Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Acer Liquid Jade Z

Acer Liquid Jade Z
6,5
Scherm 5 inch
Camera 13 megapixel

Acer Liquid Jade Z: het nieuwe vlaggenschip van Acer

De Acer Liquid Jade Z is het nieuwe vlaggenschip van Acer, dat  is voorzien van een gunstig prijskaartje  (199 euro). Voor dat bedrag ontvang je een mooi vormgegeven smartphone, met een prima scherm en goede camera`s. De Acer Liquid Jade Z wordt aangedreven door een 64-bit quadcore-processor van MediaTek, die verder snel genoeg is om vloeiend Android 4.4 (KitKat) te kunnen draaien.

Het toestel een verder een lichte (110 gram) en dunne behuizing (7,9 millimeter) en ondersteuning voor 4G. Foto`s schiet de Jade Z met de 13 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de voor- en achterzijde van het toestel. Het scherm van de smartphone meet 5 inch en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Hierdoor oogt het display behoorlijk  scherp, maar er zijn scherpere schermen op de markt.

De Acer Liquid Jade Z in vogelvlucht

De Acer Liquid Jade Z weet zich te onderscheiden door de lage adviesprijs van 199 euro. Hiervoor ontvang je een toestel met prima specificaties en een mooi design. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Voorzien van een 5 inch-scherm (720p-resolutie)
  • Vlotte 64-bit quadcore-processor aanwezig
  • Beschikbaar voor slechts 199 euro
  • Kan overweg met 4G

Meer over de Acer Liquid Jade Z

Acer Liquid Jade ZMet een prijskaartje van 199 euro is de Acer Liquid Z is een prima keuze wanneer je op zoek bent naar een toestel met prima specs, maar niet teveel wilt betalen. Het grote 5 inch-scherm zorgt ervoor dat de smartphone uitermate geschikt is voor multimedia-toepassingen, zoals het bekijken van filmpjes of spelen van games.

Uit de doos draait de Jade Z op Android 4.4 (KitKat), maar Acer heeft bekendgemaakt dat het toestel ook  een Lollipop-update krijgt. Hierdoor krijg je de beschikking over het prachtige Material Design, die het besturingssysteem een compleet nieuwe look geeft.

Veel fabrikanten leggen over het besturingssysteem een extra laagje software, en Acer vormt daar geen uitzondering op. De Android-schil van het Taiwanese bedrijf heet Acer Liquid UI, en richt zich voornamelijk op het toevoegen van visuele verbeteringen.

Toch is niet iedereen enthousiast over LiquidUI, het besturingssysteem ziet er een beetje oubollig uit en had meer op een stockversie van Android mogen lijken.

Pluspunten Liquid Jade Z

  • Gunstig prijskaartje
  • Prima specificaties
  • Ondersteuning voor 4G

Minpunten Liquid Jade Z

  • Relatief lage schermresolutie
  • Goedkope behuizing
Acer Liquid Jade Z
6,5
Welke Acer Liquid Jade Z wil je?
Wij hebben momenteel geen Acer Liquid Jade Z aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Acer Liquid Jade Z Review: budgettoestel met voors en tegens

Acer Liquid Jade Z Review: budgettoestel met voors en tegens

6,5
Reviews De Acer Liquid Jade Z is een nieuw budgetmodel dat sinds een aantal weken verkrijgbaar is in Nederland en - op papier althans - prima specs biedt voor een aantrekkelijke prijs.  Maar is het toestel  zijn geld waard? Je leest het in deze Acer Liquid Jade Z review.
Acer kondigt nieuwe smartphones en goedkope fitnesstracker aan

Acer kondigt nieuwe smartphones en goedkope fitnesstracker aan

Nieuws Acer heeft zondagochtend een drietal nieuwe smartphones en een fitnesstracker aangekondigd. De Acer Liquid Jade Z, Liquid Z220, Liquid Z520 en Liquid Leap+ worden in maart en april verkrijgbaar in Europa en hebben een bescheiden prijskaartje.