De 3 leukste Bitstrips-alternatieven voor Android

Gijs Ettes
17 november 2013, 13:21
3 min leestijd
De 3 leukste Bitstrips-alternatieven voor Android

Bitstrips is nog steeds een enorme rage op Android en Facebook. De Android-app laat je inloggen met je Facebook-account (een andere manier om te registreren volgt spoedig), waarna je jezelf omtovert tot stripfiguur en de hoofdrol laat spelen in diverse komische situaties.

Met Bitstrips kun je zo op een laagdrempelige manier anderen laten zien hoe je je voelt en waar je je bevindt. Je plaatst je mannetje of vrouwtje in een komische situatie en als je de afbeelding hebt voorzien van een onderschrift of `co-star` (een van je vrienden die ook Bitstrips gebruikt) deel je deze met anderen. De mogelijkheden om Bitstrips aan te passen, zijn echter niet heel uitgebreid. Daarom licht AndroidPlanet de 4 leukste Bitstrips alternatieven uit!

De 4 leukste Bitstrips alternatieven

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Comic & Meme Schepper

Create A Comic Bitstrips alternatieven

Comic & Meme Schepper, of CreateAComic zoals de app heet als je hem installeert, doet precies wat zijn naam doet vermoeden. In de app kies je achtergronden, objecten en personages om geinige situaties te maken. Daarbij kun je ook kiezen voor zelfgemaakte foto’s of afbeeldingen uit je galerij, cartooneske effecten en ontploffingen.

Met spraakwolkjes is het mogelijk een verhaallijn toe te voegen aan de strips en dankzij de mogelijkheid om frames te dupliceren, maak je vliegensvlug een comic om trots op te zijn. Vanuit de app heb je ook de beschikking over populaire memes als Overly Attached Girlfriend en Conspiracy Keanu om te voorzien van guitige teksten. Ben je tevreden over het resultaat, dan deel je de strip of meme eenvoudig via Facebook of e-mail.

Download: Comic & Meme Schepper (gratis)

2. Comic Strip It! pro

 Comic Strip It! Bitstrips alternatieven

Waar Comic & Meme Schepper gratis is en voorzien van advertenties (die je overigens kunt verbergen door de vliegtuigmodus in te schakelen), pakt het betaalde Comic Strip It! het professioneler aan. De app kost iets minder dan een euro en laat je hele storyboards maken met eigen foto’s die je kunt voorzien van spraakballonnen en effecten. Het is bijzonder eenvoudig om eigen kiekjes van leven te voorzien of je eigen memes te bedenken met Comic Strip It.

In tegenstelling tot andere Bitstrips alternatieven heb je geen vooraf samengestelde situaties om te kiezen en aan te passen, maar moet je je eigen creativiteit de vrije loop laten. Dankzij de afwezigheid van advertenties is Comic Strip It wel sneller en fijner in gebruik.

Download: Comic Strip It! pro (0,99 euro)

3. PhotoGrid

Photo Grid Bitstrips alternatieven

Met PhotoGrid kun je weliwaar geen strips maken, maar niettemin mag deze app niet ontbreken op je Android-toestel. PhotoGrid laat je foto’s uit de galerij selecteren en deze in een grid plaatsen, om zo fraaie collages te maken van een gezellige stapavond of vakantie. Je zoveel schuiven in de collages als je wilt en zelf bepalen hoe elke afzonderlijke foto wordt weergegeven.

Daarnaast kun je de kiekjes bijsnijden en voorzien van Instagram-achtige filters, achtergronden, teksten en stickers (zoals snorren en kroontjes). De mogelijkheden zijn uitgebreid, maar dankzij de overzichtelijke interface is PhotoGrid simpel in gebruik. De app is gratis te downloaden en wordt ondersteund door advertenties die je, door de vliegtuigmodus in te schakelen, kunt omzeilen.

Download: Photo Grid – Collage Maker (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu