Met de Travel Mode van 1Password kun je veilig de grens over

Thomas Haenen
24 mei 2017, 10:29
2 min leestijd
Met de Travel Mode van 1Password kun je veilig de grens over

Steeds vaker wordt je bij een grenscontrole verplicht om toegang tot je telefoon te verlenen. De nieuwe 1Password Travel Mode zorgt dat je gevoelige data beschermd blijft.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de 1Password Travel Mode

Je hebt je smartphone altijd op zak, waardoor het apparaatje al gauw over je meest persoonlijke informatie beschikt. Van berichtendiensten tot gezondheidsinformatie tot intieme foto’s: allemaal kan het op je smartphone staan. Daarom is het zaak om die gegevens zo goed mogelijk te beschermen.

Het afschermen van die informatie wordt alleen steeds lastiger. Niet alleen omdat kwaadwillenden constant wachtwoorden proberen te kraken, maar ook omdat overheden wereldwijd steeds meer informatie over je willen vergaren. Verschillende landen eisen sinds kort dat je bij een grensovergang toegang verleent tot je mobiele telefoon. Andere landen, zoals de VS, zijn soortgelijke wetgeving aan het opstellen of eisen inzicht in je activiteit op social media.

1Password Travel Mode

Om er zeker van te zijn dat je ook op reis privacygevoelige informatie kunt afschermen, schieten wachtwoordmanagers te hulp. Deze apps kun je namelijk niet alleen gebruiken om wachtwoorden af te schermen, maar om persoonlijke informatie in een afgeschermde digitale kluis te zetten.

‘Safe for Travel’-optie

Met de nieuwe 1Password Travel Mode is die informatie een stuk beter afgeschermd. Je kunt bij elk wachtwoord of stukje gevoelige informatie aangeven of het ‘Safe for Travel’ is. Vlak voor je op reis gaat, activeer je de reismodus. Alle gegevens worden dan volledig van je toestel verwijderd, tot je de modus weer uitschakelt.

Je activeert en deactiveert de reismodus via de website van 1Password; in de app is op geen enkele wijze te zien of de modus wel of niet ingeschakeld staat. Ook wordt alle informatie die je wil afschermen compleet verwijderd, zodat er geen spoor van overblijft. Zelfs met inzicht in je toestel ben je volledig afgeschermd. Eenmaal de grenscontrole gepasseerd, kun je de modus uitschakelen en pas dan zijn je wachtwoorden terug.

De functie werkt alleen met een betaalde 1Password-account. Daarvoor betaal je 3 dollar per maand per gebruiker, maar dan heb je wel toegang tot deze functie en alle apps van 1Password.

1Password voor Android downloaden

1Password is gratis beschikbaar in Google Play, maar na de eerste maand moet je betalen om de wachtwoordkluis te blijven gebruiken. Je smartphone moet minimaal over Android 4.1 (Jelly Bean) beschikken.

Download 1Password in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu