De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-apps om een schermopname te maken

Jarno Stinissen
19 april 2016, 17:02
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps om een schermopname te maken

Vanaf Android 5.0 (Lollipop) is het niet meer nodig om schermopname-apps roottoegang te geven, waardoor het opnemen van een video op je smartphone een stuk makkelijker  wordt. We hebben de vijf beste schermopname-apps op een rijtje gezet.  

Lees verder na de advertentie.

Android schermopname maken

Voor Android 5.0 hadden apps roottoegang nodig, omdat deze feature officieel niet ondersteund werd. Een probleem bij het rooten van je Android-toestel is dat het geen alledaags klusje is voor de reguliere gebruiker. En alhoewel rooten geheel legaal is, verlies je bij veel fabrikanten de garantie als je een geroot toestel ter reparatie opstuurt.  Maak je echter nog gebruik van een oudere Android-versie en wil je graag een schermopname maken, dan raden we aan om dit tip-artikel  te checken.

Doordat je vanaf Android Lollipop  geen roottoegang meer hoeft te verlenen om een schermopname te maken, is het veel makkelijker geworden om een gameplay-video of app-tutorial te maken en deze te delen met je vrienden of het internet.

1. AZ Screen Recorder

Android schermopname

AZ Screen Recorder doet precies wat je vraagt. Met de app  kun je heel gemakkelijk opnames maken en bewerken.  Daarnaast kun je video’s voorzien van aantekeningen en heb je de mogelijkheid om deze achteraf bij te snijden.

De gratis versie heeft geen tijdsbeperking en voegt geen vervelend watermerk toe aan je video’s. De betaalde variant van AZ Screen Recorder biedt echter meer toffe features. Zo kun je gif-afbeeldingen maken van al je favoriete momenten, en video’s trimmen.

Download AZ Screen Recorder in Google Play (gratis)

2. Lollipop Screen Recorder

Android schermopname

Een heel simpele schermopname-app. Je begint met een video te maken door simpelweg op de ‘Start Recording’-toets te drukken. In het menu zijn er enkele opties die je kunt aanpassen zoals de resolutie, bitrate, waar de video opgeslagen moet worden en of je de microfoon gebruikt.

Een groot pluspunt  aan Lollipop Screen Recorder  is dat je video’s ook op een extern micro-sd-kaartje kunt plaatsen, waardoor het opslaggeheugen van je toestel niet vol raakt. Ook de mogelijkheid om een schermopname te maken in dezelfde resolutie als je smartphone is handig. Wanneer je bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 of LG G5 gebruikt, schiet je haarscherpe  video’s in 2560 bij 1440 pixels.

Download Lollipop Screen Recorder in Google Play (gratis)

3. Mobizen Screen Recorder

Android schermopname

Mobizen is één van de meest gebruiksvriendelijke schermopname-apps voor je Android-toestel. Wanneer je de app voor het eerst opstart, past deze zijn instellingen aan op de specificaties van je smartphone, waardoor je video’s in de best mogelijke kwaliteit  opneemt.

Met Mobizen kun je ook jezelf mee laten spelen tijdens een schermopname. Door de app toegang te geven tot je frontcamera, kun je jezelf terugzien op het scherm tijdens het opnemen van een video, net zoals populaire vloggers tegenwoordig hun gameplay-video’s op YouTube zetten.

Download Mobizen Screen Recorder in Google Play (gratis)

4. ADV Screen Recorder

Android schermopname

Met de ADV Screen Recorder-app kun je – net als in Mobizen Screen Recorder – jezelf via de frontcamera laten meespelen in je schermopname. Ook is het mogelijk om aantekeningen te maken tijdens het opnemen van een video.

Helaas werkt de  applicatie niet heel soepel als je een game speelt en de frontcamera op hetzelfde moment gebruikt. Als je de videokwaliteit in het instellingenscherm lager zet, verhelp je vaak  het probleem.

Download ADV  Screen Recorder in Google Play (gratis)

5. Rec.

Android schermopname

Rec. staat al een tijdje in Google Play, maar is nog steeds erg goed. Rec. biedt meer opties dan andere apps uit dit lijstje, aangezien je bij het opstarten meteen naar de gewenste bitrate, resolutie en bedieningsknoppen wordt gevraagd. Voor veeleisende gebruikers is Rec echter een uitstekende keuze, want de app werkt in alle gevallen lekker vloeiend.

In de gratis versie heb je  ook  geen tijdslimiet of last van een vervelend watermerk. In de betaalde versie, die de advertenties verwijdert, krijg je nog meer opties om mee te spelen. Hierbij gaat het onder meer om een timer en een aanpasbare interface.
Download Rec.  in Google Play (gratis)

Welke  app gebruik jij om een Android schermopname te maken? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu