Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Acer Liquid Z6E

Acer Liquid Z6E
Scherm 5 inch
Camera 5 megapixel

Acer Liquid Z6E: budgetsmartphone met prima specificaties

De Acer Liquid Z6E is een goedkope smartphone die ondanks zijn gunstige prijskaartje prima specificaties aflevert. Voor een bedrag dat nog geen vijfde is van wat je voor een vlaggenschip neerlegt krijg je een volledig uitgeruste smartphone die van alle gemakken voorzien is. Met ondersteuning voor 4G-internet, een hd-resolutie en uitbreidbare opslag biedt het toestel voor iedereen wat wils.

De Liquid-serie van Acer bestaat doorgaans uit smartphones die goede kwaliteit bieden voor een lage prijs. De Liquid Z6E is de spirituele opvolger van de Liquid Z6 en zet dan ook de lijn van de Liquid-serie voort. De Liquid Z6 en Z6 Plus werden vorig jaar tijdens de IFA in Berlijn aangekondigd.

De Acer Liquid Z6E in vogelvlucht

De Acer Liquid Z6E is een echt budgettoestel, met niet al te veel poespas aan boord. Door zijn lage adviesprijs is het toch een interessant toestel voor mensen die maar weinig eisen van hun smartphone.

 • 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
 • 5 megapixel-camera achterop, 2 megapixel-camera voorop
 • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met Acer-interface
 • 1,3 GHz quadcore-processor, 1GB werkgeheugen
 • 8GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
 • Gelanceerd met een adviesprijs van 109 euro in januari 2017

Meer over de Acer Liquid Z6E

Acer heeft de Liquid Z6E voorzien van Android 6.0 Marshmallow. Dit betekent dat je batterij lekker lang meegaat dankzij Doze en meer controle hebt over welke permissies je apps wel en niet mogen hebben. Bovendien geeft Google Now on Tap je op basis van wat je op je smartphone doet handige suggesties en meer informatie. In de Google Play Store staan daarnaast miljoenen apps voor je Liquid Z6E, waaronder favorieten als WhatsApp, Facebook en Snapchat.

Als je een veeleisende gebruiker bent heeft de Liquid Z6E een paar limieten waar je wellicht tegenaan zult lopen. Hevige multitaskers merken al gauw dat het toestel maar 1GB aan werkgeheugen heeft, terwijl zware gamers meer rekenkracht nodig hebben voor zwaardere games. De doorsnee gebruiker die zijn smartphone voor simpele taken gebruikt zoals WhatsApp heeft daarentegen meer dan genoeg aan de aanwezige hardware in het toestel.

Pluspunten Liquid Z6E

 • Relatief lage prijs
 • Scherp 5 inch-scherm
 • Matte afwerking

Minpunten Liquid Z6E

 • Bescheiden specs
 • Matige camera's
Acer Liquid Z6E
Welke Acer Liquid Z6E wil je?
Wij hebben momenteel geen Acer Liquid Z6E aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Acer introduceert Liquid Z6E: instapmodel met 5 inch-scherm

Acer introduceert Liquid Z6E: instapmodel met 5 inch-scherm

Nieuws Acer brengt binnenkort de Liquid Z6E in Nederland uit, zo heeft het bedrijf aan Android Planet laten weten. Het is een budgetsmartphone van minder dan honderd euro.