HTC Flyer: 699 euro bij de MediaMarkt

Hoewel er nog geen officiële prijs of releasedatum bekend is gemaakt, is de HTC Flyer vanaf vandaag al wel te pre-orderen op de website van de MediaMarkt. De tabletcomputer met 32 GB intern opslaggeheugen kost in de webshop van de MediaMarkt 699 euro exclusief verzendkosten. Zoals verwacht staat er geen exacte levertijd bij het product, alleen de tekst ‘voor u in de bestelling’. De HTC Flyer draait op Android 2.3 en heeft een Qualcomm MSM8255 processor aan boord. In de Flyer is deze processor geklokt naar 1,5 GHz. Helaas beschikt de Flyer niet over een multikernprocessor, zoals in andere tablets van concurrenten.

Het zeven inch scherm van de tablet heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels en heeft een vijf megapixelcamera aan de achterkant. De tablet komt met een speciale pen, de HTC Scribe. De duurste uitvoering – met 32 GB en 3G – kost zo’n 700 euro, zoals te zien is op de website van de MediaMarkt. De andere versies zijn goedkoper.

HTC liet gisteren weten dat er al zo’n één miljoen exemplaren van de HTC Flyer zijn verkocht aan operators en winkeliers. HTC verwacht dit jaar 1,5 miljoen stuks van de HTC Flyer te verkopen. Ook zullen er dit jaar nog twee extra tablets van HTC bij komen.

Met dank aan Rick voor de nieuwstip!

Categorie(ën): Fabrikanten
Tag(s): ,
 • Brian

  die 699 doet het echt, en geen android 3.0 en geen dual core processor, en 7 inch voor die prijs vind ik het niet waard en om hem dan te kopen omdat het HTC is word het ook niet, ik ga voor de Asus Transformer ;)

 • jahaha

  Denk htc nou echt dat iemand dit onding wil kopen? voor hetzelfde geld heb je een dikke dualcore met een 10 inch

 • Aron

  Nou weet ik waar die ‘H’ voor staat in HTC.. Ha, Ha, Ha

 • rick

  w

  Origineel geplaatst door jahaha
  Denk htc nou echt dat iemand dit onding wil kopen? voor hetzelfde geld heb je een dikke dualcore met een 10 inch

  waar dan in nederland?

 • Pilsor
 • tsubasa

  Gestoord man. Proberen ze te bewijzen dat Android tablets niet goedkoop hoeven zijn of zo?

 • http://icecoldwebdesign.comli.com/nl Brian

  Ik zou m best willen hebben. Ik hoef geen iPad troep enzo. Doe mij maar iets wat niet iedereen heeft. Alleen beetje duur…

 • berendjan23

  @Brian: Net alsof iPad troep is? begrijp me niet vekeerd , ben geen Apple fan en ik hoef ook geen iPad. Maar om nou te zeggen dat de iPad troep is , alleen omdat er een appeltje op staat?
  Waarschijnlijk tegelijkertijd allerlei mensen apple fanboy noemen.

  Bah

 • Hubert

  Ik heb nu zelf een Dell Streak 5 inch. Ik twijfel nog tussen een Honeycomb tablet en een Ipad 2. Mijn keuze nijgt tot nu toe naar de Ipad 2 gezien mijn budget van max 500 euro.

  Apple heeft het volgens mij tot nu toe goed voor elkaar om hun prijs/prestatie heel scherp te houden (Met een Ipad dan).

 • codemann

  Android ondersteunt toch nog geen dual core?

 • Harold

  Heb gisteren 2 stuks van de allernieuwste Archos Arnova-10 gehaald in België a € 199,– per stuk. Draait op Android 2.1 en heb er 1 te koop staan op Marktplaats voor € 249,– (mag ik ook wat verdienen). Werkt prima en voor een hele mooie prijs.

 • http://icecoldwebdesign.comli.com/nl Brian

  @berendjan23: Volgens mij heb je een verkeerd beeld van mij! Werk namelijk op een macbook dus… Ben er alleen niet zo’n fan van hoe Apple omgaat met zijn concurrente, ik citeer: “Copycats”. Maar qua apparatuur doet Apple alsof ze de absolute top bereikt hebben maar ik weet zeker dat er dit jaar veel beter spul uit gaat komen.

  Je trekt er wel echt 1 woordje uit hè. Misschien moet je de rest ook eens lezen.

  dus eerlijk gezegt vind ik jouw reactie min of meer kinderachtig

 • Ruud

  Dit is net zo’n domme zet als die van Samsung een tablet op de markt zetten van €700.00 , Samsung heeft van ellende de prijs moeten laten zakken met €150.00, anders raken ze hem aan de straatstenen niet kwijt. en nu komt HTC met zo’n te dure tablet, ze leren echt niets van elkaar.

 • iFajar

  @Brian
  Hoezo is iPad troep? Een beetje simpel…
  Maar goed, hoop dat xoom rond de prijs van de iPad kan komen.

 • Androiddevil

  Origineel geplaatst door Aron
  Nou weet ik waar die ‘H’ voor staat in HTC.. Ha, Ha, Ha

  Hele Trage Computer.
  (een Tablet is een Portable Computer)

  Voor dat zelfde geld heb je een Ipad 2 die beschikt over een Dual core Processor.

 • http://icecoldwebdesign.comli.com/nl Brian

  @iFajar: ga de rest eerst eens lezen voordat je reageert

 • Appelflap

  Origineel geplaatst door Ruud
  Dit is net zo’n domme zet als die van Samsung een tablet op de markt zetten van €700.00 , Samsung heeft van ellende de prijs moeten laten zakken met €150.00, anders raken ze hem aan de straatstenen niet kwijt. en nu komt HTC met zo’n te dure tablet, ze leren echt niets van elkaar.

  Dat heet prijs discriminatie. Je brengt iets wat potentieel hot is op de markt. Laat daar eerst een exclusieve elite mee spelen en het onderling promoten, zodat de massa gek wordt van jaloezie. Dan opeens wodt de prijs substantieel omlaag gegooid, zodat ook de smachtende have-nots het kunnen kopen. Als je het juiste moment van die prijsdaling kunt bepalen, kan dat een belachelijk goed resultaat geven. Zeer beproefde strategie.

 • Hans Worst

  Dikke faal om een dergelijke tablet voor deze prijs op de markt te brengen. De iPad 2 en Motorola Xoom bieden veel meer voor minder geld als deze prijs klopt.

  @Brian: Leg nu eens uit waarom de iPad troep is? Ik lees dat namelijk nergens terug, wel jouw mening over Apple.

 • Maarten

  Jullie lezen allemaal niet goed! De DUURSTE uitvoering (die op die mediamarkt-pagina te zien is) kost 700 euro. Goedkoper dan de duurste ipad. De flyer van 32gb met 3G kost 700 euro, de andere worden goedkoper. Ga nog maar eens goed lezen ;-)

 • Nick

  @Brian

  Volgens mij zeg je gewoon letterlijk dat de iPad TROEP is?!?!

  Intelligente onderbouwing heb je ook:
  omdat Apple z’n concurrentie ‘copycats’ noemt (wat het feitelijk ook zijn natuurlijk) en omdat jij denkt dat er veel beter spul uit gaat komen is de iPad troep?!

 • Nick

  @Maarten

  Jij kan misschien ook wat beter lezen/op de hoogte zijn.
  De Flyer en iPad 2 zijn namelijk even duur. De duurste iPad beschikt namelijk over 64GB en kost 799, de 3G+wifi versie van 32GB kost 699, even veel dus.

 • Hyun

  misschien toch maar de iPad2 kopen :)

 • berendjan23

  @Appelflap: Dat heet helemaal geen prijs discriminatie , dat is totaal iets anders. Waarschijnlijk bedoel je afroompolitiek , overigens heeft het hier IMHO weinig mee te maken maar gewoon simpelweg overschatting.

  @Brian

  Jou logica gaat ook geheel aan mij voorbij , je zegt letterlijk ”de iPad is troep”. Lijkt mij een beetje overdreven , maar misschien moeten wij met zn allen sommige woorden van jou anders lezen en op het geheel letten zoals je zelf al zegt. Het feit dat je een macbook gebruikt lijkt me ook niet echt van belang.

 • Fred

  Dit is MediaMarkt-prijs. En MediaMarkt is echt niet de goedkoopste. Bovendien is het een pre-orderprijs. Daar zal ook niet scherp bij gecijferd worden. En ten derde zullen de meeste tablets wel met een 3G abo worden verkocht. Die 700 euri zegt dus helemaal niets.

 • http://icecoldwebdesign.comli.com/nl Brian

  Wat is iedereen hier snel op zn teentjes getrapt!!

 • frits

  @:
  Maar nu weten we nog steeds niet wat jij bedoelt…..

  Hoe dan ook, HTC zit te hoog met de prijs. Een prijsbewuste consument koopt dit niet.

 • Ruud

  @Brian;
  Mweh… forum achtige bezigheden. Op dergelijke pagina’s gaat men er van uit dat ieder op z’n woorden let, in plaats van deze berichten als een soort msn te gebruiken moet je het als een mail zien.
  Wat je natuurlijk bedoeld is; “ik wil lekker schelden op Apple en hier op een android-forum mag dat!”. Moet je opzich ook mee oppassen, je zou hiermee kunnen suggereren dat men hier tegen Apple is wat waarschijnlijk niet het geval is.

 • supremo
 • Harold

  Kun je beter mijn Archos Arnova 10.1″ kopen voor een zacht prijsje.

 • iFajar

  @Brian
  Omdat iedereen een iPad heeft is het dus troep? Een beetje merkwaardig, hm?

 • Giel

  Ja ja Harold, nu weten we het wel. Je wil er van af.

  OT: Ik wacht zelf nog even op de Asus Transformer.

 • supremo

  Origineel geplaatst door Harold
  Kun je beter mijn Archos Arnova 10.1″ kopen voor een zacht prijsje.

  Volgens mij heeft die Arnova een resistief scherm, Android 2.1 (dus de langzamere JIT compiler) en geen dual core CPU.

  Volgens sommige sites komen er in april al nieuwe revisies van de Arnova’s met Gingerbread en capacitieve schermen. Ik zou nu dus geen Arnova kopen, ook al is de prijs zeer aantrekkelijk: http://www.portablegear.nl/nieuws/11841/Archos_Arnova_8_en_10:_budget-tablets.htm

 • Harold

  @supremo:
  Wel een capacitief scherm, en ik hoef er niet perse van af…

 • luckynl

  Origineel geplaatst door Brian
  Ben er alleen niet zo’n fan van hoe Apple omgaat met zijn concurrente, ik citeer: “Copycats”.

  Ze hebben wel gelijk kwa ‘copycats’. Kijk maar hoe de concurrentie onderdelen klakkeloos overneemt om op een “goed” eindproduct te komen.

  – Neem nou toetsenbord van LG Optimus 2x, bijna 1 op 1 kopie van de iphone. Kleur, style, indeling.

  – De interface van de samsung galaxy s, overduidelijk afgekeken/gekopieerd met de iphone springboard (4 apps onderin de sticky balk, en dan 4×4 app die je heen en weer schuift).

  Concurrentie moet minder afkijken en met iets origineels komen, zoals HTC met de Sense interface. Werkt goed, ziet er leuk uit, etc. Al moet ik toegeven dat HTC ook niet alles is.

  Maar geef je wel gelijk dat Apple graag overdrijft. Ze passen ook te vaak het woordje “Magical” toe. Het mag dan wel top-notch spul zijn wat ze leveren, maar het woordje “magisch” hoort bij kinderspeelgoed, niet elektronica. Ach, als het maar zieltjes wint.

  Ik ben geen apple fan, en alhoewel ik al 2,5 jaar in bezit ben van een iphone 3g (tja, was niets anders interesants op dat moment), ga ik straks toch over naar een android toestel om te kijken of het me bevalt.

  Sinds de laatste update (4.2.1, geen jailbreak) voor de iphone 3g is die rete traag en er komen nu toch geen updates meer om die traagheid op te lossen dus: dag dag Apple!
  80% van het features gebruik ik niet. Als ze mij de mogelijkheid geven om het weg te halen (niet uitschakelen, maar gewoon uit de firmware slopen) zou het toestel vast sneller worden. Ja ja, ik begrijp best dat het toestel oud is, maar sinds de update is die praktisch onbruikbaar (tenzij je geduld heb, heel veel…) en downgraden met de officiele wegen kan niet.

 • Brian

  @luckynl: Dat laatste is trouwens expres gedaan om gebruikers van de 3g te dwingen over te stappen…

  @ andere
  Even voor de duidelijkheid ik ben het niet eens met hoe Apple omgaat met zijn concurrente en zo nog veel meer bedrijven. Oke iPad letterlijk troep noemen is dan een verkeerde woordkeuze. Ik zou m alleen niet kopen omdat iedereen hem straks weer heeft, heb liever iets unieks zoals de HTC Flyer is weer eens wat anders.

  En natuurlijk wordt er gekopieerd, als je alleen al kijkt in de auto branche dan rijden er ook zoveel kopies rond.

  Wat mij part genoeg info zo.

 • Frankie

  @berendjan23: kom nou, het is niet eens een appel, hij is half afgekloven door jobs en toen hij hem niet meer moest heeft hij hem voor veel geld aangeboden en dan zijn er nog idioten die daar intrappen

Raad ons ook aan op Google
moveexpand

AndroidPlanet NieuwsUpdate


We geven een Motorola Moto G weg!

Schrijf je nu in voor de AndroidPlanet nieuwsupdate en maak kans op deze Moto G.


Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden.
moveexpand

De Populairste Android smartphones


Hier vind je de populairste Android smartphones van dit moment. Bekijk onze video review, lees onze tips en ontdek de beste Android smartphone aanbiedingen!

Top 4: Android smartphones

Galaxy S5 + Gratis Cover
Toestel: nu €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
LG G3 + Gratis G Watch!
Toestel: €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
Samsung Galaxy S5 Mini
Toestel: €0,- | 200 Min | Onbep. SMS | 700MB | €7,- korting p/m!
Meer info
Huawei Ascend P7 Black
Toestel: €0,- | 150 Min | Onbep. SMS | 500MB | €6,- korting p/m!
Meer info

Bekijk de Galaxy S5 Video Review

Video Samsung Galaxy S5 Review

Meer info populairste smartphones

- Galaxy S5 review - Galaxy S5 nieuws
- LG G3 review - LG G3 nieuws
- Ascend P7 review - Ascend P7 nieuws
- Xperia Z2 review - Xperia Z2 nieuws
Adverteren op Android Planet via AdFactor