Alcatel Idol 5

1/1

Pluspunten

  • Goede camera in goedkoop toestel
  • Toegevoegde software om foto’s te verfraaien
  • Strak ontwerp met aluminium en glas
  • Scherm met hoge resolutie van 1920 bij 1080 pixels voor scherp beeld

Minpunten

  • Niet al te snelle processor
  • Geleverd met enkele onnodige apps

Dit moet je weten over de Alcatel Idol 5

Voor liefhebbers van fotografie met een smalle beurs heeft Alcatel de Idol 5 bedacht. Dit is een budgetsmartphone met een behuizing van glas en aluminium. Het scherm is met een diameter van 5,2 inch redelijk groot.

Wie van goede foto’s houdt, kan met dit toestel uit de voeten. De camera aan de achterkant heeft een resolutie van 13 megapixel, wat voor scherpe foto’s zorgt. Er is ook software toegevoegd waarmee je foto’s mooier maakt. Het toestel werd in september 2017 aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Onderscheidend: camera en scherm

Er zijn niet zoveel smartphones in het prijssegment onder de tweehonderd euro die zowel een hoge schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels bieden, als een achtercamera die plaatjes maakt in een hoge resolutie van 13 megapixel. Hiermee onderscheidt de Alcatel Idol 5 zich van de meeste concurrenten.

Beide camera’s zijn softwarematig opgekrikt tot 16 megapixel en 8 megapixel. Dat betekent dat er door de camerasoftware pixels aan de foto’s worden toegevoegd. Toegevoegde pixels door software zijn echter goed te zien als je op een foto gaat inzoomen. Dan komt het geheel toch korrelig en vaag over.

Concurrenten van dit toestel

Smartphones met dezelfde mogelijkheden zijn de Huawei P9 Lite, die voor ongeveer dezelfde prijs op de markt is gekomen. En er zijn enkele heel goedkope toestellen, zoals de Huawei Shot X en de Wiko Fever, die vier tot vijf tientjes goedkoper zijn en dezelfde specs bevatten. Maar die leveren weer in op snelheid van de processor.

De specificaties

Deze smartphone is voorzien van een vrij grote accu, met een capaciteit van 2800 mAh. Dat houdt in dat hij dik een dag mee gaat. De accu is in 3,5 uur weer geheel opgeladen. De processor is een bescheiden MediaTek MT6753-chip, die wel in staat is om de meeste apps en games redelijk vloeiend op het scherm te brengen.

Het opslaggeheugen van de Alcatel Idol 5 bedraagt 16 GB. Dat is niet bijster veel, vooral als je er veel foto’s en video’s mee gaat maken, en dat is nu juist de bedoeling van dit toestel. Het opslaggeheugen kan echter met nog eens maximaal 128GB uitgebreid worden door er een micro sd-kaartje in te steken.

Foto’s en filmpjes kunnen worden verfraaid door de functies Video Story, Photo Collage, timelapse, en live filters. De selfiecamera aan de voorkant is voorzien van mogelijkheden om foto’s van gezichten te bewerken.

Deze smartphone koop je als … je veel foto’s maakt en prijs stelt op een redelijk goede camera voor een budgetprijs. De foto’s worden getoond op een mooi scherm met een vrij hoge resolutie. Daarbij is het toestel stijlvol om te zien.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel Idol 5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's