bluestacks androidBlueStacks is een soort Parallels voor Windows. Je draait een virtuele kopie van Android bovenop een normale installatie van Windows. Het bijzondere daarbij is, dat BlueStacks ook gebruik kan maken van hulpprogramma’s en drivers van Windows. De Skype-applicatie van Android kan bijvoorbeeld gebruikmaken van de VoIP-driver van Windows. Andersom werkt trouwens ook en er is zelfs multitasking mogelijk, met behoorlijke prestaties. Toegang tot de Android Market heb je niet, maar als alternatief kun je apps downloaden uit de Amazon Appstore. Momenteel is de app alleen nog maar beschikbaar als testversie.

Later in 2011 gaat het bedrijf achter BlueStacks de code beschikbaar stellen, waarschijnlijk tegen betaling. Wat het nut van BlueStacks is? Pc-makers kunnen profiteren van de hoeveelheid apps die al voor het Android-platform beschikbaar zijn. Ook kun je op je Android-tablet apps gebruiken die je van Windows kent. BlueStacks levert een volledig virtuele versie van het Android OS en draait het op een x86-gebaseerde Windows-pc.

bluestacks

Geschreven door Redactie | Auteur bij AndroidPlanet.nl

De redactie van AndroidPlanet.nl voorziet je dagelijks van het laatste en beste Android nieuws, handige tips, de leukste apps en koopadviezen. AndroidPlanet.nl is onderdeel van BigSpark, een online uitgever uit…

Even reageren