Binnenkort betalen met PayPal in de Android Market?

Google is in gesprek met eBay’s Paypal over de introductie van het betaalsysteem in de Android Market. Wie op dit moment een applicatie wil kopen in de Market, heeft een creditcard nodig. Dit zorgt ervoor dat mensen applicaties illegaal downloaden en dat ontwikkelaars geld mislopen. Volgens BloomBerg beweren interne bronnen dat PayPal voor het einde van het jaar beschikbaar is als betaalsysteem in de Market. En als mensen makkelijker kunnen betalen, dan komen de goede applicaties vanzelf.

Er worden momenteel meer Android-telefoons verkocht in de Verenigde Staten dan iPhones. Toch doet Apple het beter op het gebied van applicaties. In de App Store zijn meer dan 225.000 apps verkrijgbaar. In de Android Market ongeveer 70.000. In Apple’s App Store is het mogelijk om snel een applicatie te kopen, waarna het bedrag wordt afgeschreven van je rekening. Met PayPal is dit ook mogelijk, waardoor Google er in een keer tientallen miljoenen actieve klanten bijkrijgt.

Tegenstanders

Natuurlijk heeft PayPal de nodige tegenstanders. “In geen honderd miljoen jaar geef ik PayPal toegang tot mijn bankgegevens”, zegt gebruiker cobaltblue1975 op Cnet.com. “Google doet er niet goed aan om zaken te doen met deze mensen.” Gebruiker CupertinoBill denkt dat PayPal niet nodig is. “Wie betaalt er voor applicaties als illegaal downloaden op dit moment nog zo makkelijk is? Niemand van de mensen die ik ken!”

Licentiesysteem

Daar heeft CupertinoBill een goed punt. De Android Market moet op twee punten verbeterd worden: meer betaalmogelijkheden en het moeilijker maken om illegaal software te downloaden. Met het laatste punt is Google overigens druk bezig. Het Amerikaanse bedrijf werkt aan een licentiesysteem. Wanneer iemand een app start, dan checkt het programma of de gebruiker bij aankoop een unieke licentie heeft gekregen.

Geen commentaar

Google en Paypal weigeren te reageren op het artikel van BloomBerg.

Categorie(ën): play store
 • http://www.ubukuntu.nl.ae Heimen

  Wat heeft men toch tegen PayPal? Ze zijn een beetje onduidelijk soms, maar ze doen geen vreemde dingen met mijn geld.
  En die cobaltblue is gewoon raar. Dat hij nu toevallig een creditcard heeft moet hij weten, maar vanwege mijn inkomen kan ik me jammer genoeg geen creditcard veroorloven, dus is PayPal de enige mogelijkheid.

 • Jru

  Het lijkt mij dat een creditcard ondertussen haast onveiliger is dan een PayPal account. Overigens heeft PayPal zover ik weet ook een banklicentie waardoor er ook verantwoordelijkheid op te verhalen valt ;)

 • http://www.jacobras.nl Jacob Ras

  @Heimen: Ik gebruik ook PayPal, maar door de negatieve ervaringen die ik wel eens lees gebruik ik het enkel om geld te versturen, niet om geld te ontvangen.
  In ieder geval een mooie ontwikkeling, PayPal is me tot nu toe altijd bevallen :).

 • woem

  heb speciaal voor laucherpro plus een paypal account aangemaakt en de overdracht ging zeer vlot, zou super handig zijn als alle transacties via paypal zouden gaan mits ik nog geen visa heb

 • Vla

  Pfff over Gebruiker CupertinoBill denkt dat PayPal niet nodig is. “Wie betaalt er voor applicaties als illegaal downloaden op dit moment nog zo makkelijk is? Niemand van de mensen die ik ken!””

  Wat a bullshit zeg… Ik betaal rustig 1,50 voor een app die ik echt gebruik… zeker omdat ik feedback krijg heen en weer en dan kan ik het niet verkroppen dat een developer gewoon niet zijn aandeel krijgt…. Tja stukje respect heh… voordat je het weet komt Google met een drm achtige oplossing als het verdienmodel niet aanslaat… dat willen we toch niet??

 • copymaster

  Origineel geplaatst door Jacob Ras
  @Heimen: Ik gebruik ook PayPal, maar door de negatieve ervaringen die ik wel eens lees gebruik ik het enkel om geld te versturen, niet om geld te ontvangen.In ieder geval een mooie ontwikkeling, PayPal is me tot nu toe altijd bevallen .

  Zou niet weten welke negatieve ervaringen je bedoeld.
  Gebruik al jaren PayPal om te betalen en om geld te ontvangen uit de wereldwijde handel op Ebay en ik heb geen enkele negatieve ervaring met PayPal tot nu toe en kan het alleen maar aanraden.

 • http://www.jacobras.nl Jacob Ras

  Origineel geplaatst door copymaster
  Zou niet weten welke negatieve ervaringen je bedoeld. Gebruik al jaren PayPal om te betalen en om geld te ontvangen uit de wereldwijde handel op Ebay en ik heb geen enkele negatieve ervaring met PayPal tot nu toe en kan het alleen maar aanraden.

  Bijvoorbeeld deze ervaringen: http://paypalsucks.com/ . Zal best wel wat overdreven zijn, maar schrikt toch wel wat af.

 • copymaster

  Origineel geplaatst door Jacob Ras
  Origineel geplaatst door copymasterZou niet weten welke negatieve ervaringen je bedoeld. Gebruik al jaren PayPal om te betalen en om geld te ontvangen uit de wereldwijde handel op Ebay en ik heb geen enkele negatieve ervaring met PayPal tot nu toe en kan het alleen maar aanraden.Bijvoorbeeld deze ervaringen: http://paypalsucks.com/ . Zal best wel wat overdreven zijn, maar schrikt toch wel wat af.

  Welke forum schrikt dan niet af. Over het algemeen hoor je alleen de mensen die klagen en waar zaken mis lopen. De meerderheid hoor of zie je niet. Die hebben geen reden tot klagen…

 • Maup

  kom maar op met paypal. werkt super.

 • http://www.interactieveling.nl Rob

  Het lijkt mij een goede ontwikkeling. Ik gebruik al jaren PayPal en heb er nooit problemen mee gehad. Heb zowel mijn creditcard als een bankrekening eraan gekoppeld en kan per betaling kiezen via welke rekening.

  En ik ben het met de schrijver eens dat wanneer het makkelijker is om te betalen, er meer ontwerpers zullen werken aan Android Apps.

  Maar naast de twee voorwaarden die Google moet doen om zijn appstore succesvol te krijgen lijkt me dat er nog een derde moet komen: een soort whitelist- of approval signature. Scams en phishing apps zullen alleen nog maar vaker gaan komen. Om vertrouwen te houden in de apps die door de Google store worden aangeboden zou dat volgens mij erg goed kunnen helpen.

Raad ons ook aan op Google
moveexpand

AndroidPlanet NieuwsUpdate


We geven een Motorola Moto G weg!

Schrijf je nu in voor de AndroidPlanet nieuwsupdate en maak kans op deze Moto G.


Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden.
moveexpand

De Populairste Android smartphones


Hier vind je de populairste Android smartphones van dit moment. Bekijk onze video review, lees onze tips en ontdek de beste Android smartphone aanbiedingen!

Top 4: Android smartphones

Galaxy S5 + Gratis Cover
Toestel: nu €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
LG G3 + Gratis G Watch!
Toestel: €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
Samsung Galaxy S5 Mini
Toestel: €0,- | 200 Min | Onbep. SMS | 700MB | €7,- korting p/m!
Meer info
Huawei Ascend P7 Black
Toestel: €0,- | 150 Min | Onbep. SMS | 500MB | €6,- korting p/m!
Meer info

Bekijk de Galaxy S5 Video Review

Video Samsung Galaxy S5 Review

Meer info populairste smartphones

- Galaxy S5 review - Galaxy S5 nieuws
- LG G3 review - LG G3 nieuws
- Ascend P7 review - Ascend P7 nieuws
- Xperia Z2 review - Xperia Z2 nieuws
Adverteren op Android Planet via AdFactor