De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

4 Tour de France-apps die een trui verdienen

Redactie
5 juli 2014, 10:33
3 min leestijd
4 Tour de France-apps die een trui verdienen
le tour

Zaterdag is het weer zover: de eerste rit van de alweer 101ste Tour de France vindt dan plaats. Meer dan tweehonderd wielrenners vertrekken die dag vanuit Leeds in het Engelse Yorkshire, en op 27 juli zullen waarschijnlijk een stuk minder renners over de Champs Elysées in Parijs rijden. Vier apps waarmee je van alles op de hoogte blijft.

Lees verder na de advertentie.

Het is wel echter redelijk rustig op het gebied van Tour de France-apps. Misschien zijn app-makers alle dopingschandalen net zo beu als veel minder fanatieke wielerfans. Toch zijn er nog wel enkele gratis apps waarmee je prima op de hoogte kunt blijven van al het tourgeweld. AndroidPlanet kiest de vier beste uit, en beloont ze met een toepasselijke trui.

De witte trui: AD Mobile.nl

AD MObile.nl

Het Algemeen Dagblad is de krant met de meest uitgebreide sportsectie van Nederland, en dat is ook in de app van het dagblad terug te zien. Naar eigen zeggen heeft de krant zijn apps zelfs bijgewerkt voor een betere verslaggeving van de Tour de France. De krant biedt al zijn nieuws echter gratis aan, en dus kan het nooit kwaad om deze app in je Tour-mapje erbij te zetten.

Download AD.nl Mobile in Google Play (gratis)

De bolletjestrui: NUsport

NUsport

NUsport heeft al een uitgebreide sectie over de Tour de France van 2014 toegevoegd en daarin is het huidige nieuws al in een overzichtelijke lijst te vinden. De app belooft daarnaast uitgebreide `scoreborden` en snelle verslaggeving te bieden van grote evenementen. Aangezien ze een knop aan de Tour de France van 2014 hebben gewijd, nemen wij aan dat dit evenement ook van deze handige functie gebruik gaat maken de komende weken.

Download NUsport in Google Play (gratis)

De groene trui: NOS

NOS

De NOS-app laat je net als in voorgaande jaren live meekijken met alle etappes en houd je uiteraard ook op de hoogte van het laatste nieuws. Alle hoogtepunten en uitzendingen zijn bovendien terug te zien in de app. Het is wel jammer dat er geen overzicht is van alle etappes, klassementen en deelnemers. Dit kan er natuurlijk nog steeds bij komen als de Ronde van Frankrijk van start gaat, maar hier is nog niets over aangekondigd. Op de website van de NOS zijn al deze klassementen en vele andere extra`s uiteraard wel terug te vinden.

Download NOS in Google Play (gratis)

De gele trui: CyclingNews Tour Tracker

CyclingNews Tour Tracker

Als je al die andere apps binnen hebt, kom je al een heel eind wat betreft nieuws en uitslagen. CyclingNews Tour Tracker is echter dé app die je sowieso erbij moet nemen. De app biedt alles wat je mogelijk wil weten over de Tour de France: uitgebreide profielen van deelnemers, alle mogelijke informatie over de verschillende etappes en een overzichtelijke tab met alle klassementen

De app houd je zodra de Tour van start gaat ook nog eens live op de hoogte met – onder andere – actueel nieuws, live tussenstanden en de huidige locatie van renners op het parcour van die dag. CyclingNews Tour Tracker is bovendien helemaal gratis en reclamevrij. Op het gebied van Tour-apps wint hij voorlopig eigenlijk alle vier de truien.

Download CyclingNews Tour Tracker in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu