De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Alcatel U5 HD

1/1

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Scherm met hoge resolutie
  • Led-flitser aan de voorkant

Minpunten

  • Saai uiterlijk
  • Camera's zijn niet al te best
  • Draait op oudere Android-versie

Dit moet je weten over de Alcatel U5 HD

De Alcatel U5 HD is een budgettelefoon met als bijzonderheid een scherm met een scherpe resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dit scherm meet van hoek tot hoek 5 inch. Deze eigenschappen zie je niet vaak voor een prijs van zo’n 115 euro.

Het toestel voldoet verder volledig aan het stempel ‘budget’, en zo ziet hij er ook uit. De telefoon is ietwat saai vormgegeven en heeft dikke randen rondom het scherm. Wie goedkoop uit wil zijn en zich toch niet wil ergeren aan vage, korrelige beelden, maakt met dit toestel een goede keus.

Onderscheidend: hoge resolutie van het scherm

De resolutie bedraagt 1280 bij 720 pixels. Dat houdt in dat het scherm er niet pixelig uitziet, en voor het formaat van 5 inch behoorlijk scherp is. Games, foto’s en films worden er dus prima op weergegeven.

Het toestel heeft een niogal saai uiterlijk. Het is zwart met dikke randen rondom het scherm. De achterkant is voorzien van een ribbelmotief waardoor je het makkelijk vasthoudt.

Led-flitser aan de voorzijde

De camera’s zijn van een resolutie die bij dit prijssegment past. Op de achterkant is een 8 megapixel-camera te vinden, die softwarematig is opgekrikt tot 13 megapixel. Dat betekent niet dat het ineens een 13 megapixel-camera is, maar dat de camerasoftware er zelf pixels aan toevoegt. Dit zal bij het inzoomen op foto’s opvallen.

De camera aan de voorkant biedt van zichzelf een resolutie van 5 megapixel, waarmee dezelfde truc is uitgehaald. Deze resolutie is met behulp van software opgehoogd naar 8 megapixel. Bijzonder aan de Alcatel U5 HD is dat zowel de achtercamera als de frontcamera van een led-flitser zijn voorzien. Zo kun je goed belichte selfies maken in het donker.

Langzame processor

De processor past eveneens bij dit budgettoestel: een MediaTek MT6737. Die is niet al te snel, en er is voorzien in slechts 1GB RAM om die vooruit te helpen. Intensief gamen gaat moeilijk, maar een filmpje afdraaien moet wel lukken. Het opslaggeheugen is slechts 8GB groot. Dat is wel heel erg weinig, maar gelukkig kan er een micro sd-kaartje in waarmee dat met nog eens 128GB kan worden opgehoogd. Het besturingssysteem is Android 7.0 (Nougat). Het is onwaarschijnlijk dat dit toestel belangrijke Android-updates krijgt.

Deze smartphone koop je als… je heel erg weinig geld over hebt voor een smartphone, maar wel naar een goed scherm wilt kijken. De Motorola Moto C Plus en Wiko Rainbow Jam bieden voor iets minder geld dezelfde opties als de Alcatel U5 HD. Wie iets meer geld over heeft voor zijn telefoon, en een wat minder gangbaar design wil, kan voor zo’n tien euro meer de HTC Desire 620 overwegen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel U5 HD

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu