Alcatel A3 XL: grote smartphone, kleine prijs

Ben je op zoek naar een grote smartphone voor weinig geld? Dan is de Alcatel A3 XL de Android-smartphone voor jou. Het toestel beschikt over een fors 6 inch-scherm maar wordt verkocht met een lage adviesprijs. Dat terwijl ook de overige hardware dik in orde is. Zo beschikt de A3 XL over een vingerafdrukscanner, prima camera’s aan beide kanten en ruimte voor een geheugenkaart.

Alcatel is een fabrikant die uitgebreide expertise heeft met goedkope smartphones. Het bedrijf levert al jaren goede toestellen voor weinig geld af. Zo verscheen eind 2016 nog de Shine Lite, een toestel voorzien van een stijlvol design met glas en metaal en extra’s als vingerafdrukscanner. Het toestel was van alle gemakken voorzien maar verkrijgbaar voor een bodemprijsje, net als deze A3 XL.
Alcatel A3 XL

De Alcatel A3 XL in vogelvlucht

Hoewel het formaat van de A3 XL groots is, valt de overige hardware een beetje in het niet. Zo zijn zowel de opslagruimte als het werkgeheugen aan de krappe kant. Gelukkig kun je die opslagruimte gemakkelijk uitbreiden met een geheugenkaart. Je kunt de belangrijkste Alcatel A3 Xl specificaties hieronder vinden. .

 • 6 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
 • 8 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
 • Loopt op Android 7.0 Nougat met Alcatel-interface
 • 1,1 GHz quadcore-chipset, 1GB werkgeheugen
 • 8GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
 • Voorzien van vingerafdrukscanner

Meer over de Alcatel A3 XL

Het meest opvallende aspect van de A3 XL is ongetwijfeld het forse scherm. Met een formaat van 6 inch is het één van de grootste goedkope Android-smartphones. Dat maakt het toestel ideaal voor films, games of andere multimedia. Je hoeft immers niet meer te turen naar een klein scherm, maar geniet nu op groot formaat.

Helaas blijft de Alcatel A3 XL natuurlijk een budgetsmartphone en dus moet je ook verschillende compromissen sluiten. Hoewel het scherm lekker groot is, is de resolutie van 1280 bij 720 pixels aan de lage kant. Het beeld is daardoor niet al  te scherp. Ook de overige hardware is hooguit degelijk. Het toestel is goed genoeg voor populaire, simpele applicaties als WhatsApp en Facebook, maar heeft mogelijk wat moeite met bijvoorbeeld je favoriete Snapchat-filters laden zonder haperen.

Desalniettemin is het toestel voorzien van verschillende extra’s die we niet vaak zien in deze prijsklasse. De Alcatel A3 XL heeft bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner waarmee je gemakkelijk en snel je toestel ontgrendelt. Ook is er ondersteuning voor mobiel internet via 4G, waarmee je razendsnel kan downloaden overal in Nederland.

 

Pluspunten A3 XL

 • Zeer groot scherm
 • Degelijke hardware
 • Lage prijs

Minpunten A3 XL

 • Lage resolutie
 • Slechts 8GB opslagruimte ingebouwd
Alcatel A3 XL
Alcatel A3 XL
Welke Alcatel A3 XL wil je?
Wij hebben momenteel geen Alcatel A3 XL aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Cyber Monday