‘Android 5.0 Jelly Bean komt zomer 2012′

jelly-beansGoogle is bezig om de laatste hand te leggen aan Android 5.0 Jelly Bean (officieel bekend als Android L). Dat zeggen bronnen binnen de Taiwanese productiewereld. Zij beweren dat Google niet helemaal tevreden is hoe Android 4.0 Ice Cream Sandwich de verwachtingen heeft waargemaakt. Al is onduidelijk waarop ze zich baseren, omdat veel gebruikers nog niet eens de kans hebben gehad om ICS zelf te ervaren. Misschien is het een misinterpretatie bij de Taiwanezen en bedoelen ze dat ICS nog de mainstream moet bereiken. Nieuwe toestellen die op Mobile World Congress aangekondigd worden, zouden daarbij een flinke boost kunnen geven.

Verder zou Google bezorgd zijn over de lancering van Windows 8 in het derde kwartaal van 2012. Vandaar dat Jelly Bean al iets eerder dan gepland op de markt verschijnt. Met Android 5.0 Jelly Bean zou Google van plan zijn om de markt voor notebooks en netbooks verder te ontdekken, naast de lopende ontwikkelingen met Chromebook.

De Taiwanese website Digitimes zegt bovendien dat Google tabletmakers onder druk zet om voor twee besturingssystemen te kiezen, zonder dat je de tablet hoeft te herstarten. Concreet houdt het in dat de fabrikanten tablets met alleen Android 5.0 moeten maken, of tablets die zowel op Android 5.0 als op Windows 8 kunnen draaien.

→ Lees alles wat je over de nieuwste Android-versie moet weten op de Android 5.0-overzichtspagina!

 • Wynand

  Ineens gaat de voorgang van Android super snel (:

 • Sebastiaan

  Wat een onzin. Tuurlijk komt 5.0 niet deze zomer. Deze zomer is 4.0 pas op de telefoons.

 • Leo

  @Sebastiaan: Als je ziet hoe snel de versies van chrome elkaar opvolgen zou het mij niets verbazen dat wat vroeger 4.1 genoemd zou worden nu meteen 5.0 genoemd wordt.

  Een zo snelle opvolging in combinatie van het slechte update beleid van de meeste telefoonmakers vind ik dit wel een slechte ontwikkeling.

 • vlipper

  gimmy a donut i still have a cookie

  Version History

 • Luc

  Ik wacht nog op ics voor mn tab 8.9, en de value pack voor sgs….dus 5.0 deze zomer lijkt me sterk..

 • Sander

  Ik acht de kans ook heel klein. ICS staat pas in z’n kinderschoenen aangezien 4.0.3 net uit is als ik me niet vergis. Ik denk dat hier eerst een groot aantal versies overheen moeten gaan. Een fatsoenlijke stabiele versie is 2.3.6. Deze wordt ook veel gebruikt, bijna op ieder toestel. Ze zouden er goed aan doen om 4.0 eens een stuk langer levenslicht te gunnen zodat deze versie optimaal wordt benut. De versie ziet er goed uit, loopt prima en mist bijna geen enkele functie (zelfs de basic 4.0 op de SG Nexus)

 • Maarten

  Voor alle sceptici hier; deze zomer gaat Jelly Bean (JB) waarschijnlijk wel opgeleverd worden hoor! ICS is ook al een paar maanden uit… Wat? Ja! ICS is al een paar maanden uit! Niet bij Samsung, Sony, Motorola of bij HTC. Maar Google heeft ICS al een hele tijd geleden (in 2011) vrijgegeven samen met de Galaxy Nexus. Vanaf dat moment was ICS beschikbaar voor ontwikkelaar en bouwers.

  Het zal dus waarschijnlijk ook zo zijn dat Google in de zomer JB vrij gaat geven (en dus klaar is met het volgende toestel). Hierna moeten de fabrikanten nog aan de slag met hun toestellen maken en hun eigen software (HTC Sense, Samsung TouchWiz) aan passen. Verwacht hier dus vanaf Q4 van 2012 toestellen met JB erop. Updates voor oude toestellen komen misschien ook pas ergens rond die tijd.

 • Leo

  @Sander: 58% van de toestellen draait op android 2.3.3 – 2.3.7. Dus dat android 2.3.6 op bijna ieder toestel draait is wat overdreven. Sowieso heb ik een galaxy s plus, een door samsung compleet vergeten toestel. Wat wel begrijpelijk is, het is tenslotte al weer bijna 3 kwart jaar geleden dat ze die uitbrachten. Maar 2.3.6 moet voor mij nog komen. Misschien, dan.

 • ilsa

  wat een onzin, al die nieuwe versies, het is gewoon om de consument nieuwere smartphone te laten kopen, terwijl je er niks extra’s mee kan doen, laat je niet wijs maken dat ics beter en sneller is, wat een onzin, mensen willen tweeten en facebook, nou dat kan ook met 1.6 nog prima

 • http://theuntje.org Theuntje

  Ik vind jelly beans zo freaking lekker!

 • Luc

  @leo, wacht maar niet met smart op 2.3.6; heb m een paar weken op mn sgs, merk nix positiefs…2.3.3 was veel stabieler en betere batt duur

 • rickflits

  Heb jij ics al gebruikt dan??@ilsa:

 • Marnix

  @ilsa: Dat mensen enkel willen tweeten en facebook dat is mischien waar voor jou maar je kan dit zeker niet veralgemenen!

 • Jeremy

  Origineel geplaatst door Sander
  Ik acht de kans ook heel klein. ICS staat pas in z’n kinderschoenen aangezien 4.0.3 net uit is als ik me niet vergis. Ik denk dat hier eerst een groot aantal versies overheen moeten gaan. Een fatsoenlijke stabiele versie is 2.3.6. Deze wordt ook veel gebruikt, bijna op ieder toestel. Ze zouden er goed aan doen om 4.0 eens een stuk langer levenslicht te gunnen zodat deze versie optimaal wordt benut. De versie ziet er goed uit, loopt prima en mist bijna geen enkele functie (zelfs de basic 4.0 op de SG Nexus)

  4.1.3 is vannacht voorbij gekomen, hoop dat hij stabiel is en dat ik hem kan gebruiken. 4.0.4. Is ook al uit, daar draait mijn galaxy nexus op. Van p3droid

 • androidvanolaf

  Origineel geplaatst door Luc@leo, wacht maar niet met smart op 2.3.6; heb m een paar weken op mn sgs, merk nix positiefs…2.3.3 was veel stabieler en betere batt duur

  Klopt sinds ik 2.3.6 draai gaat m,n toestel elke x rebooten

 • Theo

  Ik heb zelf nu een paar weken een Asus Prime Quadcore Tablet draaiende met een officiele ICS 4.0.3 gaat als een speer!! ICS is op een aantal punten echt beter dan alle voorgaande versies, maar ja de nieuwe Tegra 3 chip werkt ook lekker mee!! Ik zeg, laat ICS ook maar komen voor mijn Galaxy Note ;-)

 • Sociopaat

  Origineel geplaatst door androidvanolaf
  Origineel geplaatst door Luc@leo, wacht maar niet met smart op 2.3.6; heb m een paar weken op mn sgs, merk nix positiefs…2.3.3 was veel stabieler en betere batt duurKlopt sinds ik 2.3.6 draai gaat m,n toestel elke x rebooten

  Ik heb precies hetzelfde!!

 • HVTD

  @Sebastiaan: +1
  Klopt helemaal. Hoelang is android ICS al uit zonder dat deze op alle modellen die het zou kunnen draien beschikbaar is? Maand of 4 / 5? Te gek voor woorden, echt waar…

 • Frans

  Ik ben het helemaal eens met Ilsa. Laat je niet gek maken. Hoeveel PC’s draaien nu nog steeds op XP? Terwijl Vista en W7 ook al een tijd geleden op de markt gekomen zijn. Waarom eist iedereen dat op zijn telefoon de laatste OS versie gratis geinstalleerd wordt en accepteren ze dat het op PC niet zo is? Moeten we dan ook gratis een hardware upgrade krijgen naar quadcode?
  Als je telefoon doet wat je er van verwacht wees dan tevreden, of koop een nieuwe.

 • http://www.google.nl peter

  jelly beans wordt 4.1, ze hebben alleen die stappen gemaakt vanwege honeycomp, nu gaat het oude protocol weer in

 • Roberto da Silva

  @peter:

  Das natuurlijk niet waar. want we zitten al op 4.0,2
  alle 4. nogwat is ICS

 • http://android.to/AdcOcR Mauro

  Theo, waar heb je die Prime dan besteld, want ik heb hem 2 weken geleden bij dixons besteld en zij zeggen telkens levertijd onbekend

 • GHOST

  @Maarten:

  pardon :’) maar ik heb die Galaxy nexus dus he.. en die is pas eind 2011 uit gebracht.de eerste phone met ICS.

  dus de sceptisme hier is logies.

  we zijn nog maar net febuari en nu word JB al aangekondigd.

  dat klopt tog niet?

  eind 2010 Gingerbread., eind 2011 ICS en dan opeens mid 2012 JB??

  zo raar is het helemaal niet dat menze hier geen zak van geloven

 • GHOST

  @Roberto da Silva:

  sorry hoor. maar warom is 2.2 en 2.3 dan froyo en gingerbread?

  i made my point.

  alle sup updates staan naar de 2de punt in de versie. niet naar de eerste punt.

 • Marlies

  @GHOST: Als je Honeycomb uit je verhaal weglaat dat kan ik me je verbazing voorstellen. De eerste versies van Honeycomb zijn ook te vroeg uitgebracht en de eerste beetje werkbare versie was 3.2 en laat die nou net in juli 2011 uitgebracht zijn. Zie daar je missing link.

 • Vincent

  @Mauro: bcc beide kleuren oo vooraad. bcc alkmaar dan weet niet waar jij woont

 • thvanderwal

  Ik heb al een tijdje een Transformer Prime. ICS is minder stabiel dan HC. Hoop dat volgende update beter wordt.
  Daarnaast blijf ik me nog steeds verbazen over de slechte support van apps voor ICS en de Prime. Hoop dat ontwikkelingen hiervoor wat sneller gaan, sowieso voor alle apps die eerder uitkomen op iPad.. Gek op m’n Prime, maar mis toch wel wat apps.

 • Benro

  Voordat sommige telefoons eens geüpdate zijn is er al weer een andere versie uit -_-
  Niet te snel gaan hè.
  Doe het gwn net als iOS per jaar extra versie erbij.
  Het lijkt wel dat ze iOS perser willen inhalen.
  Ze hebben heel 3.0 overgeslagen alleen voor een paar tablets.

 • Theo

  @Mauro:

  Mauro, ik heb deze van iemand overgenomen die hem net een week had. Hij koos er toch voor om alles van Apple aan te schaffen. De Prime is dan ook volledig nieuw en werkt heel prettig!! WiFi werkt gewoon goed hoor!! bereik is ook goed… GPS nog niet getest.. Toevallig kwam er gisteravond weer een update binnen van Asus, loopt weer iets beter. Android versie nog steeds 4.0.3
  De Prime is inderdaad nog steeds niet leverbaar, kan nog wel even duren…
  Het is echt de fijnste Tablet die er is!! (is voor mij al de 6e..iPad2 heb ik ook gehad)

Raad ons ook aan op Google
moveexpand

AndroidPlanet NieuwsUpdate


We geven een Motorola Moto G weg!

Schrijf je nu in voor de AndroidPlanet nieuwsupdate en maak kans op deze Moto G.


Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden.
moveexpand

De Populairste Android smartphones


Hier vind je de populairste Android smartphones van dit moment. Bekijk onze video review, lees onze tips en ontdek de beste Android smartphone aanbiedingen!

Top 4: Android smartphones

Galaxy S5 + Gratis Cover
Toestel: nu €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
LG G3 + Gratis G Watch!
Toestel: €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
Samsung Galaxy S5 Mini
Toestel: €0,- | 200 Min | Onbep. SMS | 700MB | €7,- korting p/m!
Meer info
Huawei Ascend P7 Black
Toestel: €0,- | 150 Min | Onbep. SMS | 500MB | €6,- korting p/m!
Meer info

Bekijk de Galaxy S5 Video Review

Video Samsung Galaxy S5 Review

Meer info populairste smartphones

- Galaxy S5 review - Galaxy S5 nieuws
- LG G3 review - LG G3 nieuws
- Ascend P7 review - Ascend P7 nieuws
- Xperia Z2 review - Xperia Z2 nieuws
Adverteren op Android Planet via AdFactor