Acer Liquid Z500

Acer Liquid Z500: budgetsmartphone met groot scherm

De Acer Z500 is een betaalbaar toestel van Acer dat uit de doos draait op een vrij uitgeklede versie van Android 4.4 (KitKat). De smartphone wordt gekenmerkt door een 5 inch hd-scherm en wordt aangedreven door een 1,3GHz quadcore-processor. Verder is er 1GB aan werkgeheugen aanwezig en 4GB opslag die met een geheugenkaartje is uit te breiden tot maximaal 32GB. Voor gemiddelde gebruikers is dat ruim voldoende om prettig van Android gebruik te maken.

Ondanks zijn relatief lage prijs (de Z500 kostte bij verschijning 149 euro) biedt het toestel een relatief groot en scherp display. Dat is handig voor wie regelmatig video’s bekijkt of over het web surft met zijn smartphone. De hardware zorgt er bovendien voor dat de Z500 snel genoeg is voor de laatste apps en games. In het navigeren door Android zijn ook nauwelijks haperingen op te merken. Dat is bij veel budgettelefoons wel anders. Het enige nadeel aan de Z500 is dat hij niet beschikt over 4G. Wil je met het toestel internetten dan ben je dus aangewezen op 3G of wifi.

De Acer Liquid Z500 in vogelvlucht

De Liquid Z500 is een aantrekkelijke optie voor wie weinig wenst te betalen, maar wel wil beschikken over een recente Android-versie, een groot scherm en prima specs. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Vlotte 1,3GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen
  • 4GB opslagruimte, eventueel uitbreidbaar met een geheugenkaartje
  • Geen 4G ondersteuning, wel wifi, 3G en bluetooth 4.0

Meer over de Acer Liquid Z500

acer liquid z500

We hebben de smartphone nog niet uitgebreid kunnen testen om een oordeel over het toestel te vellen. Zodra hier verandering in komt, lees je hier uiteraard de Acer Liquid Z500 review. Daarin belichten we onder andere de prestaties van het toestel en het scherm. Ook checken we natuurlijk de camera’s en vergelijken we de Acer-telefoon met andere budgettoestellen.

Overigens is Acer een bekende speler in het budgetsegment; de fabrikant heeft in het verleden vaker goedkope Android-toestellen met prima specs op de markt gebracht. De Z500 is geen uitzondering en presteert met zijn 1,3GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen best behoorlijk. Met de meeste apps en games heeft het toestel geen problemen en ook is prettig dat hij beschikt over een recente versie van Android. Veel smartphones in deze prijsklasse moeten het doen met een oudere Android-versie die vaak minder functies biedt en niet overweg kan met alle apps.

Wat we eveneens fijn  vinden aan de Acer Liquid Z500 is het grote 5 inch-scherm. Dit  heeft een resolutie van 720p, waardoor foto’s, video’s en games perfect tot hun recht komen. Toegegeven, veel smartphones met een 5 inch-scherm hebben een hogere resolutie, maar dan betaal je vaak drie keer zoveel. De prijs van de Z500 schommelt rond de 150 euro en zal de komende tijd alleen nog maar afnemen. Dat maakt het toestel steeds aantrekkelijker, ook in combinatie met een abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Acer Liquid Z500

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu