De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Alcatel 1C (2019)

1/6

Pluspunten

  • Bijzonder goedkoop
  • Android Go, geoptimaliseerd voor dit toestel

Minpunten

  • Zeer matige specificaties
  • Komt uit met oude versie van Android

Dit moet je weten over de Alcatel 1C (2019)

Alcatel staat erom bekend dat ze altijd een hele reeks aan voordelige smartphones uitbrengen, en deze 1C is wat dat betreft niet anders. De Alcatel 1C (2019) neemt het predicaat ‘goedkoop’ erg serieus. Het toestel is voor minder dan 100 euro te koop. Daar krijg je lang niet de beste specificaties of nieuwste functies voor, maar maakt het apparaat wel interessant voor mensen die de allergoedkoopste Android-smartphone zoeken.

Alcatel 1C (2019)

Lees verder na de advertentie.

Weinig bijzonders voor weinig geld

De Alcatel 1C (2019) is een van de goedkoopste nieuwe smartphones die je kunt krijgen. Daarvoor hoef je dan ook niet veel te verwachten. Het 5 inch scherm heeft een lage resolutie van 960 bij 480 pixels, wat onscherp beeld oplevert. Het opslaggeheugen is slechts 8GB groot, wat bijzonder krap bemeten is. Daar kun je weinig foto’s, video’s of muziek bij opslaan. Er is plek voor een geheugenkaartje, en dat is ook wel nodig.

Het toestel heeft twee camera’s. De camera achterop maakt foto’s in een 5 megapixel-resolutie, die voorop doet dat in 2 megapixels. Alcatel’s software schaalt deze overigens op, waardoor de camera’s uiteindelijk respectievelijk 8 en 5 megapixel foto’s leveren. De processor is de Spreadtrum SC7731E-chipset met 1GB werkgeheugen, wat niet erg krachtige hardware is. Apps zullen daardoor geregeld traag opstarten.

Oude versie van Android

Het is jammer dat de Alcatel 1C in het jaar 2019 niet verschijnt met de meest recente versie van Android. In plaatst van het nieuwe Android 9.0 (Pie) moet het toestel het doen met besturingssysteem Android 8.1 (Oreo). Gelukkig is dat wel de Android Go-editie, die speciaal gemaakt is voor goedkope en minder krachtige smartphones. Daardoor neemt het minder geheugen in en draait het ook op de matige hardware van deze Alcatel nog soepel. De belangrijkste apps, zoals Google Maps en Youtube, zijn ook standaard optimaal gemaakt voor de hardware van dit soort toestellen.

Alcatel 1C (2019)

Ondanks zijn lage prijs is deze smartphone niet automatisch de beste koop. Zo biedt de Wiko Y60 voor een paar euro meer al meer opslaggeheugen en een nieuwere versie van Android. De Alcatel 1X geeft voor een paar tientjes meer ook direct modernere functies, zoals een dubbele camera en vingerafdrukscanner.

Deze smartphone koop je als… je de voordeligste optie wilt hebben, waarbij specificaties je weinig uitmaken.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel 1C (2019)

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu