Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Alcatel Idol 4

Alcatel Idol 4
Scherm 5.2 inch
Camera 13 megapixel
Prijs

Alcatel Idol 4: metalen smartphone met Android 6.0

De Alcatel Idol 4 is het vierde toestel in de populaire Idol-reeks. Het toestel is ten opzichte van zijn voorganger flink verbeterd, mede door het nieuwe design. Waar voorgaande Android-smartphones waren gemaakt van goedkoop plastic, heeft de Idol 4 een aluminium frame, waardoor het toestel meer premium aanvoelt. Ook onder de motorkap is de Alcatel Idol 4 goed voorzien. De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 617-processor en heeft 3GB RAM en 16GB aan opslagruimte.

Het scherm meet 5,2 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van 424 ppi, waardoor beelden scherp ogen en afzonderlijke pixels nauwelijks te onderscheiden zijn. De Alcatel Idol 4 beschikt verder over een 13 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant en een 2610 mAh-accu.

De Alcatel Idol 4 in vogelvlucht

De Alcatel Idol 4 combineert een relatief laag prijskaartje met een mooi design en prima specs. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Stevige behuizing met aluminium frame
  • 5,2 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Voorzien van een Snapdragon 617-chip met octacore-processor
  • Draait uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow)

Meer over de Alcatel Idol 4

De meest onderscheidende feature van de Alcatel Idol 4 is de Boom key. Dit is een knopje aan de zijkant dat gebruikers de mogelijkheid geeft om opties aan bepaalde apps te geven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op het knopje te drukken om een foto te schieten  of muziek een voller geluid te geven. Ook is het mogelijk om snel een screenshot te maken.

Alcatel Idol 4

Standaard is de Idol 4 voorzien van Android 6.0 (Marshmallow), dat onder meer de energiebesparende functie Doze, het handige Google Now en de mogelijkheid om afzonderlijke app-permissies te beheren, toevoegt. Over Android heeft Alcatel zijn eigen schil gelegd, die het uiterlijk van het besturingssysteem iets aanpast. Zo ogen icoontjes wat ronder en ziet het geheel er kleurrijker uit.

De Alcatel Idol 4 wordt in het tweede kwartaal van 2016 in de Benelux uitgebracht. Een precieze releasedatum is niet bekend, wel weten we dat het toestel een adviesprijs van 279 euro heeft.

Pluspunten Idol 4

  • Aantrekkelijk prijskaartje
  • Voorzien van fraai en stevig design

Minpunten Idol 4

  • Alcatel-skin voegt weinig toe
  • Maar 16GB aan opslagruimte
Alcatel Idol 4
Welke Alcatel Idol 4 wil je?
Sim only nodig?

Laatste berichten

Bizar: Alcatels calculator-app laat je niet rekenen zonder positieve review

Bizar: Alcatels calculator-app laat je niet rekenen zonder positieve review

Nieuws De rekenmachine op je smartphone is zo'n simpele app, daar valt weinig fout aan te doen. Althans, dat zou je denken. Alcatel is het echter toch gelukt: de calculator op sommige smartphones geeft veel features pas vrij zodra je een (positieve) review achterlaat.
Eerste indruk:  Alcatel Idol 4 en Idol 4S met vr-bril-verpakking

Eerste indruk: Alcatel Idol 4 en Idol 4S met vr-bril-verpakking

Reviews Met de Idol 4 en Idol 4S kruipt het Franse Alcatel langzaam maar zeker richting het middensegment. Hebben deze nieuwe smartphones voldoende in huis om ook daadwerkelijk potten te breken?
Alcatel introduceert aantrekkelijke Idol 4 en 4S met vr-bril

Alcatel introduceert aantrekkelijke Idol 4 en 4S met vr-bril

Nieuws Het Mobile World Congress moet nog beginnen, maar Alcatel heeft alvast twee nieuwe smartphones aangekondigd. Het gaat om de Idol 4 en Idol 4S, die standaard worden geleverd met een vr-bril.