De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Alcatel Idol 4

Alcatel Idol 4: metalen smartphone met Android 6.0

De Alcatel Idol 4 is het vierde toestel in de populaire Idol-reeks. Het toestel is ten opzichte van zijn voorganger flink verbeterd, mede door het nieuwe design. Waar voorgaande Android-smartphones waren gemaakt van goedkoop plastic, heeft de Idol 4 een aluminium frame, waardoor het toestel meer premium aanvoelt. Ook onder de motorkap is de Alcatel Idol 4 goed voorzien. De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 617-processor en heeft 3GB RAM en 16GB aan opslagruimte.

Het scherm meet 5,2 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van 424 ppi, waardoor beelden scherp ogen en afzonderlijke pixels nauwelijks te onderscheiden zijn. De Alcatel Idol 4 beschikt verder over een 13 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant en een 2610 mAh-accu.

De Alcatel Idol 4 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Alcatel Idol 4 combineert een relatief laag prijskaartje met een mooi design en prima specs. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Stevige behuizing met aluminium frame
  • 5,2 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Voorzien van een Snapdragon 617-chip met octacore-processor
  • Draait uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow)

Meer over de Alcatel Idol 4

De meest onderscheidende feature van de Alcatel Idol 4 is de Boom key. Dit is een knopje aan de zijkant dat gebruikers de mogelijkheid geeft om opties aan bepaalde apps te geven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op het knopje te drukken om een foto te schieten  of muziek een voller geluid te geven. Ook is het mogelijk om snel een screenshot te maken.

Alcatel Idol 4

Standaard is de Idol 4 voorzien van Android 6.0 (Marshmallow), dat onder meer de energiebesparende functie Doze, het handige Google Now en de mogelijkheid om afzonderlijke app-permissies te beheren, toevoegt. Over Android heeft Alcatel zijn eigen schil gelegd, die het uiterlijk van het besturingssysteem iets aanpast. Zo ogen icoontjes wat ronder en ziet het geheel er kleurrijker uit.

De Alcatel Idol 4 wordt in het tweede kwartaal van 2016 in de Benelux uitgebracht. Een precieze releasedatum is niet bekend, wel weten we dat het toestel een adviesprijs van 279 euro heeft.

Alcatel Idol 4 deals

Alcatel Idol 4

16 GB

€ 304,98

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel Idol 4

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu