Alcatel A2 XL

1/1

Pluspunten

  • Groot 6 inch-scherm, handig voor bekijken van films
  • Betaalbaar toestel
  • Led-flitser aan de voorkant én achterkant

Minpunten

  • Dikke schermranden
  • Langzame processor
  • Kleine accu

Dit is de Alcatel A2 XL

De Alcatel A2 XL is een hele grote budgetsmartphone. Voor een prijs onder de tweehonderd euro haal je een 6 inch-scherm in huis. Daarmee is de belangrijkste eigenschap van dit toestel ook meteen verklapt. Dit is een zogeheten phablet, een kruising tussen een smartphone en tablet.

Niet bedoeld voor mensen met kleine handen dus, wel voor gebruikers die een lekker groot display belangrijk vinden. Het grote scherm komt goed van pas bij het bekijken van films. Het is wel een budgettelefoon, dus erg snel is hij niet, maar aan de films zul je dat niet merken.

Lees verder na de advertentie.

Onderscheidend: het grote scherm

Een 6 inch-scherm is allang geen uitzondering meer in de smartphonewereld, maar in het budgetsegment komen we ze weinig tegen. De Alcatel A2 XL is vanwege dit grote scherm onderscheidend van de meeste concurrenten tussen de 175 en 200 euro. Eigenlijk is er in die prijsklasse maar één serieuze concurrent, en die is van Alcatel zelf: de Alcatel A3 XL.

Het scherm biedt een hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het is lang niet het scherpste op de markt, maar volstaat om fijn naar films te kijken op deze smartphone. Je wordt niet gehinderd door vage beelden of verlies van details.

Een groot scherm betekent echter ook dat er een vrij grote accu nodig is om dat in leven te houden. Daar voorziet de Alcatel A2 XL helaas niet in, want er zit een magere 2580 mAh-accu in. Alcatel meldt zelf niet hoe lang die het toestel in leven moet kunnen houden, maar we gokken dat hij een hele dag net niet haalt.

Softwaretruc met de camera’s

Met de camera’s heeft Alcatel een softwaretruc uitgehaald, waardoor ze meer pixels lijken te leveren dan het geval is. Aan de achterzijde prijkt een 8 megapixel-camera, die softwarematig wordt opgekrikt tot 13 megapixel. Aan de voorzijde gebeurt hetzelfde met de 5 megapixel-camera, die door de software wordt voorzien van een 8 megapixel-resolutie.

Dit houdt in dat de software extra pixels aan de foto’s toevoegt. Dit is alleen te zien als je ver inzoomt op de foto’s, of ze heel groot afdrukt. Beide camera’s zijn van een led-flitser voorzien. Zo kun je ook selfies maken met een goede belichting.

Langzame processor

Een vrij langzame MediaTek MTK8321-chip drijft dit toestel aan. Er is 1GB RAM aanwezig om die te ondersteunen, en dat is niet erg veel. Het opslaggeheugen van dit toestel omvat 8GB, al kan een micro-sd-kaart bij worden gestoken van maximaal 64GB.

Het 4G-toestel heeft ruimte voor twee simkaarten. Dat is handig voor mensen die twee telefoons bezitten voor werk en privé. Die hoeven slechts de simkaarten uit die twee telefoons in de Alcatel A2 XL te steken. Die is dan in staat om met twee telefoonnummers te werken. De telefoon is in Nederland te krijgen in de kleuren zwart en blauw.

Deze smartphone koop je als… je een heel erg groot scherm nodig hebt voor weinig geld.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel A2 XL

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu