Download: 1Password nu ook voor Android, tijdelijk gratis

Gijs Ettes
11 juni 2014, 9:05
1 min leestijd
Download: 1Password nu ook voor Android, tijdelijk gratis
1password android

De app 1Password, waarmee je moeilijk te kraken wachtwoorden kunt aanmaken en beheren, is er nu ook voor Android. De wachtwoorden die staan opgeslagen in 1Password zijn te synchroniseren met de pc, Mac of een iOS-apparaat, waarbij wel een hoofdwachtwoord is benodigd om in de wachtwoordkluis te komen. De versleuteling verloopt via AES-256, waarvan ook banken en overheden gebruikmaken. Daarmee is de app veilig genoeg voor het opslaan van creditcardinformatie en bankgegevens.

Handig is dat je met de app met slechts een druk op de knop  kunt inloggen op websites. Daarvoor moet je wel gebruikmaken van de ingebouwde 1Browser. Dit is een ietwat simpele browser die je gelukkig wel laat gebruik maken van tabbladen. Wie 1Password liever eerst wilt uitproberen heeft geluk: de app kost normaal gesproken 15,99 euro, maar is tot en met 1 augustus aanstaande gratis te gebruiken. Daarna zijn de premium-features overigens niet meer toegankelijk.

Lees verder na de advertentie.

1Password: overzichtelijke  wachtwoordenkluis

De interface is erg simpel en overzichtelijk. Na het invoeren van je hoofdwachtwoord kom je in een overzicht met alle opgeslagen wachtwoorden die je gemakkelijk kunt raadplegen, aanpassen of markeren als favoriet. Verder is het is mogelijk om wachtwoorden te kopiëren naar andere apps.

1password android

Ook  is 1Password zo in te stellen dat na een x-aantal minuten de ‘Autolock’-feature wordt ingeschakeld. Hierdoor zijn je wachtwoorden altijd veilig, zelfs  als je vergeet om uit te loggen. Via onderstaande link kun je 1Password downloaden, mits je beschikt over Android 4.0+ en 3,1MB aan vrije opslagruimte.

Download: 1Password voor Android (gratis / 15,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu