De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

123D Catch: maak 3D-modellen met je Android-toestel

Gijs Ettes
24 september 2014, 19:15
1 min leestijd
123D Catch: maak 3D-modellen met je Android-toestel
123D Catch

123D Catch is een interessante Android-app voor wie regelmatig gebruikmaakt van de AutoCAD-software van AutoDesk. Je kunt met de app op een relatief simpele manier interactieve 3D-modellen maken van objecten, mensen en gebouwen. Deze zijn te delen via de app, maar ook via sociale media, e-mail en sms. Daarnaast kun je de gemaakte modellen importeren in AutoCAD, zodat je er verder aan kunt schaven.

Het maken van een 3D-model doe je door een reeks foto’s van je subject te nemen. Meestal  heb je tussen de 20 en 30 kiekjes nodig voor een goed resultaat. Wij namen de proef op de som en fotografeerde het Android-poppetje op onze redactie van links, rechts, boven en onder. De verwerking van modellen kost behoorlijk wat tijd, maar het resultaat ziet er doorgaans redelijk goed uit.

Lees verder na de advertentie.

123D Catch downloaden

Voor het beste resultaat moet je er echter wel zorgen voor een vaste hand en een subject dat goed is belicht en niet beweegt. Verder heb je minimaal Android 4.0.3+, 26MB aan vrije opslag en geduld nodig; het duurt namelijk even voordat je 3D-model klaar is om te bekijken.

123D Catch bevat tot slot  een tijdslijn met modellen die door andere gebruikers zijn gemaakt. Je kunt ze liken of gebruiken om inspiratie op te doen, maar ook voorzien van commentaar. Via onderstaande link kun je 123D Catch downloaden en zelf aan de slag gaan met scannen en maken van 3D-modellen.

Download 123D Catch in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu