Acer Liquid Z6E: budgetsmartphone met prima specificaties
De Acer Liquid Z6E is een goedkope smartphone die ondanks zijn gunstige prijskaartje prima specificaties aflevert. Voor een bedrag dat nog geen vijfde is van wat je voor een vlaggenschip neerlegt krijg je een volledig uitgeruste smartphone die van alle gemakken voorzien is. Met ondersteuning voor 4G-internet, een hd-resolutie en uitbreidbare opslag biedt het toestel voor iedereen wat wils.
De Liquid-serie van Acer bestaat doorgaans uit smartphones die goede kwaliteit bieden voor een lage prijs. De Liquid Z6E is de spirituele opvolger van de Liquid Z6 en zet dan ook de lijn van de Liquid-serie voort. De Liquid Z6 en Z6 Plus werden vorig jaar tijdens de IFA in Berlijn aangekondigd.
De Acer Liquid Z6E in vogelvlucht
Lees verder na de advertentie.
De Acer Liquid Z6E is een echt budgettoestel, met niet al te veel poespas aan boord. Door zijn lage adviesprijs is het toch een interessant toestel voor mensen die maar weinig eisen van hun smartphone.
- 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
- 5 megapixel-camera achterop, 2 megapixel-camera voorop
- Loopt op Android 6.0 Marshmallow met Acer-interface
- 1,3 GHz quadcore-processor, 1GB werkgeheugen
- 8GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
- Gelanceerd met een adviesprijs van 109 euro in januari 2017
Meer over de Acer Liquid Z6E
Acer heeft de Liquid Z6E voorzien van Android 6.0 Marshmallow. Dit betekent dat je batterij lekker lang meegaat dankzij Doze en meer controle hebt over welke permissies je apps wel en niet mogen hebben. Bovendien geeft Google Now on Tap je op basis van wat je op je smartphone doet handige suggesties en meer informatie. In de Google Play Store staan daarnaast miljoenen apps voor je Liquid Z6E, waaronder favorieten als WhatsApp, Facebook en Snapchat.
Als je een veeleisende gebruiker bent heeft de Liquid Z6E een paar limieten waar je wellicht tegenaan zult lopen. Hevige multitaskers merken al gauw dat het toestel maar 1GB aan werkgeheugen heeft, terwijl zware gamers meer rekenkracht nodig hebben voor zwaardere games. De doorsnee gebruiker die zijn smartphone voor simpele taken gebruikt zoals WhatsApp heeft daarentegen meer dan genoeg aan de aanwezige hardware in het toestel.