Acer Liquid Z4

1/3

Acer Liquid Z4: prima instapmodel met bescheiden specs

De Acer Liquid Z4 is een budgettoestel uit de stal van Acer en is de opvolger van de Acer Liquid Z3. Het toestel is sinds april 2014 beschikbaar en kost zo`n 100 euro. De Z4 heeft redelijk low-end specificaties en draait standaard op Android 4.2.2 (Jelly Bean). Het scherm is 4 inch groot en heeft een redelijke resolutie van 800 x 480 pixels (wat zorgt voor 233 ppi). Als je op zoek bent naar een goed instaptoestel met een betaalbare prijs, dan zit je met de Liquid Z4 goed.

De Z4 wordt aangestuurd door een 1,3GHz dualcore-processor (Cortex A7) van ARM en heeft 512MB aan werkgeheugen. Hierdoor is de smartphone niet bijzonder krachtig, maar hij zal wel voldoen voor simpele taken en apps als WhatsApp en Facebook.

Lees verder na de advertentie.

De Acer Liquid Z4 in vogelvlucht

De Acer Liquid Z4 valt vooral op door zijn lage prijs en fraaie design. Ook beschikt het toestel over redelijke specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Draait op Android 4.2 (Jelly Bean)
  • Vlotte 1,3GHz dualcore-processor met 512MB werkgeheugen
  • Fraai design en compact formaat
  • 4 inch-scherm met 800 bij 480 pixels

Meer over de Acer Liquid Z4

Acer Liquid Z4

Wanneer je graag spelletjes speelt op je telefoon, zul je merken dat de Z4 daar wat moeite mee heeft, vooral als het grafisch intensieve games zijn. Hoewel de Liquid niet per se over slechte  specificaties beschikt, zijn deze inmiddels behoorlijk verouderd.

De interne opslag bedraagt 4GB en is middels een microSD-geheugenkaartje uit te breiden tot  maximaal 32GB. Wanneer je niet teveel apps, muziek en video`s hebt, dan is 4GB genoeg. Als je wel een behoorlijke verzameling aan media hebt, dan is het dus zaak om het toestel uit te breiden.

Ook is er een 5 megapixel-camera aanwezig waarmee je foto`s kan maken. Video`s worden geschoten in een resolutie van 720p met 30 beelden per seconde en ogen dus vloeiend. De batterij, die een capaciteit heeft van 1580mAh, staat garant voor zo`n 450 uur aan stand-bytijd en gaat in de praktijk een dag mee.

De Acer Liquid Z4 werd oorspronkelijk met Android 4.2 (Jelly Bean) als besturingssysteem uitgebracht, maar is naderhand niet meer geüpdatet. In onze ogen is dat een gemiste kans, omdat je zo niet over de meest recente Android-functies beschikt.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Acer Liquid Z4 met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Acer Liquid Z4

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu