Update 1Password-app voegt donkere modus en uitgebreide autofill toe
Dennis de Vries

1Password

Gratis

Onze score

8

Een grote update van de wachtwoordmanager 1Password zorgt voor een nieuw uiterlijk en een snellere manier om nieuwe accounts aan te maken. De update voor de Android-app is nu beschikbaar.

Donkere modus voor 1Password

De meest in het oog springende verandering in de nieuwe versie van 1Password is de donkere modus. Daarmee verandert de hele app van kleur en worden witte achtergronden vervangen voor donkere grijstinten. Zo’n donkere modus is populair. Steeds meer app-makers, waaronder Google, voegen deze optie toe.

1password donkere modus dark mode

De donkere modus van 1Password volgt de systeeminstellingen van de telefoon. Heb je dus Android ingesteld op het donkere thema, dan schakelt de nieuwe 1Password automatisch over. De dark mode in Android is pas beschikbaar in Android 10.0 (Q), waar momenteel alleen nog een testversie van beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gebruikers van het huidige Android 9.0 (Pie), zonder ingebouwde dark mode, kunnen handmatig aangeven dat ze voor donker willen gaan. Ga daarvoor in de app naar ‘Instellingen > Weergave > Thema’ en kies voor donker.

Direct nieuwe accounts aanmaken

Een andere nieuwe functie in 1Password is een uitgebreide versie van autofill. Zodra je op een login-scherm stuit bij een website of app, biedt 1Password aan om de gegevens voor je in te vullen, door middel van een kleine pop-up. Dankzij deze update geeft 1Password in datzelfde scherm ook altijd de mogelijkheid om direct een nieuw account aan te maken, en dit toe te voegen aan je wachtwoordenkluis.

Eerder was dit nog niet mogelijk en moest je schakelen tussen het login-scherm en je wachtwoordmanager, zodra je een nieuwe login en wachtwoord wilde toevoegen. Nu verschijnt in de pop-up op het login-scherm ook de optie om een nieuw account aan te maken en direct toe te voegen aan 1Password. Deze optie staat er altijd, ook als je al een account hebt voor de dienst.

Download 1Password in de Play Store (gratis)

Testversie heeft nieuwe functies eerder

De update wordt momenteel uitgerold, dus gebruikers van de 1Password-app kunnen vanaf nu uitkijken naar een nieuwe versie. Wie dit soort nieuwe functies eerder wil uitproberen, kan zich via de Play Store inschrijven voor de testversie van de 1Password-app.

In de bètaversie zaten beide nieuwe functies al een tijdje verwerkt. Uiteraard loop je met een testversie wel altijd het risico dat bepaalde zaken minder goed werken.

Lees ook: Beheer je wachtwoorden met deze 4 apps voor Android

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.