appgravityNaast de Android Market-website zijn er nog meer diensten om nieuwe Android-apps te ontdekken, zoals Appsfire. Sinds kort is er een nieuwe dienst met de naam Appgravity, die zich ook op het zoeken en vinden van interessante Android-apps heeft gestort. Appgravity haalt z’n gegevens uit de Android Market en laat je de resultaten op allerlei manieren doorzoeken: op categorie, trefwoord, naam, relevantie, rating, publicatiedatum of aantal downloads. Vervolgens word je doorgestuurd naar de download-pagina van de Android Market.

Op het eerste gezicht voegt het niet zoveel toe aan de bestaande zoekmogelijkheden van de Android Market. Maar Appgravity heeft nog wat extra’s in petto waardoor je het toch wil gebruiken. Er komen namelijk veel meer koppelingen met andere app stores in, zodat je ook kleine en minder bekende apps kunt vinden. Het plan is om te beginnen met Amazon, maar daar stopt het niet. Apps die alleen via de website van de ontwikkelaar zelf worden aangeboden, zou je er op termijn ook in terug kunnen vinden. Appgravity biedt ook een wat overzichtelijker interface en iets meer filtertools. Op termijn komen er ook prijsvergelijkingen bij, zodat je kunt zien bij welke app store je het goedkoopst een bepaalde app kunt aanschaffen. Er wordt voorts nog gewerkt aan plug-ins en widgets voor WordPress, Blogger, Eclipse en Netbeans. Wel blijkt het lastig om gebruik te maken van de Google-API om gegevens van de Android Market uit te lezen. Appgravity moest de API reverse-engineeren omdat er geen publieke documentatie is en er geen ondersteuning wordt geboden.

Geschreven door Redactie | Auteur bij AndroidPlanet.nl

De redactie van AndroidPlanet.nl voorziet je dagelijks van het laatste en beste Android nieuws, handige tips, de leukste apps en koopadviezen. AndroidPlanet.nl is onderdeel van BigSpark, een online uitgever uit…

Even reageren