Acer Liquid E3: betaalbaar toestel met fraai scherm
De Liquid E3 van Acer is een betaalbare smartphone met een redelijk groot 4,7 inch-scherm. Het display heeft een hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels, waardoor het toestel foto’s en apps lekker duidelijk toont, zonder dat het beeld er korrelig uitziet. De E3 wordt aangestuurd door een 1,2GHz quadcore-processor met 1GB aan werkgeheugen.
Een belangrijke eigenschap van de Liquid E3 is de camera: deze schiet foto’s met maximaal 13 megapixels. Daarmee kan de Acer-smartphone zich meten met de veel duurdere high-end smartphones van andere merken. De camera maakt fraaie foto’s en er is ook nog een 2 megapixel-camera aan de voorkant om selfies in hoge kwaliteit te maken of te videobellen.
Lees verder na de advertentie.
De Acer Liquid E3 in vogelvlucht
De Acer Liquid E3 kenmerkt zich door het fraaie en scherpe scherm. Daarnaast is het toestel voorzien van prima specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.
- 4,7 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
- Voorzien van vlotte 1,3GHz quadcore-processor
- 13 en 2 megapixel-camera voor het maken van foto’s
- Fraai design en recente versie van Android (4.4 KitKat)
Meer over de Acer Liquid E3
De Liquid E3 is voorzien van een quadcore-processor van MediaTek met een kloksnelheid van 1,2GHz, 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan interne opslagruimte dat met een micro-sd-kaart kan worden uitgebreid. Om die hardware van energie te voorzien, heeft Acer de smartphone voorzien van een 2000 mAh-accu.
Vanuit de doos draait de Liquid E3 op Android 4.2 (Jelly Bean), waarmee je de laatste apps en games kunt draaien. Ook fijn is het feit dat Acer het toestel naderhand heeft bijgewerkt naar Android 4.4 (KitKat). Hierdoor je over een recentere versie van Android en bijhorende functies en opties.
Acer heeft over het besturingssysteem een eigen laagje software gelegd: LiquidUI. Dit is Acer’s eigen Android-skin, die enkele visuele veranderingen en voorgeĂŻnstalleerde apps met zich meebrengt. Die zijn niet allemaal even handig, maar je hoeft ze natuurlijk niet per se te gebruiken.