De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

22tracks nu ook beschikbaar voor Android

Redactie
9 november 2011, 15:00
2 min leestijd
22tracks nu ook beschikbaar voor Android
22tracks nu ook beschikbaar voor Android

De echte muziekliefhebber heeft vast al eens gehoord van 22tracks. De muziekwebsite laat zich het beste omschrijven als een online juxebox met 22 playlists in diverse genres. Elke playlist bestaat uit 22 tracks die wekelijks worden ververst. Deze tracks worden geselecteerd door DJ’s uit Amsterdam en Brussel waardoor je altijd naar actuele muziek luistert. Een jaar geleden werd er al een iPhone-app uitgebracht maar nu is 22tracks dan eindelijk beschikbaar voor Android.

Als je de applicatie opent moet je eerst een stad selecteren. Nu heb je de keuze uit Amsterdam en Brussel maar daar moeten binnenkort meer steden bijkomen. Vervolgens selecteer je een playlist en kun je gaan luisteren. Het grote voordeel van 22tracks is dat je je nergens hoeft te registreren of een account moet aanmaken. Hierdoor kun je direct beginnen met luisteren.

Lees verder na de advertentie.

De nummers die je beluisterd worden bijgehouden via de applicatie. Per nummer kan je ook extra informatie naar voren halen of delen met je vrienden via de bekende sociale netwerken. Een verschil met de desktopversie en de iPhone-versie is dat er geen muziek kan worden gekocht via iTunes via Android. Hiervoor werkt 22tracks samen met het Britse 7digital.

Een nadeel van de Android-app is wel dat muziek niet offline kan worden opgeslagen. Je bent steeds afhankelijk van een werkende internetverbinding. Om 22tracks te gebruiken heb je minimaal Android 2.2 nodig. De app is gratis te downloaden in de Android Market. Voorlopig zal de applicatie nog gratis blijven. Voor de iPhone-app moet inmiddels 1,59 euro worden betaald en op de lange termijn zal 22tracks voor Android ook betaald worden. Om geld in het laatje te krijgen is er nu wel een 23ste playlist in de app te vinden betaald door een bedrijf. Ook deze verandert elke week.

Downloaden via Android Market: 22tracks (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu