Nu meerdere App-versies onder dezelfde naam in Android Market mogelijk

Nu meerdere App-versies onder dezelfde naam in Android Market mogelijkAndroid Market ondersteunt nu een feature waar veel ontwikkelaars lang op hebben gewacht: de mogelijkheid om meerder versie van een app onder dezelfde naam in Android Market te zetten. Dit maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om in plaats van één allesomvattende app aan te bieden, verschillende versies voor telefoons en tablets te maken en deze toch op dezelfde centrale plaats in Android Market aan de man te brengen. Deze maatregel houdt de wildgroei aan verschillende app-versies voor de consument verborgen, terwijl ontwikkelaar nu gemakkelijker hun app kunnen optimaliseren voor verschillende Android-apparaten.

Tot nu konden ontwikkelaars maar één APK, installatiebestand, aanbieden op de pagina van hun applicatie. Met single APK-support krijgen alle Android-apparaten dezelfde app te zien, onafhankelijk van schermgrootte, chipset en geïnstalleerde Android-versie. Met de toevoeging van multiple APK-support kunnen ontwikkelaars meerdere versies van hun app maken en deze op dezelfde productpagina in Android Market aan blijven bieden. Wanneer gebruikers hun app dan downloaden, kiest Android Market dan de versie die het beste bij hun apparaat past.

Tijdens Google I/O van dit jaar kondigde Google al aan dat ze binnenkort multiple APK-support gingen aanbieden. Aangezien er nu meer dan 400 verschillende Android-telefoons en tientallen Android-tablets zijn, lijkt het niet erg waarschijnlijk dat ontwikkelaars hun app apart gaan optimaliseren voor deze apparaten. Wel ligt het voor de hand dat apps worden aangepast voor apparaten met een lage resolutie of hoge resolutie en er meer rekening wordt gehouden met de verschillende processoren.

Bron: Android Developers

Categorie(ën): play store
Tag(s):
 • De Enige Echte Anoniem

  Een andere toevoeging die samen met deze vernieuwing erbij is gekomen in de Developer Console, is de mogelijkheid om oudere versies van APK’s die je eerder hebt geupload opnieuw te activeren.

  Erg handig, want als er nu bv. een verschrikkelijke bug in een nieuwe versie van je app zit, dan kan je tenminste heel snel overschakelen naar de vorige zonder dat je hiervoor een heel archief aan backups moet bijhouden of (nog erger!) dat je de veranderingen eerst weg moet halen uit de code.

  Al is je version control nog zo snel, dit mooie systeem achterhaalt dat wel :P

 • http://techblog.jacobras.nl Jacob Ras

  Origineel geplaatst door De Enige Echte Anoniem
  Citaat

  Mooie feature om inderdaad snel te kunnen switchen naar een vorige versie. Maar als je veranderingen moet weghalen uit code doe je wel wat verkeerd, het is sowieso een goed idee om elke versie van je app te bewaren (denk aan handmatig testen of updaten van app goed gaat).

 • De Enige Echte Anoniem

  @Jacob Ras:

  Er zijn ook genoeg andere redenen waarom dit handig zou kunnen zijn hoor ;)

  In deze vakantietijd zou het handig kunnen zijn als je een dag of wat voor vertrek een nieuwe versie van je app(s) upload en tijdens de vakantie ontdekt dat dit geen goed idee was. Dan kan je mooi via je smartphone de zaak herstellen en heb je weer wat minder kans op 1-ster-beoordelingen.

  Of wat als je hardware of backupmedia het begeven? Handig dus.

  Je moet natuurlijk eerst heel goed testen voordat je een nieuwere versie van je software online zet, maar voor de vele onvoorziene omstandigheden zie ik hier een geweldige tool in om problemen snel (tijdelijk) mee op te lossen!

 • Chino

  Waar lezen jullie dat dit geldt voor releaseversies van een app? Ik lees nergens dat je als eindgebruiker kan kiezen uit de versies 0.9, 1.0, 1.2 of x.x?

  Ik lees wel:

  Wanneer gebruikers hun app dan downloaden, kiest Android Market dan de versie die het beste bij hun apparaat past.

  Ik begrijp hier uit dat de Market voor jou bepaalt of je de versie krijgt voor je smartphone, tablet of ander android apparaat.

  Ik ben het met je eens hoor, zelf je eigen releaseversie kunnen kiezen zou mooi zijn. Maar dat wordt hier volgens mij niet beloofd!

 • De Enige Echte Anoniem

  @Chino:

  Nee, niet als eindgebruiker. Alleen de ontwikkelaar kan daar uit kiezen ;)

 • Vince-Taylor

  Persoonlijk vind ik het jammer dat je geen apps uit je bel bundel kan betalen, zou ik meer kopen, creditcard doe ik niet zo snel.

 • De Enige Echte Anoniem

  @Vince-Taylor:

  Dat kan in principe wel, maar daarvoor moet Google veel contracten afsluiten met (landelijke) providers.

  In de VS is dit al gedaan met oa. AT&T, waardoor men daar bij deze provider via de belbundel kan betalen. Helaas zijn er veel landen en willen de providers een (te) groot aandeel van de inkomsten, waardoor het nog wel even zal duren voordat dit ook in Nederland mogelijk is.

Raad ons ook aan op Google
moveexpand

AndroidPlanet NieuwsUpdate


We geven een Motorola Moto G weg!

Schrijf je nu in voor de AndroidPlanet nieuwsupdate en maak kans op deze Moto G.


Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden.
moveexpand

De Populairste Android smartphones


Hier vind je de populairste Android smartphones van dit moment. Bekijk onze video review, lees onze tips en ontdek de beste Android smartphone aanbiedingen!

Top 4: Android smartphones

Galaxy S5 + Gratis Cover
Toestel: nu €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
LG G3 + Gratis G Watch!
Toestel: €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
Samsung Galaxy S5 Mini
Toestel: €0,- | 200 Min | Onbep. SMS | 700MB | €7,- korting p/m!
Meer info
Huawei Ascend P7 Black
Toestel: €0,- | 150 Min | Onbep. SMS | 500MB | €6,- korting p/m!
Meer info

Bekijk de Galaxy S5 Video Review

Video Samsung Galaxy S5 Review

Meer info populairste smartphones

- Galaxy S5 review - Galaxy S5 nieuws
- LG G3 review - LG G3 nieuws
- Ascend P7 review - Ascend P7 nieuws
- Xperia Z2 review - Xperia Z2 nieuws
Adverteren op Android Planet via AdFactor