Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Alcatel 1S (2019)

1/1

Pluspunten

  • Groot scherm met dunne randen
  • Degelijke camera aan beide kanten
  • Voorzien van vingerafdrukscanner
  • Vriendelijk geprijsd

Minpunten

  • Updatebeleid van Alcatel niet altijd geweldig
  • Hardware is niet heel krachtig

Dit moet je weten over de Alcatel 1S

De Alcatel 1S is een goedkope Android-smartphone met een dubbele camera op de achterkant. Het toestel heeft een vingerafdrukscanner en een grote accu. Voor weinig geld krijg je een smartphone met alle basisfuncties. Een groot scherm, prima accuduur, meerdere camera’s: de Alcatel 1S heeft het allemaal. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het toestel voor je op een rijtje gezet.

Alcatel 1S

Meer over de Alcatel 1S

Het scherm van de Alcatel 1S is met 5,5 inch lekker groot. Dit betekent dat je prima met twee handen kunt typen en prettig foto’s kunt bekijken. Niet iedereen zal de smartphone met één hand kunnen bedienen. De hd-resolutie resulteert in scherp genoeg beeld. Opvallend is de vingerafdrukscanner achterop de smartphone, want vaak is die wegbezuinigd.

De gebruikte processor en 3GB werkgeheugen zijn beter dan gebruikelijk in dit prijssegment. De Alcatel 1S is geen snelheidsmonster, maar is wel vlot in gebruik. Ook positief is de hoeveelheid opslagruimte. Van de 32GB is zo’n 27GB beschikbaar en daar kun je heel wat apps, foto’s en video’s op kwijt. Heb je nog meer geheugen nodig, dan prik je een micro-sd-kaartje in het toestel.

De dualsim-ondersteuning stelt je in staat om twee simkaarten tegelijk te gebruiken. Zo ben je op twee nummers bereikbaar. Dankzij de 4G-ondersteuning profiteer je – mits je abonnement dit toestaat – van snel 4G-internet.

De ingebouwde 3060 mAh accu is groter dan gebruikelijk en moet bij normaal gebruik anderhalve dag meegaan. Als je het rustiger aandoet, hoef je de batterij pas na twee dagen op te laden. Dit opladen gaat via een oudere micro-usb-poort en duurt ruim drie uur.

Alcatel 1S

Op de achterkant van de smartphone zit een dubbele camera. Foto’s en video’s maak je met de 16 megapixel camera. Als je portretfoto’s schiet, krijg je hulp van de 2 megapixel dieptecamera. Die vervaagt de achtergrond en houdt de persoon of het object op de voorgrond scherp. Althans, dat is de theorie. In de praktijk werkt deze functie niet zo goed. Voor selfies en videogesprekken is er een 5 megapixel frontcamera aanwezig.

Lees verder na de advertentie.

Software

Bij zijn release draaide de Alcatel 1S op Android 9.0 (Pie). Alcatel heeft hier kleine aanpassingen aan verricht, maar daar merk je weinig van. De software is eenvoudig in gebruik en bevat alle functies die je nodig hebt.

Het updatebeleid van Alcatel is echter minder positief. De fabrikant vertelt niet welke smartphones updates krijgen en hoe vaak en hoe lang. Het is daarom onduidelijk of en zo ja in welke vorm de Alcatel 1S kan rekenen op software-ondersteuning. Als je een smartphone zoekt met een duidelijk updatebeleid, kan je beter een toestel met Android One-software kiezen.

Deze smartphone koop je als… je een spotgoedkope Android-smartphone nodig hebt, bijvoorbeeld voor een minder veeleisende gebruiker of omdat je naar een festival gaat en je dure toestel niet mee wilt nemen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel 1S (2019)

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu