Android 3.0 (Honeycomb) - 22 februari 2011

Android 3.0

Honeycomb is de eerste Android-software die geschikt is voor zowel smartphones als tablets. Hoewel Android 3.0 nooit officieel op smartphones heeft gedraaid, is het wel de eerste Android-versie waar je duidelijke vergelijkingen met de huidige Android-versie ziet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Holo-interface

Honeycomb introduceert voor het eerst de Holo-interface, die op dat moment nog lang niet helemaal af was. De onderkant van het scherm krijgt een lange system bar voor notificaties, de tijd en een reeks aan andere iconen, en een andere belangrijke toevoeging is de multitask-knop. Met deze knop kunnen gebruikers in één keer het multitask-venster activeren en apps sluiten. Honeycomb verbetert ook het toetsenbord, de manier waarop gebruikers knippen en plakken en hardware-acceleratie.

honeycomb

Ook ondersteunt Android 3.0 voor het eerst multicore-processors en zijn veel apps voor grotere schermen geoptimaliseerd, waaronder Google Talk en Gmail. Een laatste belangrijke verandering is het uitbrengen van de broncode van Android. Sinds Honeycomb moeten fabrikanten hun hardware door Google goed laten keuren alvorens ze Android mogen gebruiken.

Kleine updates

Na Honeycomb komen nog twee kleine updates: Android 3.1 (10 mei 2011), dat het bijvoorbeeld mogelijk maakt om widgets in grootte aan te passen en de multitask-lijst te vergroten, en Android 3.2 (15 juli 2011), met meer ondersteuning voor verschillende hardwareconfiguraties, apps op de sd-kaart lezen en een nieuwe compabiliteitsmodus voor apps die nog niet voor grotere schermen zijn geoptimaliseerd.

Laatste Android 3.0-nieuws