De 39 beste Nederlandse Android-apps
Daniël Verlaan

Er zijn inmiddels al heel wat Nederlandse apps verschenen in de Google Play Store. Heb je net een Android-toestel gekocht, dan is het interessant om te weten welke Nederlandse apps je zoal kunt gebruiken. We geven hier een lijst van Nederlandse apps die de moeite zijn om te installeren.

De apps kunnen via de website van Google Play worden geïnstalleerd. Als je deze webpagina vanaf een smartphone of tablet bekijkt, is het ook mogelijk om op een link te drukken en direct naar de app in de Google Play Store te worden gestuurd.

1. NS Reisplanner Xtra

Screenshot_2014-01-16-08-14-48De NS Reisplanner Xtra is het beste wat de NS de afgelopen jaren is overkomen. De treinen mogen dan vaak problemen hebben, de app werkt altijd als een zonnetje. Je kunt je reis plannen, vertrektijden op de stations zien, actuele storingen bekijken, reizen opslaan voor hergebruik en de app heeft zelfs spraakbesturing. Als je tegen de app zegt dat je morgen om half acht van Amsterdam naar Utrecht wilt reizen, kiest de NS Reisplanner Xtra automatisch de beste treinreis.

Een andere handige functie is het notificatiesysteem: je wordt op de hoogte gehouden wanneer je trein vertrekt, aankomt en dat je vooral niet moet vergeten uit te checken. In 2014 is de app voorzien van een geheel nieuw design. Lees meer over de nieuwe NS Reisplanner Xtra.

Download NS Reisplanner Xtra in Google Play (gratis)

2. 9292

9292 heeft een nieuwe Android-app gelanceerd. En het is eindelijk de app die 9292 sinds het nieuwe design verdient. De nieuwe app vervangt het oude 9292 OV Pro die je van je Android-toestel kunt verwijderen. De nieuwe 9292 heeft het kenmerkende en zeer mooie design, werkt snel en is vooral gewoon enorm handig – in tegenstelling tot de oude app.

Met 9292 heb je de mogelijkheid om een reis te plannen via het openbaar vervoer, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke reizen die je via de app kunt bewaren. Het mag gezegd worden: 9292 heeft een uitstekende app.

Download 9292 in Google Play (gratis)

3. ING Bankieren

ing.jpgING was vrij laat met het uitbrengen van hun app, maar het wachten wat het meer dan waard. De ING Bankieren-app is één van de mooiste en meest overzichtelijke apps van deze Nederlandse lijst. Je regelt al je geldzaken zonder de vervelende TAN-codes en hebt altijd zicht op je rekeningen.

Zowel je betaalrekeningen als je spaarrekeningen zijn beschikbaar en je maakt geld over met een zelf ingestelde pincode. Met deze pincode beveilig je ook de app, zodat niemand toegang tot jouw rekeningen heeft. ING Bankieren bevat tevens een adressenboek.

Download ING Bankieren in Google Play (gratis)

4. Buienalarm

buienalarm

Met de Buienalarm-app is het niet meer nodig om telkens de buienradar te checken. De app waarschuwt je namelijk wanneer het gaat regenen, zodat je precies weet wanneer je naar binnen moet gaan om de bui te ontlopen. Je kunt zelf aangeven in welke tijdsperiode je een melding wilt hebben, bijvoorbeeld wanneer je een tuinfeest gepland hebt. Ook is er een handige widget beschikbaar.

De meeste recente versie van Buienalarm, versie 3.0, is voorzien van een compleet vernieuwde interface. Dat oogt niet alleen mooier, maar is ook een stuk functioneler. De app gebruikt nu het Material Design en presenteert informatie op een overzichtelijkere manier.

Download Buienalarm in Google Play (gratis)

5. Flitsmeister

flitsmeister4Flitsmeister is de koning onder de file- en flits-apps. De app geeft je een overzicht van alle mobiele flitsers, files, trajectcontroles en flitspalen, waardoor je – als het goed is – nooit meer een boete ontvangt. Flitsmeister draait op de achtergrond als jij in de auto zit en geeft een melding als je in de buurt van een flitser komt.

En het beste nieuws? De app, die geheel gratis in de Play Store te downloaden is, is in 2013 van een geheel nieuw, strak en volwassen design voorzien. Lees meer over Flitsmeister.

Download Flitsmeister in Google Play (gratis)

6. Buienradar

buienradarMet de Android-app van Nederlands bekendste weerwebsite Buienradar.nl kun je in één oogopslag de weersverwachting voor de komende dagen zien. Zo kun je kiezen uit de kaart van Nederland of van Europa met bijbehorende weeranimaties zodat je ziet waar de neerslag naar toe zal gaan. Naast buienkaarten zijn er ook kaarten voor temperatuur, windrichting en zicht.

Daarnaast kun je aangeven of je alerts wilt ontvangen of er buien aankomen zodat je nooit meer hoeft te worden verrast door een regenbui als je de deur uit gaat. Naast het weer vind je ook de laatste file-informatie.

Download Buienradar.nl Phone in Google Play (gratis)

7. ABN Amro Mobiel Bankieren

abnMet de ABN Amro Mobiel Bankieren-app heb je altijd toegang tot al je bankrekeningen bij ABN AMRO. Zo is het mogelijk om vanuit de app bedragen naar jezelf en anderen over te maken, en het handige adressenboek te beheren. Ook handig is het zogenoemde Visueel Bankieren, waarmee je rekeningen en pinbetalingen personaliseert met eigen afbeeldingen.

De ABN Amro-app is de afgelopen tijd flink verbeterd is vooral op visueel gebied flink vooruitgegaan. Waar de oude app nog ietwat saai oogde, lijkt het uiterlijk van de huidige app op dat van internet bankieren op de pc. Vanuit de app kun je overigens ook contact opnemen met een bank via de Bankmail of telefoon.

Download ABN AMRO Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)

8. ANWB Wegenwacht

ANWBWegenwacht2De officiële ANWB-app fungeert als communicatiemiddel met de ANWB: met een druk op de knop kun je pech-onderweg-dienst bellen en direct je locatie doorgeven. Scheel hen en jou tijd. Daarnaast kun je jouw wegenwacht-account aanpassen. Ook zijn er tips & trucs in de app aanwezig.

Dat is niet alleen handig: de tips zijn ook nog eens heel fijn gesorteerd. Denk bijvoorbeeld aan een indicatie van verschillende meldingen in de auto: welk icoontje krijg je als de rem het niet meer goed doet? Ook zijn er adviesvideo’s aanwezig.

Download ANWB Wegenwacht in Google Play (gratis)

9. Thuisbezorgd.nl

Thuisbezorgd.nl

De officiële Android-app van Thuisbezorgd.nl mag niet op jouw toestel ontbreken. Thuisbezorgd is verreweg de beste app om vanaf je Android eten te bestellen, wanneer je bijvoorbeeld een keer geen tijd of zin hebt om te koken. Dat kan bij ruim 5500 verschillende restaurants en in een aantal simpele stappen.

Vooral handig is de zoekfunctie van de app. Er zijn verschillende filters aanwezig waarmee je gerichter naar een restaurant kunt zoeken. Zo voorkom je dat je bij een restaurant bestelt met een slechte beoordeling of een te lange afstand. De Thuisbezorgd.nl-app laat je overigens op verschillende manieren betalen, waaronder via iDEAL, PayPal of een creditcard.

Download Thuisbezorgd.nl in Google Play (gratis)

10. Appie van Albert Heijn

appieAppie is een applicatie waarmee je makkelijker boodschappen kunt doen bij Albert Heijn. De applicatie bevat een boodschappenlijstje, een overzicht van nabije winkels, recepten en aanbiedingen. Ook is er een mogelijkheid om te kijken welke acties er zoal georganiseerd worden.

Handig is dat je je bonuskaartnummer kunt invullen en daarbij te zien krijgt welke boodschappen je vaak en/of recent nog hebt besteld. Het samenstellen van je boodschappenlijstje wordt daardoor een stuk makkelijker, maar er is nog een handige functie: het toevoegen van nieuwe boodschappen door de streepjescodes te scannen. In de app zijn ook nog uitgebreide recepten-mogelijkheden toegevoegd.

Download Appie van Albert Heijn in Google Play (gratis)

11. Marktplaats

MarktplaatsMarktplaats, de grootste tweedehands verkoopwebsite van Nederland, heeft ook een eigen handige Android-app. Je kunt zelf producten toevoegen om te verkopen, gemaakte foto’s bij je advertentie plaatsen en krijgt een notificatie zodra iemand heeft geboden. Als je iets wilt kopen, kun je met een trefwoord of via postcode zoeken op Marktplaats en advertenties bekijken en de verkoper contacteren.

Een handige feature van de Marktplaats-app is dat je vanuit de app een foto kunt maken en direct aan een advertentie kunt toevoegen. Uiteraard zijn er verschillende (betaalde) mogelijkheden om je advertenties meer te laten opvallen, al die hoef je niet perse te gebruiken.

Download Marktplaats in Google Play (gratis)

12. NU.nl

nunl.jpgDe NU.nl-app, die de oude app vervangt, is geschikt voor smartphones en tablets en bevat functies als berichtenfilters, nieuws- en sportnotificaties en integratie met NUjij.nl. Bij belangrijk nieuws krijg je een pushbericht van de app, maar je kunt er ook voor kiezen om over andere onderwerpen te worden geïnformeerd. Zo kun je bijvoorbeeld informatie over voetbalstanden toegestuurd krijgen.

Nieuw in de app is de ‘Dag van NU’, een dagelijks overzicht met het belangrijkste nieuws van de dag. Deze is alleen te zien op tablets en is ontstaan omdat de makers van de app erachter kwamen dat de tablet vooral ‘s avonds van de app wordt gebruik om nog even te kijken wat er is gebeurd.

Download NU.nl in Google Play (gratis)

13. NOS

nos

De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) heeft een officiële Android-app in Google Play. De nieuwe versie werkt echter wel een stuk sneller en stabieler en is een welkome aanvulling voor het huidige aanbod van nieuws-apps voor Android. Streams starten sneller op en de weerpagina bevat het video-weerbericht.

De NOS-app biedt daarnaast een overzicht van video’s, waaronder het Journaal, Jeugdjournaal, NOS op 3 en een tweetal livestreams. De NOS-app werkt ook met tablets en maakt goed gebruik van het grotere scherm. Zo oogt de app overzichtelijker en worden er meer nieuwsberichten getoond.

Download NOS in Google Play (gratis)

14. NOS Teletekst

teletekst.jpgHoewel er veel verschillende nieuws-apps in Google Play beschikbaar zijn, blijft de NOS Teletekst-app populair onder Android-gebruikers. De app brengt alle informatie van Teletekst naar je Android en doet dat op een goede manier. Zo kun je bovenin gemakkelijk een pagina opzoeken of tussen verschillende pagina’s schakelen, en onderin terecht voor de rubrieken Binnenland, Sport, Verkeer en Weer.

Waar vroegere versies van de NOS Teletekst-app wat traag waren, is dat nu heel anders. Het openen van pagina’s verloopt lekker vlot en ook met een slechte internetverbinding blijft de app redelijk snel werken. Verder kun je een startpagina bepalen en favoriete pagina’s opslaan.

Download NOS Teletekst in Google Play (gratis)

15. NPO

npo.jpg

De officiële app van NPO, vroeger Uitzending Gemist. Met NPO kun je tv-programma’s van de publieke omroep op je Android toestel terugkijken. De programma’s verschijnen kort na afloop van de uitzending op NPO 1, 2 en 3 en blijven dertig dagen beschikbaar. Ook is er een handige tv-gids aanwezig waarmee je precies ziet wat er te zien is op de verschillende NPO-zenders.

Je hebt verschillende tabs als uitgelichte, nieuwe en populaire programma’s en kunt op zender, omroep en trefwoord zoeken. In de app stel je zelf de kwaliteit van de streams in. Wel raden we aan om via een wifi-verbinding te streamen, omdat je anders (veel) sneller door je databundel heen bent.

Download NPO in Google Play (gratis)

16. Nationale Politie

nationalepolitie2Met de Nationale Politie Android-app kunnen gebruikers snel contact leggen met de politie en al het laatste nieuws van de politie bekijken. De Nationale Politie Android-app is gratis in Googles app-winkel te downloaden en wil het contact met de politie gemakkelijker en overzichtelijker maken.

Het politienieuws bedraagt informatie over relevante lokale acties, maar ook berichten over vermiste kinderen en personen en verdachten die worden gezocht. Je kunt instellen voor welke locatie je op de hoogte gehouden wilt worden, zoals Amsterdam of Utrecht. De Nationale Politie Android-app kan ook de gps-locatie opvragen om op basis van de locatiegegevens een persoonlijk nieuws- en berichtenaanbod te presenteren.

Download Nationale Politie in Google Play (gratis)

17. JustEat.nl

JustEat.nlMet de Just Eat-app voor Android is het heel eenvoudig om eten te bestellen en thuis te laten bezorgen. Ideaal voor wie een avondje geen zin heeft om te zwoegen in de keuken. Via de app kun je maaltijden bestellen bij ruim 3000 restaurants en in veel gevallen zelfs met korting. Door je locatie te bepalen via gps of met behulp van je postcode zie je snel welke restaurants in de buurt zijn en bekijk je welke gerechten deze op het menu hebben staan.

Daarnaast kun je restaurants filteren op keuken, beoordeling en op rangschikken op alfabetische volgorde. Just Eat toont welke restaurants korting aanbieden, waardoor je vaak zelfs goedkoper uit bent. Afrekenen verloopt veilig met cash, creditcard of via iDEAL.

Download JustEat.nl in Google Play (gratis)

18. Rabo Bankieren

raboDe Rabobank heeft een applicatie gemaakt waarmee je saldo kunt checken, transacties kunt zien en geld kunt overmaken naar andere rekeningen. Overmaken naar bekenden en naar eigen rekeningen gaat zonder moeite, maar om geld over te maken naar onbekende rekeningen en bij het overmaken van bedragen groter dan 300 euro zul je een random reader met je bankpas moeten hebben. Daardoor is een dubbele beveiliging aangebracht om misbruik van je rekening te voorkomen.

Om de app te kunnen gebruiken moet je natuurlijk ook eerst inloggen. Daarna zie je de rekeningen die je via Rabo Mobielbankieren kunt beheren. De app bevat ook een nieuwsfeed over de Rabobank en een lijstje met contactinformatie voor als je toch nog gewoon wilt bellen.

Download Rabo Bankieren in Google Play (gratis)

19. RTL XL

rtlxl.jpgMet de RTL XL-app zijn alle programma’s van RTL terug te kijken. Hierdoor hoef je nooit meer een Goede Tijden, Slechte Tijden, RTL Boulevard, EditieNL of Voetbal Inside te missen. De app laat je gratis de meest recente aflevering zien, maar wil je eerder afleveringen terug kijken dan dien je een RTL XL-abonnement aan te schaffen.

Je kunt kiezen tussen fragmenten en gehele afleveringen en de beelden worden via de internetverbinding naar je toestel gestreamed. Wel raden we je aan om met een wifi-verbinding te streamen; hiermee voorkom je dat je dataverbruik omhoog schiet.

Download RTL XL in Google Play (gratis)

20. Thuisarts.nl

thuisarts gezondheids appThuisarts.nl is ontwikkeld door het Nederlands Huisartsen Genootschap en toont onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid. Vanuit het startscherm van de app kun je zoeken op diverse onderwerpen, van hoofdpijn en griep tot kneuzingen.

Vervolgens kun je meer lezen over de aandoening, de symptomen, oorzaken en wat je eraan kunt doen. Daarnaast kun je handige zelftests doen om zo te bepalen of een bezoek aan de huisarts nodig is of niet.

Download Thuisarts.nl in Google Play (gratis)

21. TVGiDS.tv 2.0

TVGids.TV

Zeer uitgebreide Nederlandse tv-gids, met onder andere herinneringen wanneer een programma begint, toplijstje van best bekeken programma’s, automatische synchronisatie, offline raadplegen en bladeren door zenders. Een tijdbalk bij elk programma geeft aan hoe lang het programma al bezig is, zodat je weet of het nog zin heeft om te gaan kijken.

De app heeft een vernieuwd uiterlijk, ondersteunt nu automatische herinneringen en laat films twee weken vooruit al zien. Een kleine, maar handige toevoeging zijn de tijdbalken die onder elk programma worden weergegeven. Hiermee zie je in één oogopslag hoe lang een programma nog duurt.

Download TVGiDS.tv 2.0 in Google Play (gratis)

22. App van de Dag

appvandedagApp van de Dag is een megasucces op de iPhone en iPad. Na een plotselinge verdwijning uit de iOS-store en een onverwachte terugkomst, is App van de Dag nu ook beschikbaar voor Android.

App van de Dag geeft je elke dag een gratis app waarvoor je normaal gesproken moet betalen: er wordt dagelijks onderhandeld met app-ontwikkelaars om hun app voor 24 uur gratis aan te bieden. Door een pushbericht word je op de hoogte gehouden van de aanbiedingen en velen hebben door dit concept al honderden euro’s bespaard.

Download App van de Dag in Google Play (gratis)

23. DirectLease Tankservice

directlease

Met de DirectLease Tankservice-app kun je zoeken waar je het goedkoopst kunt tanken. De app laat zien bij welke tankstations je allemaal terecht kunt, inclusief openingstijden en de actuele prijzen voor bezine, diesel, LPG en meer. Het is zelfs mogelijk om te zoeken naar een tankstation met een winkel, wasstraat of die aanhangers accepteert.

Met de zogenoemde merkenfilter vind je gemakkelijk een benzinestation van bijvoorbeeld Shell, Esso of Texaco. De app is verder met vrijwel alle stations in Nederland bekend, en is daarmee verreweg de meeste app om te checken waar je het beste kunt tanken.

Download DirectLease Tankservice in Google Play (gratis)

24. Péago

peago1Wanneer je over de Franse snelwegen heen rijdt, zul je vast bekend zijn met de forse bedragen die je aan tol betaald. Met de handige Android-app Péago kun je echter makkelijk besparen op tolgeld. Dat doet de app door je op de juiste momenten af te laten slaan, zodat je niet tegen onnodig hoge kosten aanloopt.

Péago houdt precies bij hoeveel geld je bespaart en is daarnaast gemakkelijk in gebruik. Je dient simpelweg een vertrekpunt en eindbestemming in te voeren, vervolgens op ‘Verder’ te drukken en aan te geven in welke klasse jouw voertuig valt. Hierna word je in realtime voorzien van handige informatie.

Download Péago in Google Play (gratis)

25. Upcoming

upcoming

De naam Upcoming zegt al iets over wat deze app anders maakt dan de rest: snelheid. Upcoming is een mooie app met verschillende feeds van allerlei categorieën nieuws. De inhoud van de app wordt vliegensvlug verzameld door de zogenaamde ‘Content Kings & Queens’, die op een verschrikkelijk snel tempo het complete internet uitkammen voor de laatste trends.

In de Upcoming-app kun je terecht voor geinige tweets, memes, quizes en leuke gifjes, afbeeldingen en filmpjes. Ook kun je zaken op verschillende manieren delen, waaronder via Twitter, Facebook of een mailtje.

Download Upcoming in Google Play (gratis)

26. PostNL

postnl1De meest gebruikte diensten van PostNL op je Android-toestel. De app is gratis te downloaden en laat je de status van de verzending van een pakketje opvragen. Weten hoeveel porto er op je brief moet? Een postcode opzoeken? Het is zelfs mogelijk om brieven te frankeren met een digitaal aan te schaffen code.

De vernieuwde app van PostNL heeft een nieuwe interface en fraaier uiterlijk. Bij laatstgenoemde wordt het Material Design gebruikt, wat je herkent aan de oranje balk bovenin en vloeiende animaties. Zo is de app weer helemaal klaar voor de toekomst.

Download PostNL in Google Play (gratis)

27. ASN Mobiel Bankieren

asnbankierenDe officiële app van ASN Bank is beschikbaar in de Google Play Store. Met de app kun je onder andere je saldo van je betaal- en spaarrekeningen checken, bij- en afschrijvingen bekijken, gemakkelijk geld overboeken, gebruikmaken van een adresboek en periodieke overboekingen inplannen.

Na het downloaden van ASN Mobiel Bankieren registreer je het toestel via de ASN Digipas of met je toegangsnaam en wachtwoord. De app wordt tevens met een persoonlijke pincode beveiligd.

Download ASN Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)

28. MyOrder

myorderMyOrder is een applicatie waarmee je drankjes kunt bestellen en afrekenen. Dat doe je via je Android-telefoon: installeer de app, betaal via SMS Betalen van de Rabobank (ook geschikt voor klanten van andere banken) en binnen een paar minuten staat je drankje op tafel. Je kunt op elk moment weer opstappen, want de rekening is al betaald. De app was al beschikbaar voor de iPhone. Vooraf kies je in welke horecagelegenheid je bent, waarna je een digitale menukaart te zien krijgt. Het accent ligt op drankjes en kleine hapjes, zoals bitterballen.

Ook is de app te gebruiken bij een aantal ijswinkels, strandtenten en bioscopen. Het aantal locaties waar je terecht kunt is nog beperkt, maar breidt zich sterk uit. Belangrijk is ook de ondersteuning voor Hyves Betalen, dat door MyOrder wordt afgehandeld.

Download MyOrder (gratis)

29. OV-chipkaart

Screenshot_2014-01-28-15-50-15Met de OV Chipkaart Android-app kun je overal je online transactieoverzicht bekijken, servicepunten voor de OV-chipkaart in de buurt vinden en snel je kaartgegevens in te zien. Bij de Android-app log je in met je Mijn OV-chipkaartaccount.

De app biedt daarmee dezelfde functies als de website, die het ook mogelijk maakt om je transactieoverzicht en daarmee je reisoverzicht te bekijken. Zo laat de website bijvoorbeeld zien wanneer je ergens in- of uitcheckte en hoeveel de reis heeft gekost.

Download OV-chipkaart in Google Play (gratis)

30. Scoupy

scoupyScoupy is een app die voor allerlei bedrijven, zoals restaurants en winkels, talloze coupons heeft. Die kun je bij het afrekenen van je aankoop of bestellingen ‘sliden’, waarna een winkelier jouw unieke kortingscode te zien krijgt.

De aanbiedingen die je ziet, worden bepaald aan de hand van je huidige locatie. De app heeft volgens de makers inmiddels 500.000 gebruikers en noemt zich daarmee de Nederlandse marktleider in ‘mobile couponing’. Lees meer over Scoupy.

Download Scoupy in Google Play (gratis)

31. Smulweb

smulwebIn de Smulweb-app zoek je gratis in een database van +350.000 recepten en meer dan 15.000 restaurants. Met de app zet je door alle beschikbare recepten altijd iets lekkers op tafel.

In Smulweb kun je automatisch boodschappenlijstjes maken, foto’s van recepten toevoegen, receptenvideo’s bekijken en zoeken op gerecht, keuken of thema. Het is ook mogelijk om naar restaurants bij jou in de buurt te zoeken en online te reserveren.

Download Smulweb in Google Play (gratis)

32. Onze Taal

onzetaalDe app van Onze Taal: bijna 2000 adviezen over goed Nederlands. De experts van het Genootschap Onze Taal adviseren elke dag over correct taalgebruik en weten alles van spelling, grammatica, leestekens en goed formuleren. De app van Onze Taal biedt bovendien dagelijks vers taalnieuws, en natuurlijk meer informatie over de diensten van Onze Taal.

Om de hoogte te blijven van het laatste taaladvies, is het overigens wel zaak om te beschikken over een wifi- of mobiele internetverbinding. Alleen dan krijg je de laatste adviezen.

Download Onze Taal in Google Play (gratis)

33. SNS Mobiel Bankieren

SNS Mobiel Bankieren is bedoeld om onderweg je bankzaken te regelen. Je kunt inloggen met de digicode, die je zelf aanmaakt in Mijn SNS. Vervolgens check je het saldo van je betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen. De bij- en afschrijvingen zijn meteen te raadplegen. Tot zover is er niet zoveel nieuws ten opzichte van de oude SNS Saldo-app, die vanaf nu wordt uitgefaseerd.

Maar met SNS Mobiel Bankieren kun je meer: je kunt overboeken tussen je rekeningen als je een digicode hebt (een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord). En als je ook nog een SNS Digipas hebt, kun je overboeken naar rekeningnummers van anderen.

Download SNS Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)

34. De Telegraaf

De Telegraaf

De grootste krant van Nederland heeft ook een eigen app. Je krijgt toegang tot het laatste nieuws van Telegraaf.nl, waaronder binnen- en buitenland, sport, Privé, Vrouw, DigiTaal of de autowereld. De app is gemakkelijk in gebruik, heeft een optie om de meest populaire artikelen te bekijken en je kunt ook je eigen nieuwsportal samenstellen.

De Telegraaf-app werkt verder met een simpele, maar fijne interface. Zo kun je met een simpele swipe tussen artikelen schakelen en hierbij foto’s en video’s bekijken. Tik op een foto of video om ‘m in volledig scherm af te spelen. Ook kun je reageren op artikelen en de reacties van anderen lezen.

Download De Telegraaf in Google Play (gratis)

35. Taalvoutjes

taalvoutjesEen van Nederlands grappigste Facebook-pagina’s heeft inmiddels een eigen Android-app, zodat je jezelf altijd en overal kunt vermaken met de domste en grappigste taalfouten. Taalvoutjes heeft inmiddels ook al een uitgebreide website, en alle domme taalmissers zijn via een browser allang via Taalvoutjes’ eigen Facebook-pagina te volgen.

Sinds kort kun je al die zogeheten voutjes ook vanuit een overzichtelijke Android-app bekijken gelukkig, zodat je nooit zonder grappige taalmissers hoef te zitten. Lees meer over Taalvoutjes.

Download Taalvoutjes in Google Play (gratis)

36. VI

viMet de VI-app volg je het voetbal in de vorm van nieuws, radio, video, statistieken, standen, live scores, transfers en nog veel meer. Via een in-app aankoop kun je ook de actuele wedstrijdstatistieken zoals goals en kaarten zien en krijg je notificaties over al het nieuws van je favoriete team of als er een doelpunt is gescoord.

Ook bevat de VI-app een transferoverzicht. Hiermee blijf je altijd op de hoogte van de huidige selectie-ontwikkelingen. Dat is handig, want vooral tijdens de drukke transferperiode’s in het lastig om op te hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Download VI in Google Play (gratis)

37. Ziggo TV

ziggotvZiggo TV bevat een reeks aan handige functies, waaronder een programmagids met meer dan 160 zenders die je naar eigen wens in volgorde aan kunt passen. Het is ook mogelijk om te zoeken op genre of trefwoord en mocht je een programma via social media willen delen, heeft de app hier ook een aparte optie voor.

De tablet-versie van Ziggo TV biedt ook nieuws aan over de huidige programma’s en geeft je tv-tips. Een laatste handige functie is de samenwerking met Ziggo On Demand-titels. Met deze catalogus kun je films, series en muziekfilms aanschaffen en via de ontvanger van Ziggo op je televisie bekijken.

Download Ziggo TV in Google Play (gratis)

38. VKMAG

vkmag“Je kunt VK vergelijken met het stoutste jongetje uit de klas, het jongetje dat altijd strafregels moet schrijven en het jongetje wat altijd in het fietsenhok te vinden is. Maar bij VKmag staat de lach voorop.” Inderdaad, het shockblog VKMAG is niet voor iedereen, maar wel voor degenen met ietwat grove humor. En die heb je genoeg. Eindelijk is daar dan de officiële Android-app, boordevol links, afbeeldingen en video’s. Let wel: het is je eigen verantwoordelijkheid als je op een artikel drukt.

Download VKMAG in Google Play (gratis)

39. Van Dale Nederlands

vandaleJe hoeft geen woordenboek meer mee te slepen, want met Van Dale heb je alles offline beschikbaar op je Android-toestel. Er zijn meerdere varianten, waaronder Nederlands naar: Frans, Engels, Duits en Spaans. Ook is er een Nederlands woordenboek. Het zijn prijzige boeken . Bij de vreemde talen (zoals Spaans) krijg je bij diverse woorden de hoorbare Spaanse uitspraak te horen.

Ook zijn er vervoegingen van Spaanse woorden voorhanden en kun je je talenkennis testen met ‘Woord van de dag’. Heb je een verkeerde spelling ingevoerd, dan geeft Van Dale een betere suggestie.

Download Van Dale Pocket Nederlands in Google Play(6,99 euro)

Tip ons!

Ook een handige Nederlandse app gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.