Alcatel One Touch Pop 2

6

Alcatel One Touch Pop 2: goedkoop 4G-toestel met redelijke specs

De One Touch Pop 2 is een nieuw budgettoestel van de Franse smartphonefabrikant Alcatel en tevens  bijna  het  goedkoopste 4G-toestel dat momenteel verkrijgbaar is. De One Touch Pop 2 heeft een 4,5 inch scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels. Dit zorgt voor een relatief lage pixeldichtheid van 218 ppi, waardoor het scherm niet bijzonder scherp oogt. Verder draait het toestel uit de doos Android 4.4 (KitKat) en wordt deze aangestuurd door een 1,2GHz quadcore-processor (Cortex-A53).

Onderhuids is verder 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte aanwezig. Laatstgenoemde is aan de lage kant, zeker wanneer je bedenkt dat het besturingssysteem veel  ruimte in beslag neemt, maar gelukkig kun je dit uitbreiden met een geheugenkaartje tot maximaal 32GB. De One Touch Pop 2 is in een aantal verschillende kleuren beschikbaar  en heeft plaats voor twee simkaarten, zodat je onderscheid kunt maken tussen bijvoorbeeld een privé en zakelijk telefoonnummer. Lees ook over de opvolger van dit toestel, de Alcatel One Touch Pop C3.

De Alcatel One Touch Pop 2 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Alcatel One Touch Pop 2 is een betaalbare Android-smartphone met KitKat, 4G-ondersteuning en twee camera’s. Hieronder vind je de belangrijkste features van het toestel op een rijtje.

  • Compact 4,5 inch scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels
  • 1,2GHz quadcore-processor (Cortex-A53) en 1GB aan werkgeheugen
  • 8GB opslag voor apps en media, uitbreidbaar met een geheugenkaartje
  • Twee redelijke camera’s met 5 en 0,3 megapixels

Meer over de Alcatel One Touch Pop 2

Alcatel OneTouch Pop 2 4.5

Aan de achterzijde van de Pop 2 vinden we verder een 5 megapixel-camera, die onder andere autofocus en een LED-flitser heeft. Daarnaast schiet de camera 1080p-video`s met 30 beelden per seconde. Met de 0,3 megapixel-camera aan de voorzijde van het  toestel  is het mogelijk om selfies te maken, al zal de kwaliteit hiervan niet hoogstaand zijn. Tot slot heeft de batterij een capaciteit van 2000 mAh, wat garant staat voor een stand-by tijd van ongeveer 400 uur. Lees meer in onze uitgebreide Alcatel One Touch Pop 2 review.

Conclusie Alcatel One Touch Pop 2 review

Alcatel heeft een leuk budgetmodel uitgebracht dat 4G-netwerken ondersteunt. Je krijgt echter wel de kwaliteit die je voor 129 euro mag verwachten: een simpel Android-toestel met een middelmatige camera en processor en een scherm dat niet zo scherp is als dat van iets duurdere toestellen. Daarmee is de  One Touch Pop 2 een prima toestel voor jongeren, ouderen en iedereen die een goedkope telefoon wil of voor het eerst een smartphone wil testen. In de prijsklasse van rond de 129 euro is dit een prima keuze, maar voor een paar tientjes meer heb je meer en betere keuzes.

De Alcatel One Touch Pop 2 kost los circa 130 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel One Touch Pop 2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu