De 5 beste cloud-apps voor Android

Je bestanden online opslaan: het kan op verschillende manieren. Maar welke online opslagdienst is het gemakkelijkste? En welke online opslagdiensten zijn er eigenlijk allemaal beschikbaar voor je Android-smartphone en -tablet. En wat bieden al die online opslagdiensten je allemaal? AndroidPlanet kiest de vijf beste apps voor bestanden online opslaan uit en zet ze in een handig rijtje.

5 apps voor bestanden online opslaan

1. Dropbox

dropboxDropbox stak een geruime tijd geleden misschien met kop en schouders boven de rest uit, nu voelt de app de warme adem van zijn concurrenten in de nek. Gelukkig bezit Dropbox één grote troef: de functies die het biedt, zijn vrijwel allemaal uitstekend uitgewerkt. Je krijgt bij Dropbox standaard 2GB aan opslagruimte en je bestanden worden snel over je verschillende apparaten gesynchroniseerd Daarnaast biedt Dropbox een handige fotosynchronisatiefunctie die al je foto`s in mooie galerijen plaatst, waarna je de foto’s met een druk op de knop via de ingebouwde deelfunctie van Android kunt delen. Als je het minimum van 100GB opslagruimte wilt, betaal je 9,99 dollar per maand.

Download: Dropbox (gratis)

2. Google Drive

googledriveDe online opslagdienst van Google is vooral voor zakelijke gebruikers een erg interessante optie. Omdat Google Drive van zijn eigen bestandsbeheer is voorzien, kun je gemakkelijk documenten binnen de online opslagdienst aanmaken en die met anderen delen om zo, gezamenlijk, aan een opdracht te werken. Daarnaast biedt Google Drive 15GB aan opslagruimte – veruit het meeste van alle genoemde apps -, een rappe interface en dito snelheden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: Google Drive (gratis)

3. SkyDrive

skydriveSkyDrive is Microsofts antwoord op een online opslagdienst en is ook beschikbaar op Android. Je krijgt bij SkyDrive 7GB aan opslagruimte. Het meeste van alle online opslagdiensten. Daarnaast loopt de synchronisatie van bestanden erg soepel. SkyDrive schittert in zijn foto-albumfunctie, met overzichtelijke voorbeelden van foto`s en handige mappen. Daarnaast worden Word-, Excel- en PowerPoint-documenten uitstekend gesynchroniseerd en ondersteund en kun je deze bestanden via de browser bewerken.

Download: SkyDrive (gratis)

4. SugarSync

sugarsyncEen geruime tijd werd SugarSync als hét alternatief voor Dropbox gezien. Qua functionaliteiten lijken beide apps veel op elkaar, maar SugarSync geeft je 5GB aan opslagruimte en laat gebruikers op de desktop specifieke mappen, ook buiten de SygarSync-map, synchroniseren. Laatstgenoemde is een gemis voor vele Dropbox-gebruikers en een zeer gewilde functie. Daarnaast kunnen gebruiken voor 4,99 dollar per maand een flinke 30GB huren: meer dan genoeg voor je foto`s en documenten.

Download: SugarSync (gratis)

5. Box

boxBox is de enige app in de lijst die voor alle mobiele platformen beschikbaar is. Handig voor als je meerdere mobiele apparaten met verschillende besturingssystemen hebt of voor je werk een BlackBerry of Windows Phone en voor thuisgebruik een Android hebt. Box geeft zijn gebruikers gratis 5GB aan opslagruimte en beschikt over integratie met de documenten van Google Drive. Verder doet Box wat een online opslagdienst behoort te doen: bestanden opslaan en door mapjes laten browsen. Lekker simpel en erg effectief.

Download: Box (gratis)

Meer apps?

Wil je meer apps bekijken? Check dan onze Android App Top 100, Nederlandse Android-apps of onze must-have Android-apps.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.