1Password voor Android ondersteunt nu vingerafdrukscanners

Gijs Ettes
9 februari 2016, 8:42
1 min leestijd
1Password voor Android ondersteunt nu vingerafdrukscanners

1Password voor Android heeft een langverwachte update gekregen die de app eindelijk voorziet van ondersteuning voor vingerafdrukscanners. Ook het design is op de schop gegaan.

Lees verder na de advertentie.

1Password voor Android beveiligen met je vingerafdruk

1Password is een van de populairste en veiligste manieren om je wachtwoorden te beheren en is al enkele jaren beschikbaar voor Android. In tegenstelling tot LastPass was het nog niet mogelijk om de wachtwoordkluis met je vingerafdruk te beveiligen en ontgrendelen, maar daar is nu  verandering in gekomen. Versie 6.0 laat je de vingerafdrukscanner van bijvoorbeeld de Nexus 6P  instellen als extra beveiligingslaag. Ook het 1Password keyboard is op deze wijze te vergrendelen. Vooralsnog heb je hiervoor wel een Nexus-toestel nodig; wanneer daar verandering in komt, is niet bekend.

Verder  is de interface van 1Password sterk verbeterd. Het ontwerp is meer in lijn met het Material Design van Android Lollipop en heeft een strakkere en modernere uitstraling. De makers hebben ook nog enkele kleinere verbeteringen doorgevoerd, waaronder betere synchronisatie via wifi, een consistentere toolbar  en nieuwe pictogrammen voor categorieën en instellingen.

Download 1Password in Google Play

De laatste versie van 1Password voor Android is te downloaden via onderstaande link. De download is 9,3MB groot en vereist Android 4.1+.

Download 1Password voor Android in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu