Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Alcatel Shine Lite

Alcatel Shine Lite
7,5
Scherm 5 inch
Camera 13 megapixel

Alcatel Shine Lite: luxe budgetsmartphone

De Alcatel Shine Lite is een midrange smartphone die degelijke specificaties combineert met een luxe behuizing van glas en metaal. Ondanks dat het toestel minder dan 200 euro kost is het Alcatel gelukt de Shine Lite helemaal aan te kleden met hoogwaardig glas en metaal. Het ips-lcd-scherm van 5 inch heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels, terwijl de quadcore-processor onder de motorkap er voor zorgt dat al je apps lekker lopen.

Mensen die op zoek zijn naar een degelijk aanvoelende smartphone die niet te veel kost zullen hun hart op kunnen halen bij de Alcatel Shine Lite. De degelijke hardware zorgt er voor dat apps lekker soepel draaien. Met het luxe uiterlijk kom je overal goed voor de dag. Bovendien kun je ook nog eens aardige foto’s maken met het toestel dankzij de 13 megapixel-camera aan de achterkant. Selfies neem je met de 5 megapixel-camera aan de voorkant, die ook nog eens uitgerust is met een led-flitser.

De Alcatel Shine Lite in vogelvlucht

De Alcatel Shine Lite combineert de behuizing van een luxe smartphone met het prijskaartje van een middenklasser. Hieronder hebben we de specificaties van het toestel op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • Voorzien van 1,1 GHz quadcore-processor met 2GB werkgeheugen
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow
  • Luxe behuizing van glas en metaal

Meer over de Alcatel Shine Lite

Alcatel heeft voor de Shine Lite er voor gekozen om aan zowel de voor- als de achterkant te voorzien van gebogen glas. Dit zorgt er voor dat het toestel uitstekend in de hand ligt doordat er geen hoekige randen aan het toestel zitten. Bovendien is de smartphone maar 7,5mm dik, waardoor hij in iedere broekzak past.

Aan de achterkant van de Shine Lite bevindt zich een vingerafdrukscanner die niet alleen voor veiligheid zorgt maar ook een stukje productiviteit toevoegt. Je kunt namelijk vingerafdrukken toewijzen aan specifieke apps. Zo kun je terwijl het scherm uitstaat met één vinger direct een app opstarten door je vinger op de scanner te plaatsen.

Dat je smartphone een flitser aan boord heeft voor foto’s in situaties met weinig licht is inmiddels niets nieuws meer. Maar dat de camera aan de voorkant ook voorzien is van een flitser is iets dat je niet vaak aantreft op smartphones. Met de Alcatel Shine Lite kun je dus altijd en overal perfecte selfies maken. Zelfs in het donker!

De Alcatel Shine Lite is nu te koop in Nederland voor een adviesprijs van 199 euro. Op deze pagina vind je altijd de laatste prijzen van het toestel, die dagelijks bijgewerkt worden. Zo betaal je nooit te veel.

Conclusie Alcatel Shine Lite review

Dat je een goede smartphone voor weinig geld kunt vinden, hoeft onderhand geen verrassing meer te zijn. Maar waar de meeste fabrikanten in deze prijsklasse proberen te bezuinigen op het design, zet Alcatel de behuizing juist centraal. De Shine Lite is chique, mooi afgewerkt en zou niet uit de toon vallen tussen toestellen van honderden euro’s meer.

Helaas loopt Alcatel er wel een beetje de kantjes vanaf op het gebied van hardware. Van een toestel met de naam ‘Shine Lite’ hadden we graag een veel helderder beeldscherm gezien. De camera’s zijn goed, maar verre van geweldig. De perfecte smartphone van 200 euro is er nog altijd niet, want het blijft voorlopig een keuze tussen kracht en stijl. Wat voor jou belangrijk is, bepaalt of de Shine Lite het toestel voor jou is.

→ Lees meer in de uitgebreide Alcatel Shine Lite review

Pluspunten Shine Lite

  • Zeer stijlvol design
  • Relatief goedkoop
  • Flitser aan achter- én voorkant

Minpunten Shine Lite

  • Minder bekend merk
  • Relatief lage resolutie voor scherm
Alcatel Shine Lite
7,5
Welke Alcatel Shine Lite wil je?
Wij hebben momenteel geen Alcatel Shine Lite aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Alcatel Shine Lite review: aantrekkelijke budgetsmartphone

Alcatel Shine Lite review: aantrekkelijke budgetsmartphone

7,5
Reviews De Alcatel Shine Lite biedt een luxueus ontwerp, een vingerafdrukscanner en een selfiecamera met flitser. In deze Alcatel Shine Lite review lees je of het de goedkope smartphone is die Alcatel écht op de kaart zet.
Voordelige Alcatel Shine Lite nu te koop in Nederland

Voordelige Alcatel Shine Lite nu te koop in Nederland

Nieuws Alcatel heeft de Shine Lite eindelijk uitgebracht in Nederland. Vanaf vandaag is het toestel voor zo'n 200 euro te koop bij verschillende Nederlandse winkels.