• GHOST010

  wat een bullshit…

  der zijn genoeg apps op de android market die goed beveiligd zijn en maar half werken als je ze illegaal hebt.

  desnoods kies je het in app item kopen verdien model.

 • Daejji

  Ze krijgen nu ook geen inkomsten vanuit de Android markt..gooi het in de market en ja hij zal veel illegaal gedownload worden, maar ook nog genoeg mensen zullen hem kopen.
  Bij iOS wordt ook heel veel illegaal gedownload middels een jailbreak.

 • Shinger

  Zorg dat je op een of andere manier doormiddel van banners geld kunt op halen, zo kun je eraan blijven verdienen i.p.v. eenmalig een bedrag krijgen. Neem Angry birds als voorbeeld.

 • ChaosKiller

  Flikker toch op joh, met het licensing systeem is het veilig.

 • Ionic

  @Shinger: Dat is zo vervelend en irritant, dan is gelijk de hele game fucked up door reclame. Ik vind dat ze toch wel een iets veiliger licencing ding erop moeten zetten.

 • Gekke Gerrit

  @Daejji: Bij iOS valt het wel echt mee. Ik heb mijn iPad 1 gejailbreakt en ik koop gewoon al mijn Apps, is echt veel handiger met iTunes en updaten en alles.

 • hummel

  er is niks zo makkelijk dan via jailbreak gratis apps te downloaden. Op android vind ik dit toch veel omslachtiger, en zoals aangeduid, werken ze ook niet altijd evengoed. Een gekraakte app op ios werkt gewoon hetzelfde als de gekochte

 • De Enige Echte Anoniem

  Wat een hoop mensen hier die alles weten.

 • Marvin

  Wie een hond wil slaan vindt altijd wel een stok. Onzinnige uitspraak dat een android ap niet voldoende beschermd zou zijn tegen piraterij… met een beetje goede wil valt er voldoende bescherming op te bouwen.

 • Herman

  Wauw, veel mensen die zonder na te denken dingen gaan roepen hier. Ik voel me verplicht om even advocaat van de duivel te spelen, ondanks ik niet denk dat iemand zal luisteren, gezien het niveau van de reacties, maar goed.

  Dit is geen zinloos geschreeuw. Deze heren hebben veel geld verdiend en een release voor Android is voor hun een wel uitgedachte afweging. Is het de investering waard voor hen? Nee, blijkbaar niet. Er is in tegenstelling tot andere platformen bij Android een aanzienlijk risico dat ze hun investering niet kunnen terug verdienen.

  Het is een feit dat Android’s openheid ook een nadeel vormt, en dat piraterij verreweg het eenvoudigst is op een Android toestel.

  Android is een geweldig platform, maar jullie moeten je realiseren dat het ook nadelen heeft.

 • Ionic

  @De Enige Echte Anoniem: Hahahaha, plus fuckin 1

 • Benno

  Terecht, ze moeten het beter beveiligen.
  Maar dat kan niet omdat android te open is

 • Sebas

  tja 20 miljoen is ook weinig voor een app

  u kidding me? omg…

 • hummel

  ne iphone is makkelijker te jailbreaken dan te zoeken naar gekraakte apps voor een android toestel. heeft dus weinig te maken dat android zo open is

 • donnie54

  @Daejji:

  gast, veel android gebruikers kopen bijna geen apps, ontwikkelaars verdienen veel en veel meer in de app store dan in de market, je moet eens de cijfers opzoeken en meer dan de helft van de iPhonegebruikers jailbreakt niet dus apple geeft ze veel meer winst

 • Marvin

  Origineel geplaatst door Herman
  Wauw, veel mensen die zonder na te denken dingen gaan roepen hier.

  Fijn onderbouwde conclusie. Misschien zitten er wel mensen tussen die wel weten waar ze het over hebben…

  iOS is een platform waarop eenvoudiger geld te verdienen valt voor een ontwikkelaar, gewoon omdat aaiphone gebruikers nu eenmaal meer bereid zijn te betalen voor een app. Voor Android moet je meer doen, je moet rekening houden met een meer uiteenlopend target platform en er wordt meer aan jou als ontwikkelaar overgelaten. Je overall ROI is kleiner. Een van de dingen die je daar aan kan doen is er voor zorgen dat je userbase meer bereid is te betalen, bijvoorbeeld door “piraterij” actief tegen te gaan. Maar dat kost nog meer effort en de vraag is hoe veel het opbrengt. Zeg dat dan als ontwikkelaar, maar ga je niet verschuilen achter een userbase die “te open” is.

  Het verdienmodel in Android zit nu eenmaal iets anders in elkaar dan dat voor iOS. Maar als je echt wil…

 • Larss

  Origineel geplaatst door GHOST010
  wat een bullshit…der zijn genoeg apps op de android market die goed beveiligd zijn en maar half werken als je ze illegaal hebt.desnoods kies je het in app item kopen verdien model.

  Sure, GHOST010 gaat de broers Mustard wel even vertellen dat ze nodeloos een paar miljoen op tafel laten liggen :’)

  Als het echt zo veilig / makkelijk zou zijn als jij beweert, denk je niet dat ze hun game gewoon op Android zouden uitbrengen…?

 • Ionic

  Weet je wat het denk ik ook is? Dan android phones 100 verschillende processoren hebben. Daardoor kan je je game niet optimizen voor een processor, bij de iPhone heb je er 3 waar je rekening mee moet houden, de A3, A4 en A5.

 • Bubbly

  http://www.eweek.com/c/a/Security/Android-App-Piracy-Hurting-Developers-Consumers-Survey-535495/

  In a survey of 75 Android developers, 52 percent claimed to have used some form of anti-piracy mechanisms in their applications, a Sept. 7 report from research firm Yankee Group found. In the same report, 62 percent of developers said they lost sales after implementing anti-piracy features, as “customers are not big fans of licensing systems or copy protections.” About 82 percent of developers claimed implementing copy protection resulted in locking out users from applications that were legitimately purchased.

  The survey also found that the majority of developers pointed to Google as the main problem; 54 percent of the respondents said Google was “too lax” in its Android Market policies.

  “Android apps are living in the Wild West without a sheriff,” said Carl Howe, the author of the Yankee Group report.

 • Henkie

  Vind het toch wel een wereld van verschil, mijn iPod is vaak gejailbreakt (nu niet door iOS 5) maar ik blijf mijn apps eigenlijk gewoon in de AppStore kopen, daar dragen aan bij -updates zijn heel vermoeiend bij illegaal downloaden
  -itunes card in elke kiosk te koop
  op mijn lg p500 download ik alle (op een paar apps na) gewoon illegaal. alleen van ontwikkelaars die ik het echt gun koop ik wel eens een app (Rom manager, setcpu, quicker) daarbij mis ik na al ruim 3 jaar geruchten de toevoeging van Paypal (dan komt het weer wel dan weer niet) niet iedereen heeft/mag een creditcard!

 • Wesley

  Nou volgens mij is op een gejailbreakte iPhone veel makkelijkere om illegale apps te installeren. Er is immers in cydia een kloon te vinden van de appstore maar dan alles illegale apps die gratis te downloaden zijn.

  Bij Android is zo’n soortgelijke app er niet. Wat wel zo is dat je bij Android uit onbekende bronnen kan installeren, dus een apk geplukt van internet is zo geïnstalleerd.

 • Mart

  @Daejji:
  Klopt!

 • Tjibba

  iOS heeft zijn beveiliging veel beter voor elkaar.

  Iedereen die hier zegt dat het zo makkelijk is om te jailbreaken heeft het mis. iOS5 is nog niet goed te jailbreaken (alleen tethered).

  Daarnaast moet de gebruiker zelf een repo toevoegen aan Cydia om de illegale “appstore” te downloaden. Zonder die “appstore” is het niet mogelijk om gedownloade IPA’s te installeren.

  Bij android hoeft de gebruiker alleen maar een vinkje te plaatsen en ze kunnen gedownloade APK’s installeren.