Top 10 Android-applicaties die iedereen eens zou moeten proberen

Missed ReminderHet aantal Android-applicaties groeit gestaag. Logisch dus, dat je als beginnende gebruiker denkt: waar moet ik beginnen? Vandaar dat we 10 nuttige Android-applicaties op een rijtje hebben gezet, die je als beginnende gebruiker zeker eens moet proberen. Of ze echt onmisbaar zijn? Dat ligt aan de manier waarop je je Android-toestel gebruikt: wie van fotograferen houdt heeft nu eenmaal iets anders nodig dan iemand die het toestel alleen gebruikt om te bellen.

Desondanks hebben we een lijstje kunnen maken dat een zo groot mogelijke groep Android-bezitters moet aanspreken. Alle genoemde applicaties zijn gratis verkrijgbaar in de Android Market.

Hoe je de getoonde barcodes kunt gebruiken is te lezen in dit artikel.

1. Useful Switchers – Een applicatie waarmee je alle instellingen op een rijtje hebt. Zo kun je snel alle energieverslindende functies als Wi-Fi, GPS en Bluetooth uitschakelen. Ook helderheid van het scherm, 3G-verbinding, ringtone, synchroniseren en scherm-timeout kun je snel in- en uitschakelen. Erg handig omdat je veel sneller alle ‘toggles’ in beeld hebt. Meer info is te vinden bij de ontwikkelaar van Useful Switchers.

qrcode-app

2. Power Manager – Met deze applicatie kun je profielen instellen, die ervoor zorgen dat je Android-toestel minder energie verbruikt als de batterij bijna leeg is. Bij een ‘Low Battery’ (minder dan 30% batterijlading) zullen Bluetooth, Wi-Fi en GPS worden uitgeschakeld en wordt het scherm gedimd. Het profiel ‘Balanced Performance’ geeft je de beste afweging tussen performance en batterijduur. Moet je een demonstratie geven en wil je zeker weten dat je Android-toestel topprestaties levert, dan schakel je het profiel ‘Max Performance’ in. Het scheelt tijd en moeite bij het in- en uitschakelen van alle opties.

qrcode-app

3. Weatherbug – Met deze applicatie heb je altijd het lokale weerbericht op je Android-toestel. Je ziet een lokatiegebaseerde weersvoorspelling, waarschuwingen wanneer er zwaar weer op komst is, radar- en satellietkaarten, video’s en meer. Je kunt ook het weerbericht met vrienden uitwisselen. Lees ook ons eerdere artikel over weerbericht op je Android-toestel.

qrcode-app

4. Shazam – Een geweldige applicatie waarmee je de kracht van je Android-toestel kunt laten zien. Je zit in een café, hoort en goed nummer, maar weet niet hoe het heet. Laat de applicatie Shazam meeluisteren en je krijgt binnen een paar seconden te zien welk nummer en welke artiest het is, compleet met albumhoes. Meer informatie bij de ontwikkelaar van Shazam.

qrcode-app

5. Imeem – Ontdek nieuwe muziek via je Android-toestel. Imeem is een muziekdienst waarmee je aan de hand van je favoriete artiest aanbevelingen krijgt. In verband met muziekrechten kun je niet op verzoek luisteren naar de artiesten die je wilt horen, maar krijg je op basis van je voorkeuren een muziekmenu voorgeschoteld. Het aanbod is zeer gevarieerd.

qrcode-app

6. Wikitude – Geeft informatie over interessante plekken in je omgeving. Het maakt gebruik van de informatie op Wikipedia, aangevuld met foto’s op Panoramio. Het idee is dat je op een plek gaat staan, waar je informatie opvraagt. Vervolgens zie je monumenten, belangrijke gebouwen en andere ‘landmarks’ op je scherm, inclusief achtergrondinformatie. De content is ook in het Nederlands beschikbaar. Leuk als je op vakantie bent, maar beter niet te gebruiken in het buitenland, waar je tegen hoge roamingkosten kunt aanlopen.

qrcode-app

7. NU.nl – Het actuele nieuws altijd op je Android-toestel. Je kunt in de applicatie van NU.nl het nieuws volgen, de livestanden van de voetbalwedstrijden bekijken, de tv-gids raadplegen, beurskoersen checken en controleren of er nog files staan. Om het nieuws te verversen moet je je toestel even schudden. Het menu kun je naar eigen wens samenstellen. Op Planet Android kon je eerder al een preview van NU.nl voor Android lezen. Naast deze applicatie is er ook de applicatie NUkaart, waarmee je het nieuws op de kaart kunt zien.

qrcode-app

8. Pinnen – Geld nodig? Deze Android-applicatie toont je in een handomdraai de tien dichtstbijzijnde pinautomaten van alle Nederlandse banken. Je krijgt adres en afstand in meters te zien naar de flappentap. Je kunt ook de route vanaf je huidige locatie opvragen via Google Maps. In de Android Market is ook een soortgelijke applicatie van ING Bank te vinden.

qrcode-app

9. aScore – Voetbal is veruit de meest populaire sport in Nederland. aScore haalt de actuele standen van de FIFA-website en toont ook uitslagen van de buitenlandse voetbalcompetities. Je krijgt live uitslagen te zien en kunt de uitslagen van wedstrijden eerder in het seizoen bekijken. We hebben eerder al een vergelijking gemaakt van verschillende voetbalapplicaties voor Android.

qrcode-app

10. Missed Reminder – Telefoontje gemist? Missed Reminder geeft je achteraf een waarschuwing als je gemiste telefoongesprekken, SMS- of MMS-berichten binnen hebt gekregen. Je kunt zelf instellen hoe je gewaarschuwd wilt worden, bijvoorbeeld met een bepaalde kleur van de ledlampjes. Je kunt meerdere notificaties instellen die op een vast interval waarschuwen. Meer info over de instellingen is te vinden op de website van de ontwikkelaar van Missed Reminder. Een andere populaire, soortgelijke applicatie is Missed Call.

qrcode-app

Bonus! Ringdroid – Met deze applicatie kun je onderweg ringtones opnemen en bewerken. De interface is vergelijkbaar met Audacity. De applicatie kan MP3-, WAV- en AMR-bestanden aan en zoekt naar geschikte bestanden op je SD-kaart. Ben je niet tevreden, dan kun je de gemaakte ringtones ook weer wissen. Meer informatie bij de ontwikkelaar van Ringdroid.

qrcode-app
Categorie(ën): software
 • Peter Kwarts

  Super dit artikel, ook met die barcodes erbij! Heb nu usefull switchers en missed reminder erbij gezet. Bedankt!

 • http://www.dannymaas.com Danny

  Ik heb ze bijna allemaal (verwijderd). Toggle Settings is aardiger dan Useful Switchers. aScore naar mijn believen volstrekt nutteloos, maar ik hou dan ook niet van voetbal.
  Verder lijkt Weathernews beter te scoren qua voorspellingen, dus die heb ik dan weer liever.
  Missed Reminder ga ik zeker uittesten. Kan alleen maar handig uitpakken.

 • Dennie

  een extraatje dat zeker ook de batterij duur verlengt: Close everything

  Verder … bedankt voor de tips !

 • Pingback: What’s the buzz all about? » Blog Archive » Het kindje Android is nog lang niet volgroeid()

 • Matthijs

  Sorry maar deze moeten er echt bij, in plaats van andere applicaties:

  – Goggles (van Google) Deze applicatie maakt het mogelijk foto’s van boeken, tijdschriften, cd’s, en barcodes (1D/2D) te herkennen en zoekt ze daarna op internet. Werkt!
  – Layer, maakt gebruik van GPS en kan je een live view geven van wat er gebeurd in je omgeving, richt je camera op een plek waar getwitterd wordt of zoek een pizzaboer.
  – Documents To Go, hiermee kun je office documenten (word, powerpoint, excel) openen. En als je betaald kan je ze ook bewerken.
  – NOS Teletekst, zeker voor Nederlandse voetbalstanden en natuurlijk voor alles over Ned1,2 en 3.

  En voor fun: de Methal Detector!

Raad ons ook aan op Google
moveexpand

AndroidPlanet NieuwsUpdate


We geven een Motorola Moto G weg!

Schrijf je nu in voor de AndroidPlanet nieuwsupdate en maak kans op deze Moto G.


Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden.
moveexpand

De Populairste Android smartphones


Hier vind je de populairste Android smartphones van dit moment. Bekijk onze video review, lees onze tips en ontdek de beste Android smartphone aanbiedingen!

Top 4: Android smartphones

Galaxy S5 + Gratis Cover
Toestel: nu €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
LG G3 + Gratis G Watch!
Toestel: €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
Samsung Galaxy S5 Mini
Toestel: €0,- | 200 Min | Onbep. SMS | 700MB | €7,- korting p/m!
Meer info
Huawei Ascend P7 Black
Toestel: €0,- | 150 Min | Onbep. SMS | 500MB | €6,- korting p/m!
Meer info

Bekijk de Galaxy S5 Video Review

Video Samsung Galaxy S5 Review

Meer info populairste smartphones

- Galaxy S5 review - Galaxy S5 nieuws
- LG G3 review - LG G3 nieuws
- Ascend P7 review - Ascend P7 nieuws
- Xperia Z2 review - Xperia Z2 nieuws
Adverteren op Android Planet via AdFactor