4 handige apps voor hotels boeken

Gijs Ettes
7 juli 2013, 16:06
2 min leestijd
4 handige apps voor hotels boeken
apps voor hotels boeken

Het is weer tijd voor vakanties boeken, variërend van dagtripjes naar een leuke stad en weken zonnen in luxueuze oorden. Een hotel boeken is tegenwoordig echter bijna net zo lastig als het vissen naar een parel in een zee vol kwallen en zeewier. AndroidPlanet.nl zet daarom vier handige apps op een rij, waarmee een hip hotel vinden veel minder een uitdaging wordt.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 met beste Android apps. Hier staat nog meer handige apps in voor onder andere reizen.

1. Booking.com

Bookingcom

In Booking.com draait het vooral om hotels boeken, zoals de naam al doet vermoeden. Deze app (en bijbehorende website) bevat meer dan 310.000 accommodaties om uit te kiezen, in maar liefst 180 verschillende landen. Bijna iedere keuze is voorzien van handige foto’s, en via filters kom je alleen op de resultaten uit die jij zoekt. Maar liefst 19 miljoen gebruikersbeoordelingen geven bovendien aan waar je beter wel of niet kunt boeken. Een erg complete app.

Download: Booking.com (gratis)

2. VakantieVeilingen.nl

VakantieVeilingen

Met VakantieVeilingen kun je bieden op vakanties die jou leuk lijken. Het is dus een veilingen-app. Hier zijn meestal geen exotische oorden bij te vinden, maar voor een leuke trip naar Parijs of Praag zit je vaak goed bij deze app. Via handige push-notificaties word je op de hoogte gehouden van veilingen waaraan je deelneemt. Maar het is natuurlijk niet de meest relaxte manier om aan je vakantie te komen. Eerst moet er immers gewonnen worden.

Download: VakantieVeilingen.nl (gratis)

3. TripAdvisor

TripAdvisor

TripAdvisor bevat meer dan hotels: de app heeft ook een database vol van restaurants en andere toeristische activiteiten. De app weergeeft alle informatie op een overzichtelijke manier, zodat je je niet meteen verloren volt in een bos vol van mogelijkheden. Met andere apps van hetzelfde bedrijf kun je ook nog eens een plek in het vliegtuig bekijken en reserveren en kaarten downloaden voor offline gebruik. Vooral de kaarten zijn handig in het buitenland.

Download: TripAdvisor (gratis)

4. Airbnb

Airbnb

Voor de avonturiers onder ons is er Airbnb, waarmee je geen reguliere hotelkamers kunt vinden, maar kamers, appartementen of huisjes die particulieren aan je willen verhuren. In de app kunnen deze verhuurders hun verhaal doen en natuurlijk foto’s plaatsen van hun stekje. Via de app kun je snel contact leggen en eventueel een reservering maken. Het blijft echter altijd de vraag of je op een beetje fatsoenlijke plek terechtkomt.

Download: Airbnb (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu