Alcatel One Touch Idol 2 Mini S

1/4

Nieuws

Laatste update: 10 jaren geleden

Alcatel One Touch Idol 2 Mini S: budgettoestel met 4G

De One Touch Idol 2 Mini S is één van de vele budgettoestellen van Alcatel, maar weet zich toch te onderscheiden. Dit komt voornamelijk door het feit dat de smartphone overweg kan met 4G. Handig wanneer je veel onderweg bent en gebruik wil maken van de hoogste  netwerksnelheden. De specificaties van de Idol 2 Mini S zijn verder niet heel bijzonder. Zo wordt het toestel aangestuurd door een 1,2GHz quadcore-processor, die wordt bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen.

Onder de motorkap is 8GB aan opslagruimte te vinden, wat niet heel veel is. We raden je dan ook aan dit middels een micro-sd-geheugenkaartje (tot maximaal 32GB) uit te uitbreiden. Zo heb je genoeg ruimte voor al je apps, filmpjes, foto`s en muziek. De accu van de Alcatel One Touch Idol 2 Mini S heeft een capaciteit van 2000 mAh en staat garant voor een stand-by tijd van circa 400 uur. Lees ook over de grotere broer van dit toestel, de Alcatel One Touch Idol 2.

De Alcatel One Touch Idol 2 Mini S in vogelvlucht

Er zijn niet veel budgettoestellen die overweg kunnen met 4G, maar de Alcatel One Touch Idol 2 Mini S mag zich wel tot dit  rijtje scharen. Verder is het toestel voorzien van redelijke specificaties en een laag prijskaartje. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Krachtige 1,2GHz quadcore-processor
  • Ondersteuning voor 4G
  • 8GB aan uitbreidbaar opslagruimte
  • 2000 mAh-accu voorziet het toestel van energie

Meer over de Alcatel One Touch Idol 2 Mini S

Alcatel One Touch Idol 2 Mini S

De Alcatel One Touch Idol 2 Mini S is voorzien van een compact 4,5 inch-scherm, wat het toestel erg handzaam maakt. De smartphone is met 9 millimeter niet het dunste toestel op de markt, maar met 116 gram ook niet zwaar. Verder  is de Idol 2 Mini S voorzien van een 8 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant van het toestel. Eerstgenoemde heeft functies als digitale zoom, geotagging en de beschikking over een LED-flitser.

De Idol 2 Mini S beschikte bij de release over Android 4.3 (Jelly Bean), maar is naderhand bijgewerkt naar KitKat. Hiermee is het toestel redelijk up-to-date en voorzien van de meeste Android-functies. Alcatel heeft de smartphone verder voorzien van een vrij kale versie van Android, al zijn er wel veel voorgeïnstalleerde apps aanwezig. Gelukkig zijn deze wel handmatig te verwijderen.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Alcatel One Touch Idol 2 Mini S met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel One Touch Idol 2 Mini S

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu