Acer Liquid Z5

5,5
1/4

Nieuws

Laatste update: 10 jaren geleden

Acer Liquid Z5: grote en betaalbare smartphone

De Acer Liquid Z5 is een budgetsmartphone met een 5 inch-scherm (854 bij 480 pixels) en een lage adviesprijs. De Z5 is verder voorzien van dualcore-processor met een kloksnelheid van 1,3GHz, 512MB werkgeheugen en een recente versie van Android. Ook is er een 5 megapixel-camera aanwezig, met een flitser en een vga-camera aan de voorzijde om te videobellen.

Apps kunnen op het interne geheugen van 4GB worden opgeslagen dat met een micro-sd-kaart is uit te breiden. De Acer Liquid Z5 krijgt zijn energie van een 2000 mAh-batterij en ondersteunt dualsim, waardoor je met twee verschillende simkaarten kunt communiceren. Ook is er ondersteuning voor bluetooth, 3g, wifi, gps en een fm-radio aanwezig. De smartphone verbindt echter niet met 4g-netwerken. Lees ook meer over zijn goedkope broertjes, de Acer Liquid E2,  Acer Liquid Z3  en Acer Liquid Z4.

De Acer Liquid Z5 in vogelvlucht

De Acer Liquid Z5 kenmerkt zich met name door het grote 5 inch-scherm en gunstige prijskaartje. Eerstgenoemde maakt het toestel erg geschikt voor multimediatoepassingen. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet.

  • Lekker groot 5 inch-scherm
  • Vlotte 1,3GHz dualcore-processor met 512MB aan werkgeheugen
  • Twee camera’s met 5 en 0,3 megapixels
  • Draait op Android 4.2 (Jelly Bean)

Meer over de Acer Liquid Z5

Acer Liquid Z5 review

De Acer Liquid Z5 is ideaal voor multimediatoepassingen. Door het grote 5 inch-scherm komen filmpjes, games en apps goed tot hun recht. Daarnaast is het toestel voorzien van een vlotte 1,3Ghz dualcore-processor en 512MB aan werkgeheugen. Laatstgenoemde is wat aan de karige kant, maar genoeg om Android 4.2 (Jelly Bean) vloeiend te draaien. Wel jammer is de relatief lage schermresolutie van 854 bij 480 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van slechts 196 ppi. Daarmee is de Liquid Z5 niet voorzien van het allerscherpste display, maar voor de meeste smartphonegebruikers zal het prima voldoen.

Ook FloatUI, de schil die Acer over Android heen legt, is het vermelden waard. FloatUI is een minimalistische skin, die  erg lijkt op een stockversie van Android zoals we dat van de Nexus-toestellen kennen. De aanpassingen die Acer maakt, staan vooral in het teken van het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. Een voorbeeld van zo’n aanpassing is het feit dat handige apps sneller te benaderen  zijn.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Acer Liquid Z5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu