Tien must-have Android-apps


Eindelijk je eerste Android-toestel in handen, maar geen flauw idee wat je moet installeren? Hier vind je 10 must-have Android-apps die eigenlijk standaard op iedere Android-telefoon zouden moeten staan. Inmiddels zijn honderdduizenden apps te vinden in de Android Market en zelf zoeken kan vaak nogal tijdrovend zijn. Androidplanet neemt je dit werk uit handen.

De apps kunnen via de website van de Google Play Store worden geïnstalleerd. Als je deze webpagina vanaf een smartphone of tablet bekijkt, is het ook mogelijk om op een link te drukken en direct naar de app in de Google Play Store te worden gestuurd.

WhatsApp

whatsappMet WhatsApp kun je onbeperkt berichten versturen naar en met andere WhatsApp-gebruikers. Dit werkt op dezelfde manier als sms’en, maar WhatsApp biedt meer mogelijkheden. Naast tekstberichtjes kun je ook foto’s, audio en video versturen. Whatsapp is niet alleen beschikbaar voor Android, maar kan ook worden geïnstalleerd op de iPhone, BlackBerry en Symbian Nokia-telefoons. Als je de app installeert, zie je automatisch welke van je contacten WhatsApp op hun telefoon hebben staan. Een ander sterk punt van Whatsapp is dat je ook met complete groepen kunt chatten – handig als je wilt afspreken wat je met je vrienden dit weekend gaat doen! Sinds 2013 heeft WhatsApp een compleet nieuwe interface die meer in lijn is met het Holo-design van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Lees alles over WhatsApp voor Android, met handige tips & trucs.

Download: WhatsApp (gratis)

Gmail

gmail.jpgAls je een Android-toestel in je bezit hebt, moet je eigenlijk ook een Gmail-account gebruiken. De maildienst van Google is ronduit geweldig en werkt ontzettend goed met de app samen. Je kunt meerdere accounts beheren, snel mails opstellen, bijlagen toevoegen, je labels organiseren en nog veel meer. Sinds Android 4.0 wordt Gmail veelvuldig geüpdatet en van nieuwe functies voorzien, waardoor de app steeds mooier oogt en beter werkt. Gmail is daarmee één van de beste Android-apps.

Download: Gmail (gratis)

Facebook voor Android

facebookBlijf continu op de hoogte van het wel en wee van je Facebook-vrienden met de officiële Facebook-app voor Android. Je kunt gemakkelijk statusupdates delen, jouw nieuwsoverzicht bekijken en foto’s uploaden. Ook kun je eenvoudig berichten plaatsen op het prikbord (Wall) van je vrienden of met ze chatten via de ingebouwde chatfunctie. In de mobiele Facebook app vind je vrijwel alle functionaliteit die de desktopwebsite van Facebook.com ook heeft, zodat je altijd onderweg zonder problemen op je Android-smartphone je Facebook-account kunt beheren. Lees alles over Facebook voor Android, met handige tips & trucs.

Download: Facebook voor Android (gratis)

Twitter

twitter.jpgDe officiële Twitter-app was nooit echt goed te noemen, totdat de ontwikkelaars drastisch een aantal updates doorvoerden die zowel uiterlijke als functionele veranderingen bevatten. In de Twitter-app heb je mogelijkheid om meerdere accounts te beheren, kun je het Twitter-profiel aanpassen, het microblog doorzoeken en ontvang je notificaties van nieuwe volgers, retweets en reply’s.

Download: Twitter (gratis)

Instagram

InstagramMet Instagram tover je elke foto om tot een fantastisch plaatje. De app verkreeg zijn populariteit via de iPhone en is nu ook beschikbaar voor Android-toestellen. Je kunt mensen volgen, foto’s liken, reacties geven en zelf foto’s plaatsen. Instagram is eigenlijk een klein sociaal netwerk waar je ook de mogelijkheid hebt om je foto’s op Twitter, Facebook, Tumblr en Foursquare te plaatsen.

Download: Instagram (gratis)

NU.nl

nunl.jpgDe NU.nl-app, die de oude app vervangt, is geschikt voor smartphones en tablets en bevat functies als berichtenfilters, nieuws- en sportnotificaties en integratie met NUjij.nl. Bij belangrijk nieuws krijg je een pushbericht van de app, maar je kunt er ook voor kiezen om over andere onderwerpen te worden geïnformeerd. Zo kun je bijvoorbeeld informatie over voetbalstanden toegestuurd krijgen. Nieuw in de app is de ‘Dag van NU’, een dagelijks overzicht met het belangrijkste nieuws van de dag. Deze is alleen te zien op tablets en is ontstaan omdat de makers van de app erachter kwamen dat de tablet vooral ‘s avonds van de app wordt gebruik om nog even te kijken wat er is gebeurd.

Download: NU.nl (gratis)

Pocket

PocketPocket, dat vroeger Read It Later heette, verzamelt artikelen, video’s en foto’s die je op een later moment wilt bekijken. Het meest handige aan Pocket is de synchronisatie met de browser. Als je geen tijd hebt om een artikel te lezen of video te bekijken, kun je deze content via een knop toevoegen aan je eigen lijst. Deze lijst synchroniseert met je smartphone of tablet en kun je een opgeslagen artikel bijvoorbeeld in de trein lezen. De artikelen die je bewaart, worden in een speciaal design opgeslagen dat alleen de belangrijkste foto’s laat zien en het lettertype goed leesbaar maakt. Ook is het mogelijk om tags aan de content toe te voegen en de lettergrootte en achtergrondkleur aan te passen. Als je een artikel, video of foto hebt gezien, kun je ‘m markeren en wordt het in je archief opgeslagen.

Download: Pocket (gratis)

Dropbox

dropboxDropbox is een cloud-based opslagdienst. Je kunt Dropbox als een soort van online usb-stick zien, die je via je computer, tablet en telefoon kunt bereiken. Je krijgt standaard 2GB gratis en kunt de opslagruimte tegen een maandelijks tarief verhogen. Al je opgeslagen documenten, foto’s en andere bestanden zijn via je smartphone te bekijken, aan te passen en te verwijderen. Het werkt on-the-fly: zodra je iets via je Android-toestel op je Dropbox verwijdert, wordt dat op je computer en laptop ook aangepast. Een andere handige optie is het automatisch uploaden van foto’s. Als je via Wi-Fi bent verbonden, uploadt de app automatisch al je geschoten foto’s naar Dropbox.

Download: Dropbox (gratis)

Google Maps

Screenshot_2013-07-10-09-01-29Google Maps is de officiële kaartendienst van Google. Sinds 2013 is de app van een nieuw design voorzien. Zowel de plattegrond, de pop-ups, de informatie over locaties en het instellingen-menu hebben een make-over gekregen waardoor de app prettiger werkt. Met Google Maps kun je snel informatie van bedrijven opzoeken en je route plannen. Velen vinden Google Maps de beste navigatie-app voor Android. En dat is niet zonder reden. Lees alles over Google Maps voor Android, met handige tips en trucs.

Download: Google Maps (gratis)

9292

9292 heeft een nieuwe Android-app gelanceerd. En het is eindelijk de app die 9292 sinds het nieuwe design verdient. De nieuwe app vervangt het oude 9292 OV Pro die je van je Android-toestel kunt verwijderen. De nieuwe 9292 heeft het kenmerkende en zeer mooie design, werkt snel en is vooral gewoon enorm handig – in tegenstelling tot de oude app. Met 9292 heb je de mogelijkheid om een reis te plannen via het openbaar vervoer, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke reizen die je via de app kunt bewaren. Het mag gezegd worden: 9292 heeft een uitstekende nieuwe app gelanceerd.

Download: 9292 (gratis)

Raad ons ook aan op Google
moveexpand

AndroidPlanet NieuwsUpdate


We geven een Chromecast weg!

Schrijf je nu in voor de AndroidPlanet nieuwsupdate en maak kans op een Chromecast.


Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden.
moveexpand

De Populairste Android smartphones


Hier vind je de populairste Android smartphones van dit moment. Bekijk onze video review, lees onze tips en ontdek de beste Android smartphone aanbiedingen!

Top 4: Android smartphones

Galaxy S5 + Gratis Cover
Toestel: nu €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
LG G3 + Gratis G Watch!
Toestel: €0,- | 300 Min | Onbep. SMS | 1GB | €10,- korting p/m!
Meer info
Samsung Galaxy S5 Mini
Toestel: €0,- | 200 Min | Onbep. SMS | 700MB | €7,- korting p/m!
Meer info
Huawei Ascend P7 Black
Toestel: €0,- | 150 Min | Onbep. SMS | 500MB | €6,- korting p/m!
Meer info

Bekijk de Galaxy S5 Video Review

Video Samsung Galaxy S5 Review

Meer info populairste smartphones

- Galaxy S5 review - Galaxy S5 nieuws
- LG G3 review - LG G3 nieuws
- Ascend P7 review - Ascend P7 nieuws
- Xperia Z2 review - Xperia Z2 nieuws
Adverteren op Android Planet via AdFactor