De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Alcatel 1V (2020)

1/1

Pluspunten

  • Erg voordelig toestel met Android 10
  • Dubbele camera
  • Groot scherm, grote accu

Minpunten

  • Niet (officieel) in Nederland te koop

Dit moet je weten over de Alcatel 1V (2020)

De Alcatel 1V (2020) is een erg voordelige smartphone met enkele interessante specificaties. Het toestel vertoont erg veel overeenkomsten met de tegelijk aangekondigde Alcatel 1S (2020). Grootste verschil is dat deze smartphone een dubbele camera heeft, waar de 1S drie sensoren heeft. Daardoor is hij ook weer iets voordeliger, omgerekend zo’n 80 euro. Alcatel heeft echter bekend gemaakt zelf de 1V niet in Nederland te gaan verkopen.

Alcatel 1V (2020)

Lees verder na de advertentie.

Prima specificaties Alcatel 1V (2020)

Ondanks zijn lage adviesprijs van omgerekend zo’n 80 euro heeft deze Alcatel enkele aardige specificaties. Eerste is de accu. Met een capaciteit van 4000mAh is die ruim voldoende om het toestel een dag intensief te gebruiken zonder naar de oplader te hoeven grijpen.

Alcatel heeft het toestel ook voorzien van een ruim bemeten scherm van 6,2 inch diagonaal. Doordat de 5 megapixel-selfiecamera zit verwerkt in een notch in het scherm, waardoor het toestel een modern uiterlijk heeft. Het scherm heeft een resolutie van 720 bij 1520 pixels. Dat levert niet de allerscherpste beelden op.

Dubbele camera en Assistent-knop

De Alcatel 1V (2020) is bijna helemaal hetzelfde als de Alcatel 1S (2020), met de camera als belangrijkste verschil. De 1V heeft een dubbele camera die bestaat uit een 13 megapixel-hoofdcamera en een 5 megapixel-dieptesensor. Deze opzet maakt mooie diepte-effecten mogelijk. Denk aan een portretfoto waarbij de achtergrond onscherp is, voor een stijlvol bokeh-effect. Een macrolens, zoals de 1S wel heeft, ontbreekt op dit toestel.

Deze smartphone heeft aan de zijkant van de behuizing een extra knop, waarmee je met een druk op de knop Google Assistent kunt activeren. Verder draait het apparaat op de Mediatek Helio P22-chipset. Deze octa-core processor is gemaakt voor voordelige smartphones. Een werkgeheugen van 2GB is ook niet heel ruim bemeten. Het opslaggeheugen is 32GB, dat is uit te breiden met een geheugenkaartje.

Alcatel 1V (2020)

Volledige versie van Android 10

De Alcatel 1V (2020) is tegelijk gepresenteerd met de Alcatel 1B, Alcatel 1S (2020) en de Alcatel 3L. Door zijn andere camera-opzet is hij dus iets voordeliger dan de 1S, maar door zijn betere specificaties ook weer iets duurder dan de 1B. Daarnaast draait dit toestel op een volledige versie van Android 10, wat de nieuwste versie van het besturingssysteem is. De Alcatel 1B draait bijvoorbeeld op Android Go, een versie van het besturingssysteem die is aangepast aan de beperkte hardware van voordelige toestellen.

Hoewel de andere drie toestellen die Alcatel begin 2020 aankondigde ergens in het eerste kwartaal in Nederland in de winkels liggen, heeft de fabrikant laten weten de 1V (2020) niet zelf te verkopen. Het is echter altijd mogelijk dat webwinkels ‘m zelf toch aanbieden.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel 1V (2020)

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu