Alcatel A3

1/2

Alcatel A3: alleskunner met vingerafdrukscanner

Dat je een goedkope smartphone zoekt, betekent niet dat je helemaal geen luxe wil. De Alcatel A3 is daar een uitstekend voorbeeld van. Je haalt deze Android-smartphone voor een bodemprijsje in huis, maar bent van wel voorzien van een vingerafdrukscanner, een nfc-chip en een led-flitser voor de camera aan beide kanten.

Dit toestel is een compactere variant van de Alcatel A3 XL. Beide toestellen hebben een vergelijkbaar design en grote overeenkomsten qua hardware. De A3 XL is echter een flink stuk forser, met een 6 inch scherm en een grotere accu. Dit kleinere model beschikt echter over een betere camera. Wat belangrijker voor jou is, bepaal je zelf.

Alcatel A3 XL

Lees verder na de advertentie.

De Alcatel A3 in vogelvlucht

Onderstaande Alcatel A3 specificaties zijn al verrassend redelijk voor een smartphone in deze prijsklasse. Bovendien beschikt het toestel over enkele opvallende extra’s zoals een vingerafdrukscanner achterop die ontgrendelen een stuk sneller maakt.

  • 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow
  • 1,3 GHz-processor met vier cores, 1,5GB werkgeheugen
  • 16GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart

Meer over de Alcatel A3

Deze Alcatel kan prima dienen als instapmodel, een degelijke smartphone waarmee je toegang hebt tot de meer dan 1 miljoen apps in de Play Store. Zoek je een toestel wat bijvoorbeeld geschikt is om aan de slag te gaan met WhatsApp of Google Maps, dan zit je met de A3 helemaal goed. Het overgrote deel van alle apps zal soepel lopen, dankzij de relatief krachtige processor.

Maar daarnaast profiteer je van enkele leuke extra’s, zoals een vingerafdrukscanner. Die zien we doorgaans zelden in deze prijsklasse, maar Alcatel is het toch gelukt. Dat maakt ontgrendelen een stuk makkelijker, terwijl je toestel een stuk beter beveiligd is dan met slechts een pincode. Leuke extra zijn de snelkoppelingen die je aan de scanner kunt koppelen. Zo kun je instellen dat je duim automatisch WhatsApp opent, terwijl je wijsvinger de camera activeert.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel A3

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu