De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Alcatel One Touch Idol X

1/3

Alcatel One Touch Idol X: groot toestel met uitstekende specs

Alcatel kennen we voornamelijk van de vele budgettoestellen die het bedrijf uitbrengt, maar met de One Touch Idol X komt de Franse smartphonefabrikant eindelijk met een high-end toestel. De Idol X combineert uitstekende specificaties met een redelijk lage prijs. De smartphone wordt aangestuurd door een 1,5GHz quadcore-processor en draait uit de doos op Android 4.2 (Jelly Bean).

Onder de motorkap vinden we verder 2GB aan werkgeheugen, 8GB aan interne opslag en een 2000 mAh-accu.  Daarnaast is de Alcatel One Touch Idol X voorzien van een 13,1 en 2,1 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant van het toestel. Het scherm meet 5 inch en heeft een hoge resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Lees verder na de advertentie.

De Alcatel One Touch Idol X in vogelvlucht

De Alcatel One Touch Idol X combineert uitstekende specificaties met een aantrekkelijk prijskaartje. Daarnaast is het toestel voorzien van Android 4.2 (Jelly Bean) en een fraai design. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 1,5GHz quadcore-processor met 2GB werkgeheugen
  • Draait uit de doos op Android 4.2 (Jelly Bean)
  • 13,1 en 2,1 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • Voorzien van een gunstig prijskaartje

Meer over de Alcatel One Touch Idol X

Alcatel One Touch Idol X

Naast het feit dat de Alcatel One Touch Idol X over vlotte interne hardware beschikt, is het toestel behoorlijk handzaam. Ondanks dat het scherm 5 inch groot is, weegt de smartphone maar 130 gram. Hierdoor kun je de One Touch Idol X gemakkelijk in je broekzak kwijt. Wel is het jammer dat de batterij niet verwisselbaar is.

Een belangrijke feature van de Idol X zijn de camera’s. De 13,1 megapixel-camera aan de achterzijde schiet prima foto’s die kleurrijk en gedetailleerd ogen. Daarnaast is de camera voorzien van functies als autofocus en geotagging, en is ook een led-flitser aanwezig. De 2,1 megapixel-camera aan de voorzijde is van mindere kwaliteit, maar voldoet voor het maken van simpele selfies en houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype.

Wel is het jammer dat de Alcatel One Touch Idol X uit de doos draait op Android 4.2 (Jelly Bean) en naderhand niet is bijgewerkt naar een recentere versie van het mobiele besturingssysteem. Dit is echter geen ramp, want Jelly Bean bevat de meeste benodigde functionaliteiten. Alcatel heeft geen eigen schil over Android gelegd, maar de Idol X wel voorzien van een aantal apps. Deze zijn niet allemaal even handig, maar je hoeft ze  natuurlijk niet per se te gebruiken.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Alcatel One Touch Idol X met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel One Touch Idol X

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu