Android 1.0 (Android) - 26 oktober 2009

Android 1.0

android10Met Android 1.0 begon het allemaal. Het is de eerste versie van Android die gebruikmaakte van de Android Market (dat later zijn naam in Google Play veranderde), met Gmail kan synchroniseren en enkele andere apps van Google gebruikt, waaronder Google Maps, Google Search en Google Talk. Ook is er ondersteuning voor een webbrowser (met zoomen), YouTube en wifi aanwezig. Enkele andere belangrijke apps zijn de klok, telefoon, launcher, instellingen en fotogalerij. Android 1.0 draait voor het eerst op de T-Mobile G1, de eerste `officiële` Google-telefoon voordat deze door de Nexus-lijn werd vervangen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Door de update naar Android 1.1 op 9 februari 2009 worden een reeks aan bugfixes doorgevoerd, maar wordt het voortaan ook mogelijk om bijlages in berichten op het toestel op te slaan. Ook gaat Google Maps meer relevante informatie tonen.