Google Nexus One

uitgefaseerd
Laatste OS
Android 2.3 (Gingerbread)
Schermgrootte
3.7 inch
Opslagcapaciteit
1 GB

Google Nexus One: de eerste Nexus-smartphone van Google

De Google Nexus One is de eerste telefoon die Google onder eigen naam heeft uitgebracht. Hoewel de software puur ‘Google’ is, heeft de zoekgigant de hardware laten maken door HTC. Qua specificaties heeft het toestel veel weg van de HTC Desire, maar de software is Android. Grote voordeel van het toestel is dat je altijd over de laatste Android-versie beschikt.

De Nexus One heeft een 3.7 inch-amoled-scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels. Het apparaat heeft een 1GHz-processor, een 5-megapixel-camera met autofocus en flitser en een 1400 mAh-batterij. Hoewel de Nexus via aanraking bestuurd kan worden, heeft het toestel ook een trackball. Deze geeft licht als je notificaties ontvangt. Hoewel het toestel in 2010 voor het eerst uitkwam, krijgt het nog altijd als een van de eersten de nieuwste Android-firmware-updates.

Pluspunten Nexus One

  • Handzaam door compact formaat
  • Voorzien van meerdere updates
  • Capabele specs

Minpunten Nexus One

  • Schermresolutie valt tegen
  • Beperkte cameramogelijkheden

Google Nexus One video

Laatste berichten

Google gooit Nexus One-forum op slot

Google gooit Nexus One-forum op slot

0
1 min
Nieuws
Er gaat een slotje op het officiële Nexus One-forum. Vanaf 1 november kunnen gebruikers geen berichten meer plaatsen op het Nexus One-forum. Dan zijn oude topics alleen nog maar te…
Google Nexus One review: het eerste Nexus-toestel van Google

Google Nexus One review: het eerste Nexus-toestel van Google

0
4 min
7
Reviews
Hieronder vind je een review van de Nexus One. We hebben het toestel gedurende twee weken aan een uitgebreide test onderworpen. De Nexus One werd gepresenteerd als een echte iPhone-killer en dat is terecht: het toestel heeft een opvallend groot scherm en een design dat bij veel mensen in de smaak zal vallen.