Beste Android-applicaties: Nieuws en Weer


Hieronder vind je een overzicht van nieuws- en weer-applicaties voor Android. We leggen daarbij vooral nadruk op applicaties die voor Nederlandse gebruikers interessant zijn.

Buienalarm

buienalarmBuienalarm is een applicatie waarmee je kunt zien of er een regenbui op je afkomt. De applicatie waarschuwt automatisch als je tijdens een BBQ naar binnen moet rennen. Je kunt zelf aangeven in welke tijdsperiode je een melding wilt hebben, bijvoorbeeld wanneer je een tuinfeest gepland hebt. De ontwikkelaar heeft ook een widget gemaakt.

Download: Buienalarm (gratis)

Buienradar

buienradarMet de Android-app van Nederlands bekendste weerwebsite Buienradar.nl kun je in één oogopslag de weersverwachting voor de komende dagen zien. Zo kun je kiezen uit de kaart van Nederland of van Europa met bijbehorende weeranimaties zodat je ziet waar de neerslag naar toe zal gaan. Naast buienkaarten zijn er ook kaarten voor temperatuur, windrichting en zicht. Je kunt daarnaast aangeven of je alerts wilt ontvangen of er buien aankomen zodat je nooit meer hoeft te worden verrast door een regenbui als je de deur uit gaat. Naast het weer vind je ook de laatste file-informatie.

Download: Buienradar.nl Phone (gratis)

Digg

digg1Digg is een sociale nieuwslezer waar je al je favoriete rss-feeds in kunt gooien en zo je eigen nieuwsconsumptie creëert – net als Feedly en vroeger Google Reader. De Digg Android-app bevat verhalen van de Digg-homepage alsmede de rss-feeds binnen Digg Reader, helemaal geoptimaliseerd voor je Android-toestel. De minimalistische interface van Digg valt direct op. De wit-grijs-zwart-kleuren zijn lekker rustig voor het oog waardoor de gebruiker zich voornamelijk op de tekst en andere content blijft focussen. De menubalk en navigatie is daarnaast ook nog eens zeer simpel en houdt zich vast aan de Holo-richtlijnen die door vele apps worden gebruikt en met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) zijn geïntroduceerd. Lees meer over de Digg Android app.

Download: Digg (gratis)

Feedly

Feedly screenshotFeedly, een oude bekende in de RSS-lezers voor Android, wil met het nieuwe design een concurrent voor Flipboard en Google Currents gaan worden. Dat laat Feedly via hun website en blog weten. Feedly werkt met Google Reader en laat al je abonnementen in een mooi overzicht zien. De nieuwe app benadrukt het gebruik van swipe-bewegingen om verschillende acties uit te voeren en integreert diensten als Twitter, Facebook, Pocket en Instapaper. Het delen en bewaren van interessante artikelen wordt hierdoor erg gemakkelijk gemaakt.

Download: Feedly (gratis)

Flipboard

flipboardFlipboard is een sociale nieuws-app die voornamelijk populair is op de iPad. Het uiterlijk van Flipboard voor Android is hetzelfde als de iOS-versie, waarbij het nieuws met veel beeld in een soort van tijdschrift-achtige stijl wordt gepresenteerd.

Download: Flipboard (gratis)

Google Currents

currents.jpgGoogle Currents vormt een alternatief voor apps als Pulse en Flipboard. De magazine-achtige app bestaat uit grote foto’s en werkt door middel van veel touchscreen-interactie. Google Currents werk vooral goed samen met Google Reader en importeert de RSS-feeds heel handig.

Download: Google Currents (gratis)

InstaWeather Pro

instaweatherInstaWeather is een app die het huidige weer over een Instagram-foto plaatst, zodat iedereen kan zien hoe goed of slecht je het momenteel hebt op dat gebied. Deze foto’s zijn uiteraard te delen via Facebook, Twitter en Instagram. De betaalde variant van InstaWeather biedt enkele voordelen ten opzichte van zijn gratis variant. Je hebt bijvoorbeeld meer skins om uit te kiezen die je over je kiekjes kunt plaatsen, de Pro-app wordt eerder bijgewerkt, het watermerk is te verwijderen, er zijn geen reclames en volgens de app-beschrijving zijn er verschillende opties die je anders niet zou hebben.

Download: InstaWeather Pro (betaald)

NOS

nosDe Nederlandse Omroep Stichting (NOS) heeft officiële Android-app in de Google Play Store. De nieuwe versie werkt echter wel een stuk sneller en stabieler en is een welkome aanvulling voor het huidige aanbod van nieuws-apps voor Android. Streams starten sneller op en de weerpagina bevat het video-weerbericht. De NOS-app biedt daarnaast een overzicht van video’s, waaronder het Journaal, Jeugdjournaal, NOS op 3 en een tweetal livestreams.

Download: NOS (gratis)

NOS Teletekst

teletekst.jpgDe officiële NOS Teletekst-app in Google Play heeft een nieuw design gekregen waarmee je snel het laatste nieuws kunt bekijken. NOS Teletekst blijft een populaire app, ondanks de populariteit van andere nieuws-apps van NOS.

Download: NOS Teletekst (gratis)

NU.nl

nunl.jpgDe NU.nl-app, die de oude app vervangt, is geschikt voor smartphones en tablets en bevat functies als berichtenfilters, nieuws- en sportnotificaties en integratie met NUjij.nl. Bij belangrijk nieuws krijg je een pushbericht van de app, maar je kunt er ook voor kiezen om over andere onderwerpen te worden geïnformeerd. Zo kun je bijvoorbeeld informatie over voetbalstanden toegestuurd krijgen. Nieuw in de app is de ‘Dag van NU’, een dagelijks overzicht met het belangrijkste nieuws van de dag. Deze is alleen te zien op tablets en is ontstaan omdat de makers van de app erachter kwamen dat de tablet vooral ‘s avonds van de app wordt gebruik om nog even te kijken wat er is gebeurd.

Download: NU.nl (gratis)

NUtech

nutech1NUtech, de technologietak van NU.nl, heeft ook een eigen app. De NUtech Android-app biedt het laatste technieuws uit binnen- en buitenland en is geoptimaliseerd voor smartphones en tablets met schermen van zowel 7 als 10 inch. NUtech behandelt meer tech-nieuws en -reviews dan NU.nl en maakt deel uit van het NU.nl-cluster, samen met onder andere NUzakelijk en NUsport. De website van NUtech is al geheel responsive, maar Sanoma en NU.nl hebben samen besloten om een aparte Android-app uit te brengen.

Download: NUtech (gratis)

Press

pressPress is onze favoriete RSS-lezer voor Android. En niet zonder reden, want de bloedmooie interface van Press wordt gecombineerd met simpliciteit en gebruikersgemak. Press maakt gebruik van Google Reader, maar de ontwikkelaar heeft al laten weten dat er vóór 1 juli een oplossing komt. Door de laatste update van de RSS-app zijn er widgets toegevoegd die je in verschillende formaten op je homescreen kunt plaatsen. Zo heb je de mogelijkheid om altijd het nieuws te blijven volgen. Je stelt daarbij zelf de ververs-interval in waardoor je batterij niet direct wordt leeggetrokken. Het is eveneens mogelijk om de widgets handmatig te refreshen.

Download: Press (gratis)

Pulse News

Pulse News Reader is een rss-lezer voor Android die bijzonder geschikt is voor gebruikers die houden van een mooie grafische weergave. In plaats van een statische tekstweergave laat Pulse het nieuws zien in een mozaïek van tegels. Elke tegel bevat een afbeelding en het onderwerp van het nieuwsbericht.

Download: Pulse News (gratis)

RTL Nieuws

rtlnieuwsRTL Nieuws is niet ‘nog een nieuws-app voor Android’. Nee, RTL Nieuws heeft zich met zijn vorige tablet-app RTL Nieuws 356 al bewezen en RTL Nieuws wordt de algemene nieuws-app van RTL met onder andere sport, RTL Boulevard, de weersverwachtingen, file-informatie en heel veel video’s en livestreams. Daarnaast focust RTL Nieuws zich ook grotendeels op het gebruik van foto’s: een onderdeel dat bij veel nieuws-apps niet altijd even lekker uit de verf komt. Voor de echte nieuwsfreak biedt RTL Nieuws ook een pusbberichtenservice aan waarmee je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen blijft.

Download: RTL Nieuws (gratis)

De Telegraaf

telegraafDe Android-app van De Telegraaf is compleet vernieuwd met een overzichtelijker en strak uiterlijk, waardoor hij nu meer lijkt op de eerder veel betere iOS-versie van de app. Zo kun je nu swipen om naar andere secties van de app te gaan en kun je op foto’s en video’s klikken om ze fullscreen te zien. Dit klinkt als een logische optie voor een nieuws-app, maar dat was eerst nog niet mogelijk. Het is daarnaast mogelijk geworden om reacties van andere gebruikers te lezen en om ze zelf te plaatsen, zodat je daarvoor niet meer naar de website van De Telegraaf hoeft.

Download: De Telegraaf (gratis)

The Verge

verge.jpgDe Amerikaanse technologiewebsite The Verge heeft een eigen Android-app uitgebracht. The Verge is opgezet nadat een gedeelte van de Engadget-redactie de website had verlaten. Net als de grote website van The Verge draait de Android-app ook om veel beeld en kleurgebruik en heb je een speciaal tabblad waar je op de hoogte wordt gehouden van het nieuws dat jou interesseert. The Verge wil dat jij bij dit tabblad de ‘curator van je eigen nieuws bent’.

Download: The Verge (gratis)

The Weather Channel

weatherchannelAls weer-app val je niet meer snel op in de Google Play Store. Er zijn wel honderden apps beschikbaar die allemaal de weersverwachting laten zien, maar The Weather Channel heeft zichzelf weer op de kaart weten te zetten met een nieuw design. Vol van kleur en boordevol informatie. De app, die ondanks de naam ook in het Nederlands beschikbaar is, laat onder andere de lokale verwachtingen, radarbeelden, weekverwachting en neerslagvoorspellingen zien. The Weather Channel is door de laatste update ook voor Android-tablets geoptimaliseerd en laadt video’s een stuk rapper dan voorheen. Een aanrader die gratis in de Google Play Store te downloaden is.

Download: The Weather Channel (gratis)

Zite

zite.jpgMet Zite kun je gratis nieuws lezen van diverse bronnen die aan de hand van onderwerpen worden gegroepeerd. Zo zijn categorieën als Technology, Film & TV, Gadgets en Gaming standaard voorgeprogrammeerd, maar je kan ook eigen trefwoorden toevoeging zoals bijvoorbeeld Android en Google. Je krijgt dan automatisch het laatste nieuws over deze onderwerpen te lezen.

Download: Zite (gratis)

Tip ons!

Ook een handige app gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier!

Raad ons ook aan op Google
moveexpand

AndroidPlanet NieuwsUpdate


We geven een Motorola Moto G weg!

Schrijf je nu in voor de AndroidPlanet nieuwsupdate en maak kans op deze Moto G.


Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden.
moveexpand

De Populairste Android smartphones


Hier vind je de populairste Android smartphones van dit moment. Bekijk onze video review, lees onze tips en ontdek de beste Android smartphone aanbiedingen!

Top 4: Android smartphones

Galaxy S5 + Gratis Cover
Toestel: nu €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
LG G3 + Gratis G Watch!
Toestel: €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
Samsung Galaxy S5 Mini
Toestel: €0,- | 200 Min | Onbep. SMS | 700MB | €7,- korting p/m!
Meer info
Huawei Ascend P7 Black
Toestel: €0,- | 150 Min | Onbep. SMS | 500MB | €6,- korting p/m!
Meer info

Bekijk de Galaxy S5 Video Review

Video Samsung Galaxy S5 Review

Meer info populairste smartphones

- Galaxy S5 review - Galaxy S5 nieuws
- LG G3 review - LG G3 nieuws
- Ascend P7 review - Ascend P7 nieuws
- Xperia Z2 review - Xperia Z2 nieuws
Adverteren op Android Planet via AdFactor