Alcatel One Touch Idol

1/3

Alcatel One Touch Idol: betaalbaar toestel met redelijke specs

De Alcatel One Touch Idol is een betaalbaar Android-toestel dat begin 2013 werd uitgebracht. De One Touch Idol wordt aangestuurd door een 1GHz dualcore-processor  en  1GB aan werkgeheugen. Onder de motorkap vinden we verder 4GB aan opslagruimte, dat middels een micro-sd-geheugenkaartje uit te breiden is met maximaal 32GB. Het scherm van de One Touch Idol meet 4,7 inch en heeft een resolutie van 960 bij 540 pixels.

Foto`s schiet de Alcatel One Touch Idol met de 8 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel. De 1800 mAh-accu voorziet het toestel van energie, is niet verwisselbaar en heeft een standby-tijd van circa 415 uur. Lees ook over de grotere broer van dit toestel, de Alcatel One Touch Idol X.

Lees verder na de advertentie.

De Alcatel One Touch Idol in vogelvlucht

De Alcatel One Touch Idol weet zich te voornamelijk onderscheiden door de lage prijs en compacte formaat. Daarnaast beschikt het toestel over redelijke specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 4,7 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • Draait op Android 4.1 (Jelly Bean)
  • 1GHz dualcore-processor met 1GB werkgeheugen
  • 1800 mAh-accu voorziet het toestel van stroom

Meer over de Alcatel One Touch Idol

Alcatel One Touch Idol

De Alcatel One Touch Idol is een interessant toestel wanneer je op zoek bent naar een betaalbare smartphone met redelijke specificaties. Je moet niet te veel verwachten van de prestaties van de One Touch Idol, maar voor de meeste gebruikers is het toestel snel genoeg. Daarnaast is de Idol met afmetingen van 133 x 67.5 x 7.9 millimeter lekker handzaam en met 109 gram ook behoorlijk licht.

Wel is het jammer dat het 4,7 inch-scherm van de Alcatel One Touch Idol een relatief lage resolutie (960 bij 540 pixels) heeft. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van 236 ppi, waardoor afzonderlijke pixels gemakkelijk te onderscheiden zijn. Beelden ogen op de smartphone wat korrelig en bijvoorbeeld apps komen niet zo goed tot hun recht.

Daarnaast is de goedkope smartphone voorzien van twee camera`s, met respectievelijk 8 en 2 megapixels. De 8 megapixel-camera aan de achterzijde schiet aardige foto`s en heeft functies als autofocus en geotagging. Ook is er een led-flitser aanwezig, waardoor je ook kiekjes  in het donker kunt schieten. De frontcamera is van mindere kwaliteit, maar wel geschikt voor het maken van selfies en houden van videogesprekken met  bijvoorbeeld Skype en Hangouts.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel One Touch Idol

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu