De 5 handigste Android-apps om documenten te beheren

Jarno Stinissen
14 maart 2016, 15:20
3 min leestijd
De 5 handigste Android-apps om documenten te beheren

Naast internetten, WhatsAppen en gamen komt je  Android-toestel ook van pas als je onderweg productief wilt zijn. In dit lijstje lichten we de 5 beste documenten-apps voor Android  uit.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Docs

google documenten

Google Docs mag  natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Samen met Google Spreadsheets en Google Presentaties  heb je de beschikking over een stabiel en overzichtelijk office-pakket om je documenten te beheren en aan te passen. Een handige functie van de app is Google Docs Research. Met deze feature hoef je de app niet meer af te sluiten om te Googlen naar informatie of beelden; dit is in de app zelf al mogelijk.

Ook kun je eenvoudig anderen uitnodigen om je bestanden en mappen te bekijken, bewerken of erop te reageren. Naast al je documenten  biedt Docs ook de mogelijkheid om andere bestanden  zoals  foto’s en video’s op te slaan in de cloud.

Download Google Documenten in Google Play (gratis)

2. Docady

docady

Docady is een geheel nieuwe documenten-app. De app werkt met bestanden die lokaal opgeslagen staan, maar ze kunnen ook uit een clouddienst worden gehaald. De app  doet op dat gebied weinig nieuws, maar Docady  is fijn in gebruik en geeft je de mogelijkheid om diensten als Dropbox, Gmail en Google Drive te koppelen.

Docady zoekt automatisch naar belangrijke bestanden om te verzamelen, zoals een digitale versie van je identiteitskaart, rijbewijs of toegangsbewijs voor een evenement. Ook kunnen documenten omgezet worden naar een jpeg- of pdf-bestand, zodat ze gemakkelijker te delen zijn. Tot slot is  de  DocIt-functie het vermelden waard. Door naar links of rechts te swipen, kun je aangeven of Docady je document mag opslaan of niet.

Download Docady in Google Play (gratis)

3. Microsoft  Word

word-icon

Microsoft Word  voor Android  is één van de apps van het overkoepelende Microsoft Office. In de Word-app  van Microsoft kun je documenten gemakkelijk aanpassen  vanaf je Android. Microsoft Office is volledig geoptimaliseerd voor Android-apparaten en biedt een fijne touchscreenbediening.

Bedieningsknoppen zijn groter en de  specifieke instellingen zo gemaakt, zodat dat ze goed te bereiken zijn. Je hebt wel een Microsoft-account nodig om de app te gebruiken, al kun je deze gratis aanmaken.  Je krijgt daarbij 15GB aan gratis cloudopslag.

Download Microsoft Word in Google Play (gratis)

4. Polaris Office

polaris-icon

Polaris Office is een app waarmee je Office-documenten moeiteloos in kan weergeven en bewerken. Polaris ondersteunt cloudopslag en kan bestanden uit diensten  als Google Drive, Dropbox en OneDrive importeren. Tevens heeft de app een desktopversie, zodat je gemakkelijk  vanaf een computer  kunt doorwerken aan bestanden die je met je Android hebt aangemaakt.

In de app  zit een handige cameramodus verwerkt om documenten te scannen. Ook kun je alle documenten converteren naar een pdf-bestand. Als je klaar bent met werken aan je document, heb je de mogelijkheid om deze te delen via mail, Facebook of Twitter. Daarnaast ondersteunt Polaris de Chromecast, zodat  je documenten op het grote scherm kunt tonen.

Download Microsoft Word in Google Play (gratis)

5. WPS Office

wpsoffice

WPS Office, voorheen Kingsoft Office, is met 550 miljoen gebruikers wereldwijd de grootste  gratis office-app op de markt. WPS Office ondersteunt andere Microsoft-Office-apps en Google Documenten.

Net als veel andere  apps uit dit lijstje werkt  WPS samen met diverse  populaire diensten  als Dropbox, Evernote, Google Drive en OneDrive. WPS profileert zich ook als een volledige Office-versie voor smartphones. Alle features die in de desktopversie zitten, zijn ook in de mobiele app verwerkt. Een ander voordeel van  WPS Office is dat de app regelmatig van updates wordt voorzien. Hierdoor blijft WPS steeds functioneler en gebruiksvriendelijker.

Download WPS Office in Google Play (gratis)

Welke documenten-app gebruik jij het liefst op je Android? Laat het weten in de comments!  

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu