot min punt voor mij is dat ik niet m’n eigen koptelefoon met mic kan gebruiken op de Galaxy, als ik dat doe krijg ik mono geluid! Ik vind dit het grootste min punt! Ik kan wel andere koptelefoons zonder (ingebouwde) mic gebruiken en dan krijg ik wel stereo geluid.

  Zoals je verwacht is het scherm fantastisch! Het toestel is super plat (vergeleken met de Desire, iPhone 3G & Hero). En ik vind het 4″ uitermate handig.

  Andere klachten wat ik heb liggen minder aan het toestel en meer aan het Android OS. Ik heb zo een hekel eraan dat ik niet snel kan kiezen in welke taal ik wil schrijven bij het opstellen van een SMS, e-mail of note! Voor deze functie mogen ze wel afkijken bij de iPhone hoe dat moet, nu zit ik door menu’s te zoeken voor talen. Een ander min punt is de predictive dictionary van de Galaxy, die is heel eigenwijs, mocht ik toch een woord anders willen schrijven dan dat hoort is het wel 3 keer drukken en opletten voor ik het naar me zin heb.

  En zoals velen is mijn grootste angst dat er geen ondersteuning voor de Galaxy S zal komen vanuit de kant van Samsung, alhoewel die al hebben beloofd 2.2 op de telefoon te krijgen!

  Een vraag aan de lezers:kunnen jullie mij verwijzen naar een site die custom roms heeft voor de Galaxy S, zoals htcpedia.com of iets dergelijks, en vermelden welke roms het goed doen op de Galaxy S.
  Misschien heeft iemand al uitgevonden welke koptelefoon met ingebouwde mic wel stereo geluid geeft op de Galaxy, aub niets dat in-ear gedoe, maar gewoon normale oordopjes.

 • Jonas

  http://samsung-firmware.webs.com/

  met dank aan iemand die deze link hier eerder plaatste.

 • nicky

  Hey,

  ik kan mijn iPhone-abbo bij TM laten ontbinden ivm slecht (3G) bereik.
  Nu zit ik te twijfelen tussen het los kopen van een iPhone icm met Vodafone-abbo of een Galaxy S met een 1-jarig Vodafone-abbo.
  Alleen weet ik dus niet of een Galaxy S mij de iPhone kan doen vergeten.
  Iemand hier al ervaringen met beide telefoons?

  Thnx,

  Nicky.

 • Skill

  Hallo…. Ik ben nu echt de tester van 3 top toestellen.
  Ik heb de HTC Legend en de HTC Desire en de Samsung Galaxy S I9000 16Gb leggen.

  Als ik mag spreken, zeg ik dat de Samsung Galaxy S I9000 de beste Mobil is tot nu toe… Een echte Iphone 4 killer Met recht!! er is geen 1 toestel tot nu toe, Die Intern ROM-geheugen 8gb of 16 gb heeft dan de iphone. Het is opslag idd, Maar hoe ga je er mee om!! Er zit 16 Gb intern in, Dit word gedeelt met snelkoppelingen voor je apps van de 16Gb word er 2Gb opslag geheugen gedeelt met je apss (snelkoppelingen) Hou in dat als je een apps van market afhaal of anders… en instaleer dat hij daar ongeveer halfe MB afhaalt, Om het programa op te starten. Soort van (snelkoppeling intern) voor android systeem, zit ook in (anderen toestellen) En derest van het programma aan MB neer zet in je SD-kaart of intern geheugen. Je kan de Samsung Galaxy S Vol proppen met apps, Andere toestellen zoals HTC Legend en de HTC Desire, Kunnen dit niet!! waarom niet omdat ze te weinig opslag geheugen (intern) hebben, Voor die apps!! (Snel koppelingen) Er word een deel van het Intern ROM-geheugen Gebruikt in dit geval die 2Gb Gebruikt.
  van de 16Gb die je hebt dit is gedeelt.

  Bij de HTC Desire was ik al snel klaar, Met het Intern ROM-geheugen. was al snel vol, had nog maar 17 Mb over. Maar die dingen wat ik op de HTC Desire had staan, Heb ik nu op de Samsung Galaxy S Staan, En ik heb nog 1,60 GB over. Met intern SD-Kaar van 13,42 GB, drest van de 16 Gb zit het in de software (stuurprograma) van android en Samsung apps en dat deel Interne ROM-geheugen 2Gb MB. Mij apps zitten in een losse SD-kaart die ik er Extra bij heb gedaan van 16Gb.

  Al met al je kan de Samsung Galaxy S echt helemaal vol proppen met software, Wat de HTC Legend en de HTC Desire (niet kunnen) Daar zit toch echt een max op van 576 Mb en ik zie die MAX niet bij de Samsung, ik heb nog 1,6 Gb over voor snel koppelingen voor apps. (Intern ROM-geheugen)
  Met Intern ROM-geheugen Opslag 13,43 Gb over en die extra SD-Kaart loss waar van alles opsta
  Me apps bvb.

  En de Samsung Galaxy S I9000 heeft gewoon stijl en klasse door zijn gewicht en zijn mooie scherm groot en duidelijk en zijn batterij gaat ook veel langer mee dan die HTC Desire. Nog maar niet te spreken over zijn tal van mogelijkheden!!
  Wat niet iedereen weet. Ik heb de 3 beste android toestellen helemaal uitgepluisd, Mij besluit is dat de Samsung Galaxy S I9000 de iphone 4 killer is. Hij lijk tenslotte niet voor niets op de iphone, Kijk naar de functies van dit toestel alles is iphone Look a Like van dit toestel, En nog beter dan het stuur systeem van iphone, Ik zeg met recht dat juist Iphone een bagger toestel is met zijn arrogante monopoly positie!! Dan komt Android die net 1jaar en paar maanden oud is veeeeeel beter uit de verf toch? Kijk wat er al te krijgen is voor android, wert wel eens tijd dat er een Look a Like is voor Iphone Android is alleen iets beter… Vandaar dat ik met dit toestel zeg jaaaaah de Samsung Galaxy S I9000 heeft de Iphone 4 Nu al verslagen.
  Niet voor niets ;-) waarom omdat android!! en iOS niet samen willen werken in de toekomst, het is de arrogantie van (Apple)

 • henk janse

  hoi ik had in andere fora vernomen dat de gps nogal brak is iemand die dit kan bevestigen dan wel ontkrachten?

 • Carlos de Vries

  Hallo, allemaal heb de Galaxy nu net een week met KPN Mobiel abo. alles erop en eraan al jaren. na drie dagen problemen met bellen thuis nooit gehad sim in oude mobiel werkt prima. Provider geweest nieuwe Galaxy ontvangen onder noemer antenne breuk. Kom thuis zelfde probleem… Ga weer verder uitzoeken maar wel belangrijk te melden lijkt mij. Verder top telefoon geen problemen met internet enkel met bellen thuis echt raar en frustrerend.

 • Peter

  Origineel geplaatst door John
  Quot

  Hey, het is heel makkelijk om de taal te wijzigen, op het keyboard bij bij de Q staat NL, als je die paar secoden indrukt komt er een talenmenu op-poppen waarin je de taal kunt kiezen!

 • John

  Ik heb de Samsung Galaxy S nu een week (gehaald als vervanging van mijn iphone 3g)…en op het moment dat je voor het eerst de home-screen ziet van de samsung ben je al verkocht…zo ontzettend scherp en zuiver beeld (vele male mooier dan iphone). Het opstarten van programma’s gaat ook stukken sneller, maar het meest opvallende punt vond ik wel toen ik voor het eerst het internet op ging met deze telefoon, zo ontzettend snel is de samsung in het laden van internet pagina’s (vergeleken met de iphone), terwijl ik gewoon dezelfde 3g verbinding heb als met de iphone. Ik wou eigenlijk eerst wachten op de iphone4, maar ben heel erg blij dat ik de Samsung Galaxy S heb gekocht. Voor mij geen Apple meer, maar voortaan een Android toestel. Had ik al verteld dat je met deze telefoon ook gewoon heel goed kan bellen, zonder dat je hem op een vreemde manier moet vasthouden (of vervelende hoesjes eromheen moet doen) en dat je dan gewoon prima bereik hebt ;)

 • Klaas

  Het is en blijft samsung. Tot nu toe altijd mijn samsungtelefoon binnen een jaar stuk terwijl alle andere merken het soms tot wel 3 jaar volhouden of aan vervanging toe zijn omdat ik ze kwijtraak ;-)

 • Sean

  Beste mensen,

  Sinds gisteren heb ik de Samsung Galaxy S. Het lijkt er echter op dat mijn 3G internet het niet doet en ik krijg het met geen mogelijkheid werkende. Instructieboekje biedt ook geen uitkomst, helaas.

  Heeft iemand een idee hoe ik het werkende kan krijgen?

  Thanks,

  Sean

 • Anna Haster

  Hallo, ik heb ook een samsung galaxy S en ik ben er super blij mee.
  Mijn vraag is, er wordt een paar keer aangegeven dat je touchwiz uit moet zetten en rooth.
  Hoe moet ik dit doen en waarom?

  Anna

 • http://www.Ra-Da.net Randy

  Klote Samsung! Zit ik hier met mij Galaxy i7500 telefoon is nog perfect maar waar blijven die update’s :'(

 • Jonas

  @Randy: die van mij is beslist niet perfect, stof achter het glas, en de proximity sensor werkt soms niet. Geluidskwaliteit is ook niet geweldig.

 • Jeffrey

  @Anna Haster:

  Hoi Anna,

  Goede vraag, want ik zit met hetzelfde probleem.
  Zou iemand die hier wat meer over weet mij kunnen kunnen informeren?

  Ook hoorde ik dat er inmiddels een programma is waardoor de soms lange wachttijden verdwijnen, klopt dit?

  Alvast heel erg bedankt,

  Groeten,

  Jeffrey

 • joma

  @Anna Haster:
  Dat is helemaal niet nodig als je tevreden bent met het touchwizz interface maar sommige mensen vinden dit niet lekker werken en rooten dan om er een custom rom op te zetten/ander interface.

 • Rolf

  Ik heb het toestel vorige week besteld. Ben super benieuwd !

 • chantal 1992

  heey
  ik heb nu ruim een week de samsung galaxy s
  als ik muziek geluisterd heb en terug naar me nummers ga bij de mp3 staat er onderin u hoort nu maar weet niet hoe ik dat uit moet zetten en sta ook niet in het boekje weet iemand er wat op mail het dan naar pit.bull.girl@hotmail.com

 • reppy

  hallo allemaal.ik ben op zoek naar een goede GRATIS video converter die mijn video bestanden inclusief ondertitels kan omzetten.

 • http://marchelgeboers.com marc de boer

  @Ag: Welke aanpassingen moet ik doen om het happeren te stoppen?

 • http://www.nvt.net Dikke D

  @reppy:
  reppy, wat wil je omzetten dan? van…. : naar ……?

  met ondertitels is sowieso moeilijk… laat maar ff weten.

  X Dikke D mofo!

 • http://www.jwvideoprodukties.nl John Weeda

  Galaxy S nu 2 dagen in bezit.

  Wat een geweldig toestel, waanzinnig scherm, super aanraakgevoelig.

  Ik weet niet wat er bedoeld wordt in sommige recenties met haperen, maar hier voor had ik een HTC diamond touch, wat een verschil zeg, de samsung werkt vloeiend.

  Een aanrader dus!!!!

  gr John

 • Jan Versteeg

  Ik heb hem sinds een paar dagen. Zat te twijvelen tussen de Desire en de Galaxy S. Maar toen kwam mijn vriendin vorige week aanzetten met een nieuwe telefoon. En ja hoor, de Galaxy S. Na een dagje er mee gespeeld te hebben was ik verkocht! Ik had een iPhone, maar dat ik over wou stappen op android was me sowieso al duidelijk.

  Ik weet dat Samsung een naam hoog heeft te houden op het gebied van support. Maar sowieso moet je een telefoon kopen voor de functionaliteiten die het nu heeft, en niet die het mogelijkerwijs kan krijgen over een paar maanden. Desalniettemin denk ik dat dit echt het paradepaardje van Samsung is, en dat ze hier wel wat liefde aan gaan besteden. Want met recht is het een echte iPhone killer.

 • Theo

  Ik heb de Galaxy S i9000 nu een paar weken, en echt, het is een super toestel!
  Ik merk inderdaad heel soms iets van het hapereffect maar is niet storend, Android 2.2 komt hopelijk snel.
  Echter weet iemand een goede manier om zowel mail als de agenda te syncen met Exchange ?
  Okay, standaard zit er wel iets in, maar diet werkt niet goed, krijg dan vaak agenda sync problemen, dan kan je alleen de agenda geforceerd stoppen.

  Nu heb ik ook TouchDown 5.1 er op gezet (6.0 loopt steeds vast) en dit werkt wel, echter merk ik soms dat ie toch niet geheel goed synchroniseerd, jammer.
  Dus, heeft iemand tips om dit geheel goed te laten werken ?
  Mijn dank is groot !

  Gr, Theo.

 • Kees

  Voor de mensen die twijfelen tussen deze Samsung Galaxy S en de iphone 4, is deze vergelijkingstest erg handig (met wat mij betreft een erg duidelijke winnaar….samsung!)

  http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_galaxy_s_vs_apple_iphone_4-review-500.php

 • Marc

  @ZX12Richard:

  Niet eens met de stelling dat Samsung slechte toestellen maakt! Heb nu al twee jaar PDA van Samsung (windows CE) en ben altijd erg tevreden geweest met het toestel. Ik gebruik het toestel dagelijks ca. 3 uur voor internet gebruik (in de trein). Herken me wel in de zorg of Samsung zal bijdragen aan nieuwe updates (zal een nieuwe versie van Android altijd ook op deze Samsung werken??). Aanvullend: mijn iPad loopt heeft dagelijks dikke vastlopers terwijl ik er echt niets geks mee doe (om over itunes niet te spreken)…

 • Ewald

  Wie weet hoe het adresboek van de galaxy in 1x geleegd kan worden, Ik heb er met inmporteren nu 1000 contacten in staan. Graag julllie reactie

 • Thomasjoey

  Ik ben nu zelf al 3 dagen in het bezit van de Galaxy en moet eerlijk zeggen dat ik er zeker over te spreken ben.
  Echter ben ik er wel achter gekomen dat spraak commando staat aan staat, terwijl ik deze niet gebruik. Echter vreet deze wel het werk geheugen aan. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit uit kan zetten?

  Alvast bedankt!

 • rob

  Ik hoorde van een carcit inbouwer dat synchronisatie van de contacten met de Parrot Carcit MKi9200 problemen geeft. Ik wil dit toestel wel met mijn carcit kunnen gebruiken. Heeft iemand daar ervaringen mee?

 • orbi

  Heb de galaxy ook net besteld en ben zeer benieuwd!! Wat mij vooral opvalt hier is dat de mensen die allemaal steen en been klagen, het toestel niet eens hebben!!!! De echte gebruikers zijn erg tevreden dus trek je conclusies maar :))

 • sjeng

  Ik heb nu de nieuwe samsung galaxy s met 2.2 andriod nu zo’n 3 weken ik had er meer van verwacht eigenlijk stiekem beetje spijt ik snap er niks van dat mijne regelmatig happerd/vastloopt en soms internet het niet doet(heb vodafone) vaak opend hij applicatie’s niet of duurt heel lang zelfs market doet het soms niet met openen ik zoek steeds of er een update eventueel op moet om em sneller te maken en het vooral het happere weg te houde en internet + applicatie’s dus goed te houden ik snap er niks van kan er verder ook niks over vinden maar weet dat ik niet de enige ben die er last van heb als ik em kon ruilen nu nog of er beter info over zou krijgen om de problemen te verhelpen zou ik ja zeggen want op deze manier is het niks voor een duur toestel waar je ook 2 jr met abbonement aan vast zit

 • joep

  Ik mag binnenkort een nieuwe telefoon uitzoeken en zit te twijfelen tussen de Galaxy en de Wave.
  Kan iemand mij de belangrijkste verschillen vertellen.
  Ik heb de Galaxy gezien en vind m erg groot, hoe is dat in het gebruik (broekzak enz.)?

 • Thomasjoey

  @sjeng:

  Ik heb zelf nu ook ongeveer 3 weken de Galaxy S.
  Ik heb meteen het programma “Advanced Task Killer gedownload. Deze maakt het mogelijk om applicaties te sluiten. Dit scheelt heel veel virtueel geheugen. Ook is het handig om in het homescherm alle andere pagina’s te verwijderen en alleen de eerste te laten staan. Mocht het dan nog steeds niet werken, dan zou ik de telefoon rooten/flashen…

  Veel succes !

 • Thomasjoey

  @joep:
  Valt reuze mee hoor…
  Het grote voordeel is natuurlijk wel dat het een AMOLED display is. Wat het beeld een superieure kwaliteit geeft. En alles op hetdisplay natuurlijk ook iets groter is ;)

  De telefoon past prima in mijn colbert of spijkerbroek zakken. Ik heb er wel meteen een siliconen hoesje om heen gedaan zodat dit de telefoon iets dikker maakt.

  Veel succes !

 • Rutger

  @sjeng:
  Dit is het bekende ‘lag’ probleem.
  Dit kun je oplossen! Zie de link in dit artikel.

  Heb ik gedaan en hij werkt super snel sinds dien!
  Geen ‘lag’ meer!

  Advanced task killer is nergens voor nodig!
  Android regelt het geheugen zelf en daar heb je deze app niet voor nodig. Is alleen handig om een vast gelopen app te kunnen killen.

  Aanrader is de app juicedefender. Hiermee verleng je de batterijduur! Werkt goed! Gewoon de free version met de default settings werken al prima!

 • sjeng

  @ thomasjoey en rutger

  dankje voor de info heb beide apps gedownload ben benieuwd hoe het nu gaat alleen msn blijft tot nu toe ook raar doen ook al ben ik op internet geeft hij aan dat hij niet kan inlogge doordat er geen verbinding is ligt misschien aan de app zelf maar toch raar en vaak nog steeds dat apps niet openen of zelfs niet sluiten zodat je gefoceerd sluite na een minuut ongv krijgt te staan in beeld.

  ik had wel een vraagje op tv word bv swype en navigatie heel mooi in beeld gebracht ik zelf heb gen swype kan het op 1 of andere manier via internet ook niet downloaden dus snap daar niks van en de google maps navigatie is gewoon standaard bij lange na niet zo mooi als op tv geshowt word moe ik daar iets speciaals voor downloade???

 • marloes

  Heb je er geen handleiding bij gekregen?
  Hou het invoerveld een tijdje ingedrukt, dan krijg je een pop-up en kun je kiezen voor invoermethode. Selecteer dan Swype.

 • leventero

  Ok heeft veel weg van de iphone3GS maar is wel een beetjte overkill in review.
  om de lag probleem op te lossen moet je de SGS gaan rooten en weet niet of dit in de garantie past.Heb de SGS al een tijdje en het bevalt me prima heb voorheen altijd windows mobile gehad(WM is wel haast dood) De android OS bevalt me prima.
  groetjes

 • M.Scherhage

  Goedemiddag allemaal.

  heb nu sinds 2 weken mn samsung galaxy s.. was eerst nooit te spreken over samsung…nu toch door overhalen van de verkoper in de vodaphone store deze tel genomen.. en serieus ik kwijl gewoon van deze telefoon. snel. stottert echt heel af en toe maar he ik had hiervoor de htc diamond dus dit is een 1000x verbetering ten opzichte van mn oude mobiel… leuke apps. games zijn oke maar daarvoor is deze tel niet mn uiteindelijke keuze geworden. .. echt een top toestel …

 • Martin

  Heb vorige maand mijn Jet weggedaan en een HTC HD2 genomen. Had ik nooit moeten doen. De jet was een perfecte gsm met een waanzinnig scherm en een zeer fijne bediening. Helaas geen fatsoenlijk Today scherm met agendaafspraken mogelijk en een beperkte mogelijkheid om dit erop te zette. Daarom voor de HD2 gekozen. Op zich niets mis mee maar dat wm6.5 …. verschrikkelijk. Geen flash, geen rotatiemogelijkheden in Excel en Word, enz, enz. Ik weet het, alles is aan te passen en te veranderen in de registry maar dat is iets wat ik nou net niet wil. Zo’n ding moet werken en klaar.
  Zojuist mijn HD2 te ruil gezet voor een Galaxy S op Marktplaats. Zeer tevreden over de Samsung Jet geweest en ik zal blij zijn als ik een Galaxy heb.

 • Miriam

  Ik ben helemaal happy met de telefoon. Heb hem sinds gisteren. Internet werkt super. Ja af en toe heb ik een haper nou daar kan ik echt mee leven.

  By far de beste telefoon die ik ooit gehad heb

 • Jitske

  mooie telefoon, hapert af en toe, maar met de updatete straks moet het vast goed werken. 2 minpuntjes, gps locatie vaststellen ww bijerkt mij niet. Erg jammer! En het verbinden met de pc werkt slecht, (hopelijk ligt dit aan mijn pc en niet an de tel) iedere keer klapt het draadloos netwerk eruit als je de tel aan sluit. Hebben meer mensen hier last van? Verdere prachtige, snelle, functionele telefoon, met tal van mogelijkheden!

 • http://www.twicesolutions.nl Bstruik

  zoooo gister mn iphone3gs verkocht en daarna een galaxy S gekocht.

  Super om weer terug op android te zijn met dit toestel.

 • HJ

  Ik ben een zakelijke powergebruiker en ben laaiend enthousiast. O.a. de integratie van Outlook Exchange en Googel Agenda (en alle andere pop meel leveranciers) is geweldig. In één agenda privé en zakelijke afspraken is voor mij ideaal. (Overigens gebruik ik NitroDesk als Exchange client).

  Ook ik herken het haperen zo nu en dan wel, maar niet vaker of meer dan de Windows mobile van HTC (die overigens ook een paar pruts modellen heeft afgeleverd). Dit samen met het feit dat Samsung qua innovatie en kwaliteit opgeklommen is naar de positie van A merk en eenvoudig de strijd aan kan blijven gaan met Philips en Sonny (om maar een paar te noemen), geloof ik dat Samsung en zeker dit toestel ‘to stay’ is!
  Een geweldig toestel en winner in alle categorien (communicatie, beeld, fotos/video en interface) in combinatie met / mede dankzij een zeer geslaagd OS (Android)!

 • caroline

  Ik heb sinds twee dagen de samsung galaxy s i9000
  een geweldig mobieltje.( Altijd Samsung gehad en nooit problemen.)
  Ik heb nu echter één klacht..af en toe kan ik niet smsen en/of bellen.
  Ook ontvang ik dan geen smsjes en kan ik niet gebeld worden.
  Ik wil toch graag op mijn mobieltje kunnen vertrouwen.
  (vandaar Samsung)
  Heeft iemand deze ervaring ook? Wat kan ik hieraan doen?
  Mijn partner heeft hetzelfde probleem. Nu wordt er gezegd dat je hem dan even uit moeten zetten en weer aan, dit kan toch niet echt de bedoeling zijn?

 • Backfire

  Standaard Galaxy S is niet bijzonder. Maar na het flashen van de firmware naar JM1. En het gebruiken van CFLagFix 1.80 vliegt het toestel echt. Zelfs met benchmarks is het toestel beter op 2.1 dan de Nexus One op 2.2

  En bovendien is de interne SD kaart helemaal niet traag. Maar Samsung heeft er voor gekozen om het langzamere RFS als bestandssysteem te gebruiken wat op te lossen is door een van de beschikbare “LAG fixes”

 • ROy de waal

  Hoe moet je msen op de samsung galaxy zetten?
  ik snap er niks van..
  hoe het moet..

  wie het weet mail ff naar me? dewaalroy@hotmail.com

  alvast bedankt,

  gr

 • leventero

  @ROy de waal:

  hallo op android market kun je de msn aplicatie vinden.in search optie msn in tikken.

 • ROy de waal

  @leventero

  en dat moet ik gwoon via mijn telefoon doen?
  of???

  heeft u mischien msn?
  dat praat wat makelijker
  dan dit

  Gr

 • ROy de waal

  @ROy de waal:
  het is gelukt.. ik kan nu msnen op me mobiel
  hij deed in begin beetje raar..
  er stonden geen contact personen
  maar nu wel

  heel erg bedankt;)

  gr

 • Meike

  Hallo,
  Ik ben van plan om de galaxy aan te schaffen. In een review las ik onderstaand verhaal. Hebben jullie dit ook allemaal gedaan om je telefoon sneller te maken?

  ………dit komt door het feit dat Samsung ervoor heeft gekozen om het laden van de programma’s te koppelen aan de traagste opslaglocatie die er in de Samsung Galaxy S beschikbaar is: de interne sd-kaart. Dit is af en toe frustrerend, je zit soms tijden te wachten op het laden van bijvoorbeeld iets simpels als je contactenlijst. Mocht je het ook ervaren en wil je er wat aan doen? Op deze site (http://android.modaco.com/content/samsung-galaxy-s-s-modaco-com/312298/got-the-stalling-problem-rooted-try-this/ ) wordt uitgelegd hoe je dit kan veranderen. Gelukkig komt dit niet heel veel voor en over het algemeen is het toestel erg snel.

 • Mike

  wát een goed toestel zeg!

  en schitterend ook nog eens!!

 • robbie

  Skill zei op 15 juli 2010 om 14:51..HTC Desire zit nu al vol?!

  Klopt, dat is slecht van ze geregeld. Maar met Android 2.2 kan je alle Apps naar je MicroSD-kaart brengen van 16GB of 32GB. Klinkt leuk, maar de mensen die de Apps maken moeten nog de functie van “Kopieren naar SD” ontwikkelen. Kwestie van tijd..en de meeste Apps zijn speelgoed dingen..eerlijk is eerlijk?
  HTC DESIRE gebruiker! met Swype:D

 • Johnnie

  @Skill:
  Nu nog normaal Nederlands leren!

 • Nouka

  Ik twijfel over deze telefoon en de Wave. Ik ben er nog niet uit. Ik heb nu 2 jaar de G600 en volgens mij kan hij nog rustig twee jaar mee. Nog nooit problemen gehad, het is een superding. Ik blijf bij Samsung!

 • M.

  Hallo ag,
  jij zei dat je wat aanpassingen hebt gedaan om haperingen te voorkomen. welke zijn dat dan? want ik heb de galaxy nu 2 weken en hij loopt geregeld vast bij het opstarten van dingen en afsluiten.

  @Ag:

 • Meike

  Ja volgens mij is dat dus waar ik naar verwees in mijn berichtje…..

 • Nico Harteveld

  Geen woorden meer aan vuilmaken…Galaxy S is gewoon super! over en uit…

 • arjen

  ik heb al een paar samsungs gehad en nog nooit een probleem gehad.
  ik koop me altijd om de 2 jaar een nieuwe mobiel en de laatste 4 keer is dat samsung geweest en ik ben dik tevreden.
  met elektronica moet je ook wel een beetje geluk hebben.
  is toch gevoelig spul.
  en ja ieder zijn of haar eigen merk natuurlijk.

 • ron

  Goedeavond,

  Ik heb een vraag over het programma kies van samsung.
  Dat heb ik op mijn computer geinstaleerd maar nu herkent hij de samsung galaxy niet.
  Hij blijft maar zoeken heeft iemand een oplossing???

  Gr Ron

 • Lisa

  @nicky:
  Een goede kennis van mij heeft bij gsmtrack.nl een iphone 3gs kregen/gekocht incl. een vodafone abbo. Ik weet niet of ze dat nog een keer doen, maar misschien helpt het een beetje. (waarschijnlijker slimmer om te bellen in plaats van mailen)

 • Erik

  Leuke review, maar hoe is de bel kwaliteit? Het is toch nog steeds een telefoon?

 • Juul

  Ik heb de galaxy nu een aantal dagen en ik ben zeer tevreden. Ik heb alleen een probleem met mijn camera… Hij geeft steeds de melding: camerafout. Vervolgens kan ik niets anders doen dan op oké drukken. Ik kan dus geen foto’s maken. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

 • thomasjoey

  Kan iemand mij vertellen waar ik Froyo 2.2 kan downloaden zodat ik mijn galaxy s kan updaten?

  Thx!

 • Noes

  Ik heb de Galaxy S nu zo’n 2 weken. Was er zeer tevreden over, totdat ik ineens niet meer kon bellen. Elke keer als ik iemand probeer te bellen zegt ie gelijk ‘oproep beeindigd’. Zijn er meer mensen die dit probleem hebben met deze telefoon of kan het zijn dat dit aan T-Mobile ligt? Heb wel gewoon vol bereik en ik kan wel sms’en en internetten.

 • leon’mr Van’ Spijk

  Wie kan me helpen? Mijn Samsung Galaxy S hapert met gmail? Ik wil nu via google synchroniseren met mijn Imac!
  Ja Apple maakt prima computers voor mij als ontwerpers geen betere. Maar deze Samsung telefoon heeft het beste scherm, een prima camera, is licht en snel. Daarnaast is Swypen voor mij een uitkomst. Maar ik wil uiteindelijk ook afspraken en agenda’s synchroniseren? Ook wil ik mijn zakelijk email adres bijvoorkeur i.p.v. mijn gmail adres gebruiken.
  UIteindelijk vind ik Apple is even ‘fout’ als Microsoft.
  Het is een Beatles vs Rollings Stones discussie en als consument wil ik keuze vrijheid. Dit toestel is Android met Google dat sprak mij vooral aan, maar daar heb ik nog niet veel profijt van ondervonden.
  Wie zit er al wat verder in en kan me helpen. Bij voorbaat dank!

 • max

  Had ook 2 dagen de galaxy s. Heel lang getwijfeld of ik nog een samsung zou kopen na mijn slechte ervaringen met samsung mobieltjes, maar ik had het toch weer gedaan. Na 2 dagen dit onding weer teruggebracht en een Htc Desire gekocht, heb nu geen last meer van lag en nu heb k tenminste 2.2, ik koop nooit meer een samsung!

 • Chiara

  Ik heb op internet gelezen dat je met de Galaxy ook kunt pingen. Je hebt hier een programma genaamd Parlingo voor nodig. Heeft iemand hier ervaring mee?
  Kun je ook gewoon met BB gebruikers pingen?

 • caroline

  Op 25 aug 2010 heb ik een berichtje achtergelaten met wat probleempjes waar ik en mijn partner tegen opliepen. Na nog een keer de klantenservice van t-mobile gebeld te hebben zijn al onze probleempjes opgelost. Het was echt te simpel… !! Simkaart was te oud! Beide een nieuwe gekregen en alles doet het echt perfect. Hapert niet meer loopt niet meer vast en kunnen nu van alles wat de Galaxy S te bieden heeft volop genieten. Ja we waren wel even bang dat..(mede door wat review’s gelezen te hebben)) na al die jaren vertrouwen gehad te hebben in Samsung mob hij ons nu voor het eerst in de steek zou laten. Maar blijkt… Ook wij moeten een beetje up to date blijven. Hi,hi
  Het is maar een weetje. Misschien een tip en is een ander hier ook mee geholpen.

 • mick

  hoi ik heb een vraag over de samsung galaxy s.
  ik heb dit toestel een paar dagen en hij belvalt me prima.
  alleen weet ik niet hoe ik moet instellen dat de telefoon trilt bij een bericht klinkt misschien dom maar ik kan het echt niet vinden:S

  kan iemand me hier mee helpen?

 • jorijn

  Nee koop geen Samsung. De service is echt 0,0. Op mails reageren ze niet en die zogenaamde servicepunten lossen je probleem niet op. Heb een Samsung Galaxy i7500 en heb er niets dan problemen mee. Mijn dial pad werkt niet tijdens het bellen, opnemen gaat 7 van de 10 keer mis, toestel gaat om de haverklap op zwart. Wordt er gek van. 400 euro had ik net zo goed weg kunnen gooien.

 • samsungggz

  Samsung is het beste mobiel merk . dus.

 • http://www.androidworld.nl Quinten

  Origineel geplaatst door samsungggz
  Samsung is het beste mobiel merk . dus.

  Als je niet van updates houdt en toestellen van goedkoop plastic. Een interface van niks en een shitload of bugs in touchwiz. Jazeker dan heb je helemaal gelijk.

  Nooit andere fabrikanten geprobeerd zeker?

 • Lucas

  @Meike:

  Origineel geplaatst door M.
  Hallo ag, jij zei dat je wat aanpassingen hebt gedaan om haperingen te voorkomen. welke zijn dat dan? want ik heb de galaxy nu 2 weken en hij loopt geregeld vast bij het opstarten van dingen en afsluiten.@Ag:

  De beste manier om deze haperingen te voorkomen (ook wel lag fix genoemd) is volgens veel zeer technische Galaxy S gebruikers op forums de “Project Voodoo”-fix. Er zit ook een kleurenverbeterend programma bij en het is extreem gemakkelijk te installeren! Vertrouw je het niet, kijk dan eens op deze website. De download is ook op deze site te vinden. Dit programma is dé oplossing voor alle kleine vertraginkjes die te vinden zijn in het systeem. Daarnaast raad ik, en met mij vele anderen, jullie aan om het programma LauncherPro, gewoon te vinden in de Android Market, te installeren. Dit wijzigt een aantal dingen aan het homescreen-systeem van Samsung en maakt het veel smoother; het laat het systeem nóg wat sneller aanvoelen. Zie bijvoorbeeld dit filmpje als demo.

 • Iris

  Altijd leuk joh :P die zeik berichtjes.
  Of je telefoon lang of kort mee gaat zal ook deels echt wel aan jezelf liggen :P
  Ik heb 3 keer achter elkaar een Samsung telefoon gehad, en ze zijn alle 3 een hele lange tijd mee gegaan. 1 was met prepaid en heb ik zo’n 3-4 jaar gebruikt, ligt nog in de kast. 2e was met Abo, en heb ik na 2 jaar vervangen met de 3e. maar ook de 2e ligt nog steeds in prima staat in de kast.

  Dus nee, ik kan niet zeggen dat Samsung oh zo slecht is. Ik heb heel veel plezier aan dit merk en heb er nooit problemen mee gehad.

  En Iphone is zo geweldig ook niet ;) als Apple zo’n 3 jaar nodig heeft gehad om een versie te maken (iphone 4) die niet gelijk naar de klote ketst met een dikke ster in t scherm wanneer die een kleine opdonder krijgt.

 • Oussie_J

  Ik hoor hier allemaal mensen zeggen :
  ”het is en blijft een samsung”
  BULLSHIT !!!!!!
  alleen de buitenkant is van samsung, is er dan niemand die het snapt????????????????
  het is een fu**ing android van GOOGLE 2e
  GROOTSTE BEDRIJF TER WERELD.

  onzin je dist jezelf als je zegt het is een samsung klaar!!!!!

 • iPhoneKilla

  Hahahaha Oussie_J jij bent echt een achterlijke gast. De software is alleen van Google, de telefoon zelf (binnen- en buitenkant) is gewoon Samsung hoor.

 • Arjan

  Ik krijg de synchronisatie naar Parrot Mki9200 niet voor elkaar, heeft iemand hier ervaring mee?

 • Ellen

  Ben zo happy met de Galaxy S. Maar, nu kan ik opeens geen telefoontjes opnemen. Touchscreen doet t niet. Wie heeft een tip? En ja, resetten werkt niet en uit/aanzetten ook niet.

 • marlous

  Kan iemand mij vertellen of dit toestel simlock vrij is bij een abonnement? het zal vast wel niet maar ik merkte bij mijn vorige lg dat dit namelijk wel het geval was.
  mijn abonement bij Tmobile is namelijk binnen 4 maanden afgelopen en ik wil een abonnement afsluiten bij Hi met dit toestel, maar als hij mijn Tmobile simkaart niet accepteert kan ik hier beter nog een tijdje mee wachten.
  kan iemand mij hiermee helpen?

 • ted

  hoe moet je dat er uit gooien

 • Stevie

  Ik heb nu 2 jaar een htc diamond touch gehad, ook zonder problemen. het blijft een fijn toestel. en daarvoor een lg. morgen krijg ik mijn galaxy s binnen, ben erg benieuwd hoe het werkt :D

 • Lisette

  Heeft iem toevallig ook ervaring met de HTC Andriods phones?

  ik vind het browsen ideaal op de meeste HTC’s omdat bij het zoomen de tekst automatisch goed gealigned wordt.

  Dit heb ik nog niet zien gebeuren bij de Galaxy. is dit een optie die toevallig uitstaat?

 • Joey

  @marlous:

  Het beste kan je dit vragen in de winkel.
  Ik heb mijn Galaxy S met een vodafone abonnement en mijn toestel was simlock vrij.

  Veel succes!

 • Henk

  Was in het begin (3 weken terug) heel blij met mijn Galaxy S. Laat het toestel nu aan het begin van de week stuk gaan.
  Op het touchscreen kwam in een keer een helder verlichte streep. Deze was ongeveer 1mm breed. Nu maar weer wachten op reparatie!!!

 • Sander

  Samsung medewerkers van de technische support vragen alle NEDERLANDSE gebruikers hun galaxy S telefoons terug te brengen voor reparatie. . De gps functioneerd niet goed als gevolg van een hardware fout.

 • Mark

  @Sean:

  even op de website van je provider kijken.
  Ik heb m met een telfort abbo en daar werd me van duidelijk dat je niet automatisch de instellingen per sms krijgt. Met handmatig invoeren lukte mij het vervolgens wel.
  Verder is de APP, extended controls erg handig. daarmee zet je 3g, wifi, scherminstellingen, geluid, beveiliging enz. met een klik aan of uit….

 • Mark

  @Ellen:

  opnemen is niet aanklikken, maar groene button naar opzij schuiven….

 • Robert

  Er zijn altijd ontrevreden mensen die kun je een rolsroys geven en zeggen nog dat het een klote auto is.

 • Arie

  Zal allemaal best, maar van mij mag dat ding de schroothoop op. Heb dat wezenloos goeie apparaatje nu 1 maand. Ben 3 weken in Frankrijk geweest in mijn huisje in de Bourgogne en behalve in steden, stadjes en dorpjes waar steunzenders staan geen enkele ontvangst! Heb het getst met mijn zakelijke Nokia, de HTC van mijn echtgenote en de iPhone-3 van mijn zwager. In ons dorpje in de Bourgogne op 350m hoogte met vrij uitzicht rondom en zicht op zo’n steunmast op hebben we op die 3 toestellen perfecte ontvangst maar op de Samsung Galaxy dus hemelaal niks, nada, nakko, niente. Ga me morgen beklagen bij KPN, maar vrees dat het dus niets gaat helpen en zit dan dus vast aan een voor mij volkomen wardeloos abbonement.

 • ron

  Origineel geplaatst door Sander
  Samsung medewerkers van de technische support vragen alle NEDERLANDSE gebruikers hun galaxy S telefoons terug te brengen voor reparatie. . De gps functioneerd niet goed als gevolg van een hardware fout.

  hoe kom je aan deze informatie?

 • sander

  Samsung ontkend enig bekend gps probleem in de software via hun telefonische support. Samsung stuurt mij VANDAAG een brief met het verzoek mijn toestel terug te sturen voor reparatie. Op mijn vraag of dat geld voor alle gebruikers met dit probleem antwoorden zij ja….. Toen ik aangaf gaf dat er duizenden klanten zijn mey dit probleem antwoordde de medewerkers dan die ook. @:

 • ron

  Duidelijk verhaal dus. Dank je wel.

 • Joeri

  Origineel geplaatst door Arjan
  Ik krijg de synchronisatie naar Parrot Mki9200 niet voor elkaar, heeft iemand hier ervaring mee?

  Parrot updaten naar versie 4.16 en opnieuw laten opstarten, nadien de Galaxy en Parrot MKi9200 zichtbaar maken voor Bluetooth.
  Met de Galaxy apparaten zoeken via Bluetooth, verbinden met Parrot en als toegangscode “0000” invoeren op de Galaxy in plaats van “1234”.
  Koppeling voltooid.

 • Martin

  Hallo, wie kan mij helpen?
  Heb altijd GoogleMaps gebruikt maar tot voor kort staat er onderin: “zoeken naar GPS”terwijl hij toch aan staat.
  Tevens geeft hij mijn lokatie gewoon aan. Hebben jullie hier ervaring mee?

  Vast bedankt voor de reakties!

  Gr, Martin

  BTW, EEN SUPER TELEFOON!

 • Jor

  Hoe maak je galexy s zichtbaar zodat iemand mij wat kan sturen via bluetooth?
  Gr.jor

 • Me

  @Arie:

  Toch vodafoon nemen! ik heb overal top ontvangst!
  Is niet Galaxy maar de contracten van kpn denk ik!

 • Arie

  G

  Origineel geplaatst door Me
  @Arie:Toch vodafoon nemen! ik heb overal top ontvangst!Is niet Galaxy maar de contracten van kpn denk ik!

  Beetje onzinverhaal natuurlijk als je net ene 2-jaars KPN abbootje hebt afgesloten!

 • Thomasjoey

  @Jor:

  Bij je verbindingsinstellingen -> Bluetooth -> en dan staat er op de derde regel van boven “Zichtbaar maken” dan is je telefoon ongeveer 120 sec zichtbaar.

  Veel succes!

 • yo

  Ik heb de app van hyves op mijn galaxy, alleen geeft hij steeds aan identificatiecode verlopen, vul ww en gebrnaam in, dan moet ik weer de app verwijderen en opnieuw installeren, en dan doet ie het twee keer en dan zegt ie weer …..code verlopen, iemand ook dit probleem gehad en hoe kan dit?

 • Leo

  Via (de nieuwse versie van )Kies heb ik de firmware van mijn Galaxy S geupdated. Dat zou nu Android 2.2 moeten zijn, maar op de telefoon “over het toestel” staat nu 2.1-update1.
  Iemand meer info hierover?

 • Lucas

  Hoi Leo,

  Er zijn twee redenen waarom je Froyo nog niet op je telefoon kunt hebben. De eerste is dat de update nog helemaal niet gereleased is in Nederland. Alleen Scandinavië KON, ik herhaal kon de update ontvangen, tenzij je kleine hack uitvoerde op je toestel. Reden nummer twee is dat Samsung de update weer ingetrokken heeft in verband met veel klachten; hij is nu nergens meer te krijgen. We zullen tot in november moeten wachten!

  Groet,

  Lucas

 • Leo

  @Lucas:
  Helder, bedankt voor je antwoord!

 • yo

  Weet iemand ook als ik mijn navigatie op mijn galaxy gebruik of dit extra kosten met zich mee brengt. Ik gebruik natuurlijk de gps, maar weet niet of ik hiervoor meer moet gaan betalen.
  Hoop op een duidelijk antwoord.

  Gr. Yo

 • Peter Duijn

  Hy Yo, wanneer je een internetabonnement hebt kun je navigeren met Google maps. Zonder zou ik niet doen, ik gebruik zelf Navigon, werkt prima!!
  @yo: @yo:

 • Thomasjoey

  @yo:

  Als je je navigatie systeem “Google Maps” gebruikt betaal je ook de data kosten.

  Je hebt een data verbinding nodig omdat Google Maps de map steeds “download”.

  Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag van je!

 • stef

  hahaha ik moet toch wel lachen om sommige uitspraken..

  ik heb de galaxy S nu een paar dagen en hij bevalt me prima, Ja hij lijkt op de appel;) beter goed gejat dan slecht bedacht. verder zijn er tig soorten en merken op de markt een telefoon moet bij je passen, we rijden ook niet allemaal in dezelfde auto, maar we vinden er wel iets van… ik heb hiervoor een samsung Jet gehad, echt TOP gebruiksvriendelijk en een lange batterij duur, dit is voor de Galaxy een groot nadeel… verder is het de grote broer van de JET.

  lang verhaal kort ik ben er blij mee!

 • Wiel

  Als ik mijn Galaxy S op de PC aansluit (USB) en de optie KIES aanklik start het programma KIES wel op maar de aansluiting met de telefoon komt niet tot stand. Op het scherm staat naar verloop van tijd wel ‘verbonden’, maar in het venster van KIES staat de mededeling ‘Aparaat aansluiten… even wachten’. Maar er gebeurt niets. In de Windows Verkenner is het toestel ook niet te zien.

  Als ik de optie Mediaspeler aanklik start KIES op maar gebeurt er verder helemaal niets. Ook nu is in de Windows Verkenner het toestel niet te zien, evenmin in Windows Mediaspeler.

  Als ik de optie Massaopslag aanklik start KIES op, is de telefoon in KIES-venster wel zichtbaar (1 kaart terwijl er twee in het toestel zitten), maar wordt gemeldt dat de verbindingsmodus niet ondersteunt wordt door KIES. Als je dan op ‘OK’ klikt vedwijnt het toestel-icoontje weer.
  Nadat in het ‘pull-down’ scherm op het toestel bevestigd is dat het toestel aan de PC gekoppelt moet worden, zijn beide SD-kaarten wel zichtbaar in de Windows Verkenner en in Windows Mediaspeler.

  Als ik de 2e SD uit het toestel haal werkt het wel.

  Is hier een oplossing voor?

  B.v.d.
  Wiel

 • Daan

  Hallo,

  Ik heb even een vraagje omtrent de aanschaf van dit toestel icm het vodafone abb bel+sms+web 200.
  Ik lees in de contract voorwaarden dat voip en smsoip niet is toegestaan. Zo ook wanneer je apart nog de blox erbij koopt voor internet.
  Echter nu de vraag: is Whatsapp/ping hetzelfde als smsoip??????
  Wie helpt mij aan een aantwoord?

  Groet Daan

 • stef

  @wiel

  heb je al geprobeerd om na het aansluiten op het usb icoon te drukken boven op het scherm van het toestel?
  je schuift het beeld dan naar beneden en daar staat ook bij USB als je daarop klikt staat er misschien koppelen…

  is maar om te proberen…
  verder ken ik het probleem ook dat hij de 2e kaart niet ziet/herkent.
  welllicht is dat bij de update van android 2.2 opgelost.
  greetz,

 • Wiel

  @stef
  Dank voor je reactie.
  Dat werkt alléén als ik in het aansluitmenu kies voor “Massaopslag”
  Laten we inderdaad hopen dat de update een oplossing brengt.
  Groeten,
  Wiel

 • lynn Cox

  Voor dagelijks gebruik, gebruik ik de Samsung Galaxy. Maak er samenvattingen op, sla huiswerk op. Gebruik internet voor dingen op te zoeken, msn erop, en bellen.. Tegenwoordig moet ik ook de navigatie gebruiken, omdat ik een autotje heb. Echt super duidelijk.
  Super blij, met dit toestel, al 3 maanden lang!

 • Anique

  @Henk:
  Ook ik heb een dikke week de Galaxy S kunnen gebruiken. Daarna kreeg ik ineens een zwart scherm met een dunne felle lijn. De volgende dat bij het wegbrengen was er helemaal geen beeld meer..
  Ik heb hem 4,5 week geleden weggebracht, en wacht nog steeds tot ik hem terugkrijg.. Ze hebben me beloofd dat dit volgende week gebeurt, maar dat zeiden ze me vorige week ook al.. en nu heb ik hem dus nog niet terug…

  Ik hoop (en ga ervanuit) dat ze alle software hebben geupdate en ook de GPS functionaliteit hebben verbeterd.. want ook ik had geen signaal…

 • stef

  kies update beschikbaar, nu kun je ook je galaxy updaten en heb je firmware 2.2 http://www.samsungmobile.nl/mobiele-telefoons/galaxy%20s%20i9000-support

 • yo

  @Peter Duijn: Maar die moet je eerst kopen, anders kan je het niet updaten staat er. ben zo bang dat ik het ga gebruiken en toch veel kosten moet betalen, extra op mijn abbonement.

 • Tessa

  Vind het een fijn toestel, maar heb sinds een paar dagen wel een probleem: als ik iemand bel of iemand belt mij, kunnen zij mij wel horen, maar ik de ander niet! Ook hoor ik de telefoon niet overgaan als ik een ander bel. Ik zie wel op een gegeven moment dat er verbinding is, maar ik hoor dus niets. Iemand een idee hoe dit komt en hoe het op te lossen is?

 • Arie

  @Arie:

  Ik Kantenservice gebeld en die zeiden geen probleem, u kunt het toestel naar de winkel brengen en zij sturen het dan op. Ik nog vragen ‘heb ik verder nog iets nodig?’ maar dat was niet het geval

  OK, bij de KPN-winkel geweest en je snapt het al ‘wij kunnen niets voor u doen want u heeft geen bonnetje’.

  Dus ik weer naar huis en mijn contract gehaald. Ik wees hun op het IMEI-nummer op mijn contract en de daaraan gekoppelde ingangsdatum van de 2 jaar garantie maar daar hadden ze niets mee te maken. Dus ik van ‘en hoe gaan we hier nu uitkomen?’ Hun reactie was dat we daar niet gingen uitkomen want ik had een probleem en niet zij.

  Toen de Klantenservice van KPN gebeld, de zaak uitgelegd en die mevrouw van ‘daar ga ik u bij helpen’. Ik in mijn onschuld al denken van ‘ze kunnen het dus wél’. Maar we struikelden weer over dat bonnetje en hun onwil inzake het IMEI-nummer. Volgens hun was de garantie vervallen, eikels!

  Vervolgens Samsung gebeld. Aardige knul aan de lijn, het geval voorgelegd en die reageerde van ‘die klote-KPN behandelt onze kopers zo slecht meneer, dat wilt u niet weten. Uiteraard hebt u gewoon 2 jaar garantie en u kunt het opsturen of afgeven bij hun dichtsbijzijnde servicepunt.

  Vandaag dus opgestuurd en we gaan het allemaal zien…

 • Henk

  Ik heb hem na 2 weken terug gekregen voorzien van een nieuw touchscreen@Anique:

 • iinaa

  halloo,,

  ik heb al een paar dagen galaxy s vind opzicht wel fijn toestel maar ik wil graag apps kopen maar dat kan alleen met een craditcard?? klopt dat of is er ook andere mogelijkheid ervoor..??

 • yo

  waarom kopen , er zijn zoveel dezelfde apps die gratis zijn, je moet gewoon even goed zoeken. zonde van je geld.

 • Anique

  @Henk:
  Heb mijn toestel ook eindelijk terug.. Bleek er een hotpixel in te zitten :S.. Naar business centrum geweest met toestel, is er ter plekke weer een nieuw display ingezet.. Nu maar hopen dat hij goed blijft …

 • leootje

  Kan iemand mij vertellen waarom de batterij zo snel leeg gaat?
  Hele nacht aan lader gelegen en nu nog maar kwart van batterij over.

  Ook wil ik graag weten wat ik moet doen..
  Heb deze telefoon net een dag, moet ik iets updaten?

  Verbinding is ook zeer slecht, msn , kik en andere programma’s starten niet op. Terwijl als ik simkaart in mijn nokia x6 duw het bereik weer prima is.
  Voor de rest mooi toestel.

  Heeft iemand antwoord op mijn vragen?

 • http://www.judith4balance.nl stef

  @leootje:
  google even!http://www.talkandroid.com/8507-how-to-extend-galaxy-s-battery-life/
  maar toch:
  kijk eens bij instellingen:
  zet evt wifi uit, gps uit, er zijn ook wel apps die je batt besparen..
  je kunt ook de helderheid aanpassen van je scherm.. dat scheelt ook…
  de mijne ging ook eigenlijk maar 1 volle dag mee.

  maar na de update van android 2.2 gaat hij iets langer mee.
  zie mijn vorige post vwb de update!

  ook moet je ervoor zorgen dat je pas gaat opladen als hij helemaal leeg is… en dan weer helemaal opladen etc etc.

  ik hoop dat je hiermee iets kunt! greetz

 • smeijers

  Origineel geplaatst door leootje
  Kan iemand mij vertellen waarom de batterij zo snel leeg gaat?Hele nacht aan lader gelegen en nu nog maar kwart van batterij over.Ook wil ik graag weten wat ik moet doen..Heb deze telefoon net een dag, moet ik iets updaten?Verbinding is ook zeer slecht, msn , kik en andere programma’s starten niet op. Terwijl als ik simkaart in mijn nokia x6 duw het bereik weer prima is.Voor de rest mooi toestel.Heeft iemand antwoord op mijn vragen?

  sinds ik de app advanced taskkiller free heb verwijderd..gaat de batterij veel langer mee…2% per uur in standby met froyo 2.2

 • Leo

  Je kan natuurlijk zoveel mogelijk functionaliteiten uitzetten om de batterij een uur langer mee te laten gaan, maar het blijft natuurlijk een onding. Als ik ‘m tussen 23.00 en 07.00 ongebruikt met alle ‘apps gekilled’ laat liggen zakt de batterij van 100 naar 75%.
  Na de 2.2-update líjkt het beter te gaan, maar ik heb meer het idee dat de indicator anders werkt want eenmaal onder de 30% zit ie in no-time op 0 waar de telefoon eerst heel hard van 100 naar 80 ging.

  Sowieso iedere nacht aan het infuus dus. Maar laatst met GPS van Breda naar Amersfoort genavigeerd. Aangekomen blijkt dat de batterij teruggelopen is met 20% terwijl hij aan de autolader (12V, maar toch) hing!!

 • HansH

  Mijn vrouw heeft deze telefoon nu een aantal maanden en is er erg tevreden over. Ze heeft alleen een probleem met het instellen van een Gmail account. Ik heb deze gmail account aangemaakt, maar kan hem niet instellen. Dan krijgen we continue de melding dat er geen beveiligde verbinding gevonden is probeer het later nog eens. Maar dat later helpt dus niet . Heeft iemand hier ook problemen mee. We zijn ook al bij de winkel geweest, maar die konden ons ook niet helpen.

 • Anique

  @HansH:
  Ik heb dit ook gehad voordat mijn telefoon voor display reparatie wegging.. Daarna is hij totaal geupdate teruggekomen, en heb ik de fout niet meer gehad..

  Heb je al geprobeerd de telefoon naar Froyo (android 2.2) te upgraden ? Zou een verbetering kunnen zijn …

  Succes!

 • HansH

  @Anique: Nog niet, die update is toch pas sinds 5-11 beschikbaar?

 • Anique

  @HansH: Klopt, maar ik had van eclair ook een ander buildnr hiervoor..
  Maar goed, via Kies is de firmware erg simpel te updaten..Hoor graag of het heeft geholpen..

 • Jan

  Top toestel beter en sneller dan de iphone meer mogelijkheden super!!!

 • Arie

  Er is dus een nieuwe KIES-versie beschikbaar. Dus die keurig netjes geinstalleerd en wat blijkt nu? KIES herkent de telefoon niet meer! Iemand enig idee wat een meogelijke oplossing zou kunnen zijn?

 • http://www.judith4balance.nl stef

  @Arie:

  hmmm tja das raaaar… ik neem aan dat je de usb stekker er weer eruit en erin hebt gedaan, de pc opnieuw hebt opgestart, je mobiel opnieuw hebt gestart..?

  kun je in je mobiel scherm na het aansluiten een dropdown naar beneden trekken?? miischien staat daar dat je je usb moet koppelen?
  anders nog een optie om kies te verwijderen en opnieuw te installeren…

  even ter info nog..

  mijn batterij gaat nu veel langer mee na installatie 2.2!! het scheelt een hele dag..

 • Arie

  @stef:
  Geen dropdown want staat in KIES-mode. KIES verwijderen heeft geen zin, want alleen de nieuwste KIES-versie is te downloaden en te installeren dus daarmee win ik niks.

 • En zo is het

  Wat ik begrijp uit bovenstaande, als je de phone 2 dagen in je bezit hebt issie geweldig.. Echter na een week of 2 volkomen waardeloos.. Of je moet volop in de weer met update hier, update daar?

  Samsung.. Mwhaah -1

 • Arie

  @En zo is het:

  Ben het behoorlijk met je eens. Toestel is al een keertje qerepareerd. Overigens keurig netjes geregeld hoor, dat wel maar niet dankzij maar ondanks dat klote-KPN. Maar nu weer zwart scherm etc. Dus gaat van de week weer ter reparatie.

 • HansH

  @Anique:
  Ben er afgelopen weekend eindelijk aan toegekomen om de update naar 2.2 uit te voeren en het probleem met het instellen van de de gmail account is daarmee opgelost.

 • Sanne

  Ik heb de Samsung Galaxy S nu 2 maanden in mijn bezit. Na een maand werd ik al helemaal gek van de traagheid van dit toestel. En dan vooral het gebruik van de applicaties Whatsapp en het ophalen van e-mail is verschrikkelijk, wat een langzaam toestel. Een tijdje geleden heb ik Android 2.2 gedownload, met de hoop dat het toestel dan sneller zou worden, maar helaas. Het ding is nog altijd even traag, nee sorry deze smartphone is het niet helemaal.

 • leootje

  hoe doe ik een update naar 2.2?

 • leootje

  mail ophalen is inderdaad ook erg traag bij mij, en ik zit nog steeds meet die batterij die erggggg snel leeg gaat. Dit is vervelend omdat ik toch moet rekenen op min telefoon, en niet dat na een nacht opladen om 15u mijn batterij al bijna leeg is, terwijl ik niks heb aanstaan. Mijn nokia x6 deed dit toch beter.

 • yo

  @Arie: Ik heb precies hetzelfde, heb jij al een antwoord op je vraag??? je hebt niets aan dat programma zo, jammer hoor. Hoor graag van je

 • Arie

  Origineel geplaatst door yo
  @Arie: Ik heb precies hetzelfde, heb jij al een antwoord op je vraag??? je hebt niets aan dat programma zo, jammer hoor. Hoor graag van je

  Nee, ik heb nog geen antwoord op mijn vraag. Voor mij is het ‘over en uit’ en uit met dit toestel. Ik laat het onder garantie nog één keer maken en dan gaat het de verkoop in. Dat was eens een samsung maar dus nooooooit meer!

 • Arie

  Origineel geplaatst door leootje
  mail ophalen is inderdaad ook erg traag bij mij, en ik zit nog steeds meet die batterij die erggggg snel leeg gaat.

  Mail ophalen is niet alleen uiterst traag, vaak worden berichten gewoon niet opgehaald die ik op hetzelfde moment wel op mijn PC zie verschijnen. Onbetrouwbaar dus. Na de eerste reparatie gaat de batterij wel behoorlijk lang mee, maar het was inderdaad een drama daarvoor. Maar zoals ik in een ander draadje al meldde, ik laat ‘m nog een keer repareren en dan gaat-ie de verkoop in, nooooooit meer een Samsung!

 • aad

  ik heb mijn apps onderelkaar staan hoe krijg ik ze weer schermvullend

Raad ons ook aan op Google
moveexpand

AndroidPlanet NieuwsUpdate


We geven een Motorola Moto G weg!

Schrijf je nu in voor de AndroidPlanet nieuwsupdate en maak kans op deze Moto G.


Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden.
moveexpand

De Populairste Android smartphones


Hier vind je de populairste Android smartphones van dit moment. Bekijk onze video review, lees onze tips en ontdek de beste Android smartphone aanbiedingen!

Top 4: Android smartphones

Galaxy S5 + Gratis Cover
Toestel: nu €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
LG G3 + Gratis G Watch!
Toestel: €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
Samsung Galaxy S5 Mini
Toestel: €0,- | 200 Min | Onbep. SMS | 700MB | €7,- korting p/m!
Meer info
Huawei Ascend P7 Black
Toestel: €0,- | 150 Min | Onbep. SMS | 500MB | €6,- korting p/m!
Meer info

Bekijk de Galaxy S5 Video Review

Video Samsung Galaxy S5 Review

Meer info populairste smartphones

- Galaxy S5 review - Galaxy S5 nieuws
- LG G3 review - LG G3 nieuws
- Ascend P7 review - Ascend P7 nieuws
- Xperia Z2 review - Xperia Z2 nieuws
Adverteren op Android Planet via AdFactor