Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Alcatel 1X

Alcatel 1X
Scherm 5.3 inch
Camera 8 megapixel

Dit is de Alcatel 1X

De Alcatel 1X is een 5,34-inch smartphone die in alles het woordje ‘goedkoop’ uitademt. Hij kost dan ook nog geen honderd euro. Het toestel loopt echter op Android Go, een speciale versie van het besturingssysteem. Die heeft versimpelde apps, geoptimaliseerd voor minder krachtige hardware. Dat maakt van de Alcatel 1X een uitstekend instapmodel.

Pluspunten Alcatel 1X

  • Prijs
  • Android One Go, altijd de laatste software-updates

Minpunten Alcatel 1X

  • Karige hardware
  • Erg weinig beschikbaar geheugen

Android One (Go)

Android Go is een versie van Android die bedoeld is voor goedkopere smartphones. Deze kale versie van het besturingssysteem ontvangt direct de laatste software-updates van Google. De Alcatel 1X is zo altijd voorzien van de nieuwste software, en dat is een aantrekkelijk gegeven. Ook wordt het toestel geleverd met ‘Go’-versies van Google-apps, zoals YouTube Go en Google Go. Dat zijn versimpelde versie die minder kracht vereisen.

Voor een prijs van nog geen 100 euro kun je geen supersnelle hardware verwachten. De 1X heeft een 5,34-inch scherm met een lage resolutie van 960 bij 480 pixels. Dit scherm is wel voorzien van de moderne beeldverhouding 18:9. Het opslaggeheugen omvat 16GB, waarvan al vijf gigabyte bezet is door het besturingssysteem, dus voor de gebruiker blijft er 11,3GB over. Er kan wel een micro sd-kaart in worden gestoken om dit geheugen op te krikken.

4G en camera’s

De processor is een MediaTek MT6739 met vier kernen, ondersteund door 1GB RAM. De telefoon kan op 4G lte-netwerken en is voorzien van bluetooth, gps en een fm-radio. Een 2460 mAh batterij drijft het toestel aan, genoeg om het een volle dag zonder opladen uit te houden.

De camera aan de achterzijde heeft een resolutie van 8 megapixel, die via softwaretrucjes kan doen alsof hij foto’s maakt in een resolutie van 13 megapixel. Dan worden er door de software extra pixels aan de foto toegevoegd, wat het geheel er iets scherper op maakt. De achtercamera is voorzien van autofocus en een flitser.

De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 5 megapixel, die met dezelfde softwaretruc kan doen alsof hij foto’s maakt in een resolutie van 8 megapixel. Videobeelden worden geschoten in een resolutie van 720 pixels. De Alcatel 1X is gefabriceerd van plastic en wordt in drie kleuren uitgebracht: zwart, blauw en goud.

Dit toestel koop je als… je een supergoedkope telefoon wilt die toch altijd op de laatste Androidversie draait.

Alcatel 1X
Welke Alcatel 1X wil je?
Wij hebben momenteel geen Alcatel 1X aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

‘Eenvoudige Nokia toont Android-variant voor goedkoopste telefoons’

‘Eenvoudige Nokia toont Android-variant voor goedkoopste telefoons’

Nieuws Er is een foto verschenen van een eenvoudige gsm die een nog niet uitgebrachte versie van Android draait. Het gaat zeer waarschijnlijk om een Nokia, met een speciale Android-versie voor telefoons zonder touchscreen.
Primera start test met verkoop goedkope Alcatel-smartphones

Primera start test met verkoop goedkope Alcatel-smartphones

Nieuws Straks kun je ook bij Primera terecht voor een nieuwe smartphone. De tabaks- en tijdschriftenketen gaat binnenkort onder andere Alcatel-toestellen verkopen.
Bizar: Alcatels calculator-app laat je niet rekenen zonder positieve review

Bizar: Alcatels calculator-app laat je niet rekenen zonder positieve review

Nieuws De rekenmachine op je smartphone is zo'n simpele app, daar valt weinig fout aan te doen. Althans, dat zou je denken. Alcatel is het echter toch gelukt: de calculator op sommige smartphones geeft veel features pas vrij zodra je een (positieve) review achterlaat.
Overzicht: alle nieuwe smartphones van Mobile World Congress 2018

Overzicht: alle nieuwe smartphones van Mobile World Congress 2018

Nieuws Deze week vond het Mobile World Congress plaats in Barcelona. Veel fabrikanten presenteerden op deze beurs in Barcelona hun belangrijkste nieuwe smartphones voor dit voorjaar. Heb je een aankondiging gemist? We zetten alles nog even op een rijtje voor je.
Round-up: de beste Android Go-smartphones op MWC 2018

Round-up: de beste Android Go-smartphones op MWC 2018

Nieuws Met Android Go hoopt Google het besturingssysteem eindelijk bruikbaar te maken op goedkopere smartphones. De eerste smartphones met de Android-variant worden deze week getoond op het Mobile World Congress in Barcelona, en wij probeerden ze vast uit.