De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Alcatel One Touch Idol 2

1/4

Alcatel One Touch Idol 2: budgettoestel met een groot scherm

Met de One Touch Idol 2 brengt Alcatel opnieuw een budgettoestel uit, maar ditmaal een met een groot scherm. Dit  meet 5 inch en is geschikt voor het bekijken van filmpjes en spelen van games. Wel heeft het display een erg lage resolutie van 960 bij 540 pixels. Verder wordt de Alcatel One Touch Idol 2 aangedreven door een vlotte 1,3GHz quadcore-processor, die wordt bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan interne opslag.

Foto schiet de Idol 2 met de 8 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel. De 8 megapixel-camera schiet fraaie foto`s en heeft functies als geotagging, autofocus, hdr en panorama. De camera aan de voorkant is geschikt voor het maken van selfies en houden van videogesprekken. Lees ook over de verbeterde versie van dit toestel, de Alcatel One Touch Idol 2 S. Tevens is de Alcatel One Touch Idol X beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

De Alcatel One Touch Idol 2 in vogelvlucht

De Alcatel One Touch Idol 2 combineert een lage prijs met een groot scherm. Daarnaast beschikt het toestel over prima specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • Vlotte 1,3GHz quadcore-processor met 1GB werkgeheugen
  • Draait uit de doos op Android 4.2 (Jelly Bean)
  • 8 en 2 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Alcatel One Touch Idol 2

One Touch Idol 2

De Alcatel One Touch Idol 2 is een interessant toestel als  je een goedkope smartphone zoekt met prima specificaties. Daarnaast is de Idol 2 met afmetingen van 136 x 70 x 7.3 millimeter handzaam en met 128 gram ook zeker niet zwaar. Je kunt de smartphone dus gemakkelijk in je broekzak kwijt.

De One Touch Idol 2 wordt uit de doos geleverd met Android 4.2 (Jelly Bean), maar is naderhand bijgewerkt naar Android 4.4 (KitKat). Hierdoor heb je de beschikking over een recentere Android-versie met bijhorende functies. Alcatel heeft geen eigen schil over het besturingssysteem, maar levert wel een aantal apps mee.

De batterij van de Idol 2 heeft een capaciteit van 2000 mAh. Dat is niet heel veel, maar genoeg om het einde van de dag te halen. Doe je het rustig aan, dan kun je hier nog een halve dag aan vastplakken. Wel jammer is het feit dat de accu niet verwisselbaar is.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Alcatel One Touch Idol 2 met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel One Touch Idol 2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu