Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Alcatel 1X

Dit is de Alcatel 1X

De Alcatel 1X is een 5,34-inch smartphone die in alles het woordje ‘goedkoop’ uitademt. Hij kost dan ook nog geen honderd euro. Het toestel loopt echter op Android Go, een speciale versie van het besturingssysteem. Die heeft versimpelde apps, geoptimaliseerd voor minder krachtige hardware. Dat maakt van de Alcatel 1X een uitstekend instapmodel.

Pluspunten Alcatel 1X

  • Prijs
  • Android One Go, altijd de laatste software-updates

Minpunten Alcatel 1X

  • Karige hardware
  • Erg weinig beschikbaar geheugen

Android One (Go)

Lees verder na de advertentie.

Android Go is een versie van Android die bedoeld is voor goedkopere smartphones. Deze kale versie van het besturingssysteem ontvangt direct de laatste software-updates van Google. De Alcatel 1X is zo altijd voorzien van de nieuwste software, en dat is een aantrekkelijk gegeven. Ook wordt het toestel geleverd met ‘Go’-versies van Google-apps, zoals YouTube Go en Google Go. Dat zijn versimpelde versie die minder kracht vereisen.

Voor een prijs van nog geen 100 euro kun je geen supersnelle hardware verwachten. De 1X heeft een 5,34-inch scherm met een lage resolutie van 960 bij 480 pixels. Dit scherm is wel voorzien van de moderne beeldverhouding 18:9. Het opslaggeheugen omvat 16GB, waarvan al vijf gigabyte bezet is door het besturingssysteem, dus voor de gebruiker blijft er 11,3GB over. Er kan wel een micro sd-kaart in worden gestoken om dit geheugen op te krikken.

4G en camera’s

De processor is een MediaTek MT6739 met vier kernen, ondersteund door 1GB RAM. De telefoon kan op 4G lte-netwerken en is voorzien van bluetooth, gps en een fm-radio. Een 2460 mAh batterij drijft het toestel aan, genoeg om het een volle dag zonder opladen uit te houden.

De camera aan de achterzijde heeft een resolutie van 8 megapixel, die via softwaretrucjes kan doen alsof hij foto’s maakt in een resolutie van 13 megapixel. Dan worden er door de software extra pixels aan de foto toegevoegd, wat het geheel er iets scherper op maakt. De achtercamera is voorzien van autofocus en een flitser.

De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 5 megapixel, die met dezelfde softwaretruc kan doen alsof hij foto’s maakt in een resolutie van 8 megapixel. Videobeelden worden geschoten in een resolutie van 720 pixels. De Alcatel 1X is gefabriceerd van plastic en wordt in drie kleuren uitgebracht: zwart, blauw en goud.

Dit toestel koop je als… je een supergoedkope telefoon wilt die toch altijd op de laatste Androidversie draait.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel 1X

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu