Beste Android-applicaties: Gezondheid


Hieronder vind je een overzicht van gezondheids-applicaties voor Android. We leggen daarbij vooral nadruk op applicaties die voor Nederlandse gebruikers interessant zijn.

Allergieradar

allergieradarHet Leids Universitair Medisch Centrum heeft in samenwerking met Wageningen University de Android-app Allergierader ontwikkeld. De app biedt je het gehele jaar een actueel overzicht van de hooikoortsintensiteit in heel Nederland, opgedeeld in vijf verschillende regio’s. Het is mogelijk om je eigen hooikoortsklachten te registreren, de hooikoortsverwachting te bekijken en relevante achtergrondinformatie over hooikoorts en de pollen die het vervelende gevoel veroorzaken te lezen.

Download: Allergieradar (gratis)

Balansdag

balansdagBalansdag is een initiatief van het Voedingscentrum Nederland en geeft je inspiratie voor een ‘heerlijk Balansdag-diner’. Anders gezegd: een gezonde maaltijd. Je kunt kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch en de app schotelt je direct een recept voor. Liever iets anders? Dan kies je de volgende suggestie.

Download: Balansdag (gratis)

Foodhouse

Je staat in de supermarkt en vraag je af of tomatensoep in blik wel gezond is. nog geen minuut later weet je het, dankzij de Foodhouse-app, die vandaag verschenen is in de Google Play Store. Foodhouse speelt in op de groeiende behoefte van consumenten naar informatie over voedsel. Door de streepjescode op het etiket te scannen kun je producten vergelijken aan de hand van belangrijke voedingswaarden. Je kunt ook meer informatie opvragen over een product, waarbij je meer te zien krijgt dan wat er vermeld staat op het etiket. In de app kun je supermarktaanbiedingen bekijken en nieuwe en populaire producten zien. Fabrikanten maken zelf een account aan en beheren de productinformatie. Meer dan 6.000 producten uit de drie grootste supermarkten (Albert Heijn, Jumbo, C1000) staan al in de app.

Download: Foodhouse (gratis)

Meddossier

Welke bloedgroep heb je? Ben je ergens allergisch voor? Slik je medicijnen? Het zijn allemaal belangrijke vragen voor hulpverleners, mocht je ooit slachtoffer worden van een ernstig ongeluk of misdrijf. Met MedDossier heb je altijd een persoonlijk medisch dossier in je broekzak of handtas. De app geeft een overzicht van je persoonlijke en medische gegevens, laat zien wie je huidige arts is, waar je bent verzekerd en wie bij nood kan worden gebeld.

Download: Meddossier (gratis)

nēvus

Met nēvus kun je verdachte moedervlekjes bijhouden en handige informatie en tips krijgen over hoe je zonnebrand op de juiste manier moet gebruiken. Laatstgenoemde is een handige functie van de app, die je ook een seintje geeft wanneer je weer zonnebrand moet smeren.

Download: nēvus (betaald)

Thuisarts.nl

thuisarts gezondheids appThuisarts.nl is ontwikkeld door het Nederlands Huisartsen Genootschap en toont onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid. Vanuit het startscherm van de app kun je zoeken op diverse onderwerpen, van hoofdpijn en griep tot kneuzingen. Vervolgens kun je meer lezen over de aandoening, de symptomen, oorzaken en wat je eraan kunt doen. Daarnaast kun je handige zelftests doen om zo te bepalen of een bezoek aan de huisarts nodig is of niet.

Download: Thuisarts.nl (gratis)

Wildplukwijzer

In Utrecht staat een rij bramenstruiken waar menig fietser langskomt. Als de bramen rijp zijn, wordt er elke dag door mensen geplukt. Dat komt misschien door de Wildplukwijzer, een website die alle plekjes in Nederland laat zien waar je wild fruit, noten en groente kunt vinden. De Wildplukwijzer heeft ook een gratis Android-app.

Download: Wildplukwijzer (gratis)

Tip ons!

Ook een handige app gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier!

Raad ons ook aan op Google
moveexpand

AndroidPlanet Nieuwsupdate actie


Schrijf je nu in voor de AndroidPlanet nieuwsupdate en maak kans op een Sony SmartBand


Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden.
moveexpand

De Populairste Android smartphones


Hier vind je de populairste Android smartphones van dit moment. Bekijk onze video review, lees onze tips en ontdek de beste Android smartphone aanbiedingen!

Top 4: Android smartphones

Galaxy S5 + Gratis Cover
Toestel: nu €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
LG G3 + Gratis G Watch!
Toestel: €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
Samsung Galaxy S5 Mini
Toestel: €0,- | 200 Min | Onbep. SMS | 700MB | €7,- korting p/m!
Meer info
Huawei Ascend P7 Black
Toestel: €0,- | 150 Min | Onbep. SMS | 500MB | €6,- korting p/m!
Meer info

Bekijk de Galaxy S5 Video Review

Video Samsung Galaxy S5 Review

Meer info populairste smartphones

- Galaxy S5 review - Galaxy S5 nieuws
- LG G3 review - LG G3 nieuws
- Ascend P7 review - Ascend P7 nieuws
- Xperia Z2 review - Xperia Z2 nieuws
Adverteren op Android Planet via AdFactor